|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar merhaba
ben sketchup kullanıcısıyım ve yeni başladım bu programa. modelleme yaparken içi dolu katılar oluşmuyor ve renklendirmek istediğim yüzeyi renklendiremiyorum....styles seçeneklerinde mi shadow settings ayarlarında mı bir değişiklik yapmam lazım yoksa google sketchup'ın vista ile uyumluluk sorunumu var...yardımlarınızı bekliyorummm............... ![]() ![]() ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 06-09-2007 00:44. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba Kimi,
Öncelikle kullandığın skecthup'ın vista uyumlu olup olmadığını kontrol et derim ben. Eğer uyumlu ise geçelim diğer alternatif nedenlere. Eğer 3 boyutlu blok olarak başka bir programdan import etttiysen çizilmiş olan objeler blok olarak tanımlı olur ya senin bunları explode ile patlatman yada üzerinde sağa tıklayarak edit component seçeneğinden modellemeye girebilirsin. Diğer nedenlerden biri ise 2 boyut olarak import etmiş isen bütün çizgilerin üzerinden tek çizgi çizerek alanları tanımlaman lazım. tanbımlanan alan renk alıcaktır ve dolayısıyla modellemeye uygun hale gelicektir. Umarım sorunun bunlardan birisidir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
tesekkur ederimm denemeye çalışacamm önerilerin için saolll.....
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
kolay gelsin
vista problemini çözüp çozemedigini merak ettim eğer çözemediysen xp professinal da yada home da sketch up denemelerini denemelisin bence sketch up ın render ve agırlaşma problemini henuz net bir şekılde çözmüş değiliz bol bol deneme çizim yapmalısın şimdiden kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
soruma buradan devam etmek istedimm sketchupta olusturdugum tasarımı renderlemek için vray motorunu kullanmamı oneriyosunuz ben bunu nereden bulacam ve olusturdugum tasarımı ne diye kaydedip render motorunun içine atacam 3ds max içine atıpda renderleme yapabilirmiyimm sonuç ne kadar ii olurrrr yardımlarınızz bekiyorummmm....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sn Kimi sketchup ta iki tip v-ray var. Biri normal v-ray olarak geçiyor,diğeri ise podium olarak geçiyor. bunlardan birini bulursan iyi sonuçlar alabilirsin ama nasıl bulursun bilemiycem. Yaptığın 3 boyut çalışmayı elbette herhangi bir modelleme programına atıp onun vray motorundan yararlanabilirsin. İyi sonuçlar alabilirsinde. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Vray özel isim. Yani tipleri yoktur.
Yani iki tip mercedes var. Biri Mercedes diğer BMW demek gibi bir şey oldu şimdi bu. Öncelikle takıldığım ve irrite olduğum şey şu "iyi" yazmak yerine "ii" yazmak. Güzel mi oldu daha mı hızlı yazdınız. Edebi bir değer mi ortaya koydunuz. Kurallara uyunuz. Ayrıca Google'da sadece "sketchup vray" yazınca hemen karşınıza çıkacak link şudur. www.asgvis.com - Release of V-Ray for SketchUp Size cevap verene Monk'a teşekkür ederiz. Ancak hem forumu hem de Internet'i araştırdıktan sonra foruma soru sormanızı rica edeceğiz. Ve tabii ki Türkçe harfleri yutmadan. Msn dili kullanmadan.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
School - Sketchup Podcasts, Videos, Education, News, Tutorials, and Classes
Bu videoları herkese tavsiye ederim ... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Arkadaşlar renderleme üzerine yardımlarınız için teşekkür ederim ama ben sketchupta vista sorununu aşamadım.
asıl sorun şu programı ilk kurduğumda çizidiğim yüzeyleri renklendirebiliyorum ama programı kapatıp ikinci defa girdiğimde ise yüzeyleri renklendirebiliyorum ama saydam olarak görünüyor yani dolu katılar şeklinde değil.umarım derdimi anlatabilmişimdir lütfen yardımlarınız bekliyorum |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Sitesinde
What should I know about Google SketchUp and Windows Vista? As you may know, the latest version of Google SketchUp supports Windows Vista. However, there appear to be number of issues with SketchUp and Vista that you may want to know about. Video Graphics Cards: If you're using Google SketchUp with Windows Vista and are experiencing display issues, we highly recommend continually updating your graphics card with the latest drivers. SketchUp relies on OpenGL 1.5 compliant graphics card and drivers. Please be aware that there may be several graphics cards that don't have Windows Vista compatible drivers yet. This is why it's important to continually check with the graphics card manufacturer for new drivers. Please note that some graphics cards have encountered issues such as screen artifacts, highlighting anomalies, and incorrectly drawn selection boxes, with the latest version of Google SketchUp. Turning off Fast Feedback may solve some of these issues. Please refer to the Release Notes at the bottom of this article for more information about particular graphics cards that have encountered these issues. Yazıyor. Yani son sürümümüz Vista'ya uyumlu, uyumlu olmasıma ama bazı arazlar gösterebilir diyor. Bunları da aşağıda açıklamış. Ekran kartınızın sürücüleri ile ilgili sorunlardan bahsediliyor. Ben bu yüzden (lisanslı SketchUp Pro kullanmama rağmen ve OEM Windows XP kullanmama rağmen) Vista'ya geçmiyorum. Beklemedeyim.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
benim sorumda sketch-up ta ölçü birimi olarak inch gözükuyor nasıl cm çevireceğiz yerini bulamadım.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ölçü Birimi
Ölçü birimini değiştirmek için Window----->Model Info----->Units