|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sketchup'a import edilen yüzeyler
Selamlar,
Autocad 2007 de loft komutu ile oluşturduğum çok eğimli yüzeyler ve hatta düzlemsel yüzeyler de sketchup'a import ettiğimde gelmiyor. Bu yüzeyleri autocad'de "thicken" komutu ile kalınlaştırıp solid haline getirdiğimde durum tekrarlandı ve importta yine gözükmediler. Bununla ilgili bilgisi olanların yardımını bekliyorum. Bu arada google sketchup kullanıyorum. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Ben böyle şeylerle karşılaşmadım, sanırım sorun pro da çalışmaman bir de orada denemek lazım.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
SU Google ile alakası yokmuş.
Evet,
Önerinizi dikkate alıp lisans dosyasını güncelleyerek tekrar denedim. Fakat yüzeyler yine gelmedi. Bu arada Google Sketch Up Pro 6.0.277 kullanıyor oldum. Üstüste birkaç tane açınca ilkinden sonrakilere lisans vermiyor ve onlar "pro" olmuyor. Ve fakat işte evet: hiçbir şey değişmedi yüzeyler gene yok!! ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 23-04-2008 22:59. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
acad 2007 formatını SU iyi görmüyor, çizimi acad2004 ya da daha eski formata çevirip öyle dene.
Arada mesafe olan akslara inanmıyorum ! En son lumina tarafından düzenlendi : 23-04-2008 22:58. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
.. epeyce uzun zaman olmuş.
evet 2004 üstü kayıtları sketch up açmıyor, onu biliyorum tabi. geçen sene de biliyor idim ![]() biz bu problemi bu yüzeyleri Max ta açıp 3ds export ederek halletmiştik o zaman yüzeyler geliyordu. ama tabi bu kadar uzatmanın çok alemi olmayabilir... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir de SU nun import options u ile oynamayı dene.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
autocad den import ettiğim çizgilerin hiçbiri yüzey halinde sketchup a gelmiyor.çizgileri yüzey yapabilmek için üstünden projeyi tekrar çiziyorum bu seferde çizgiler karışıyor.s
Sormak istediğim sketchupta archicad deki gibi ghost story özelliği var mi?bir de layer lar nasil kullaniliyor sketchupta? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ghost story özelliği yok bildiğim kadarıyla. Ben en ufak parçalarla gruplar oluşturup o şekilde çalışıyorum. Bu sayede çizimler birbiri içine girmiyor. Zaten s.u da mutlaka gruplu çalışmak lazım. Autocadden atarken de çizgiler karışmayacak şekilde atarsanız modeli çok daha rahat oluturabilirsiniz...
Layer mantığı ise diğer programlardan pek farklı değil. Layers penceresini açtığınızda sahip olduğunuz opsiyonları göreceksiniz.
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Doğru anladıysam şöyle bir seçenek mevcut SU programı içerisinde. Bütün çalıştığınız parçaları 'crazy art'ın demesi gibi grup içerisinde çalışmanız yoluyla geçerlidir bu yöntem baştan söylemesi. Windows-Model Info-Component/Group Editing ayarları yolu ile içinde bulunmadığınız grubun görüntü ayarları ile oynamanız mümkün. Aşağıdaki imajları, Başlığı Görüntüle: 'Grupların' ve 'Component'lerin Görünürlüğü/Gizlenirliği - SketchUp Türkiye sitesinden aldım, reklam yapmak gibi olmasın, sorun çözelim maksat. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
yardimlariniz icin cok tesekkurler
|
|
|