|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
SketchUp modeline 3ds max'in doku hatası
sketch up 5 ile çizdiğim modeli 3ds veya dwg olarak export edip maxle açtığımda yüzeylere fotoğraf atayamıyorum veya oranını değiştiremiyorum. aynı dokuyu aynı sayfada maxle çizdiğim bir plane atıyabiliyorum ama sketch up modellerinde tek renk yüzey gibi görünüyor...
hiç böyle bir sorunla karşılaşan var mı? nasıl aşabilirim bu sorunu? bilgisayarıma format çektim ve yeni yüklemiştim programları. hatanın sebebi ne olabilir?...
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bende de benzer bir problem oluşuyor, Sketchup'da çizdiğim bir modeli Max'e atınca bazı yüzeyler siyah bir renk alıyor ve kesinlikle üzerine malzeme veya renk atayamıyorum, ne yaparsam yapayım render işleminde simsiyah çıkıveriyor o yüzeyler, bir nevi karadelik gibi
![]() Kendimce bir çözüm buldum bu soruna, belki size de yardımcı olur; öncelikle Sketchup'da çizdiğim modele malzeme atamadan bütün yüzeylerini bir yapıyorum, yani gerekli yüzeyleri "Reverse Faces" komutu ile tek renk yapıyorum, ardından Max'e attığımda eskiden "karadelik" olan yüzeyler düzelmiş oluyor ve istediğim gibi Max'de malzeme ataması yapabiliyorum. Sorun bire bir aynı değil ancak yöntemim sizin sorununuza uyarlanabilir gibi geldi bana ![]() Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Bence de Ugar'ın dediği doğru, bazı yüzeyleri Sketch'de reverse yapmazsanız Podium'da da render yaparken malzeme göstermez. büyük ihtimalle malzeme atamadan reverse yapıp extrude etmek daha doğru olur...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
"urbanistica" ve "Ugar" yardımlarınız için teşekkür ederim.
Aslında sorunum tam olarak bu değildi. Ama yardımcı olabildiniz ![]()
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
uvw map yap
|
|
|
|