|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Sketchup 'da ışık kaynağı nasıl eklenir?
arkadaşlar sketchup 'da vray ile render alıyorum ama ışık kaynağı koymak istiyorum nasıl yaparım?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
vray de nasıl bilmiyorum ama skethchup podium da istediğin ışığın renginde bir küre veya dikdörtgen nasıl bir ışık kaynağıysa o şekli oluşturup, podiumun ayarlarından onun "light" ayarıyla oynuyosun. Belki vrayde de bu şekildedir. Bir dene istersen..
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Merhabalar,
Sketch Up için yüklediğin Vray'de bir araç çubuğu çıkıverir. O araç çubuğu üzerinde "Omni Light" ve "Rectengular Light" diye 2 buton olması lazım. Onlarla istediğin ışık etkisini oluşturabilirsin. Ayarlarını yapmak içinde sahneye yerleştirdiğin ışık kaynağının üzerinde sağa tıklayıp, "Edit Light" demen yeterli olacaktır. Kolay gelsin.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
v-ray ışık ayarları
bu "edit light" ayarlarını anlatan olursa çok sevinirim
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili tmelcan ,
ışık ayarlarını diğer render programlarında olduğu gibi deneye deneye bulabilirsin. yani sık sık değer girip render aldığında, istediğin etkiye ulaşman mümkün olabilecektir. daha detaylı karıştırma imkanı bulduğum zaman detaylı cevap verebilme imkanım olacaktır diye düşünüyorum. kolay gelsin.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba skecth up proğramında vray ayarlarını ve malzeme konusunda bilgisi olan arkadaşlar bu bilgilerini burda bizlerle paylaşırlarsa çok faydalı olacaktır . Teşekkürler iyi çalışmalar.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|