|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Sketch up da yoğun çizimler
sketch up da çizdigin nesneler büyüdükçe ve de coğaldıkça bilgisayarda ciddi bir yavaşlama oluyor. bilgisayarımın performansı fena olmamasına ragmenböyle sorunlar oluyor. bu yavaşlamayı azalmak için program içinde yapabileceğim bir şey varmı? bu konuda bilgisi olan arkadslardan yardım bekliyorum.
not: arkitere sketch up forum bölümünde ciddi bir gerileme var. yaklaşık 5. aydan beri kimse iki satır birşey yazmamış. sketch up la ilgilenen arkadasların bu forumdan ilgilerini eksik etmemelerini rica ediyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Evet var. Ancak sadece ekran kartınızın sürücüsünü yüklemenizle ilgili. İçindeki preferences bölümünden opebgl hızlanıdırısı eğer aktifse yapılacak başka bir şey kalmıyor.
Mümkünse tüm ağaçları çiçekleri ve böcekleri hide konumuna getirmek, gölgeyi kaldırmak ve öyle çalışmak. Sitesinde çift çekirdekli işlemcili ve 2 GB RAM'li 512 MB ekran kartlı bir sistemi olan birinin sisteme uygun performans artışı alamamasına cevap olarak, bunları direkt desteklememekteyiz cevabı var. SU'nun bence büyük ve tek sorunu bu.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
yüzeyler
Ne kadar çok yüzey o kadar hız kaybı,
Ekran kartı,RAM,İşlemci ve HDD istediğiniz kadar iyi olsun yüzey arttıkça hız düşer. Ama ayasofya'nın söylediği gibi "hide" komutu işe yaraıyor. Benim de farkettiğim ise " make group" ve "make component" komutları ile modelin çalışma hızı bi nebze olsun artıyor. Bu herhalde programın yazılımından kaynaklanıyor. "shadow" ve "fog" gibi çevresel faktör komutlarını görseller alınmadan fazla açılmamasını önerebilirim. Ayrıca modelin ölçeğini değiştirmek ( sadece görsel alınacak çalışmalarda) bazen işe yarayabiliyor. Modelinizde yüzey hataları ortaya çıkabilir, bu yüzden kontrol etmek faydalıdır.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
verilen dokuların gözükmemesini sağlamak ve gölgeyi kaldırmak gerçekten işe yarıyor. grup yaparak çalışırken grup sayısını abartırsanız dosya çok daha fazla ağırlaşabiliyor. ama tabi çizim prensibi olarak gruplu çalışmak lazım. yoksa çizim işkenceye dönüşebilir.
özellikle autosave yaparken bilgisayar çift çekirdek 2gb. ram olsa da mutlaka kasılıyor. (denenmiştir.) bu aralar da mola gibi oluyor ![]() o yüzden sketch upda ağır çizimler yapmak her zaman işkence oluyor. aynı çizimi maxe attığımda daha rahat değişiklik yapabiliyorum.
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
O yüzden büyük projelerde hala güvenilir değil bu güzel program.
Ve sanırım problem render kavramının olmaması. Zaten çizerken gördüğünüz programın asıl çıktısı. Ne zaman ki sistem kaynaklarını doğru kullanırlar o zaman SU daha da ilerler. Yoksa gidebileceği bu kadar.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Bende 3gb ram var ancak bilgisayarım yancak diye çok korkuyorum
arkadaşların söylediklerini denedim biraz faydası oluyor
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bir de ağaçlar gibi eklentileri şeffaf yapıp kullanın, gerçekten çok farkediyor hızda...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İç Mimar
![]() |
ben projelerimde sık sık layerları açıp kapatarak çalısıyorum bu şekilde biraz daha rahatlıyor bilgisayarım başka bir çaresini bulamadım. Yakında konuya hareket getirecek bir şeyler olacaktır bu aralar yeniden yoğunlaşacağım sketchup a...
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Kayseri
Mimar
![]() |
Sketch up la ilgili anlatılarınız çok iyi devamını bekliyorum teşekkür ediyorum emeği geçen arkadaşlara.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|