|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
sketch up da bir villa
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
...
Öncelikle ellerine sağlık eyoz,tebrikler...
Sanırım maxwell.Bina senin tasarımın mı yoksa sadece modelleme mi sana ait bilmiyorum ama bodrum tarzı galiba.Bina alt kısmındaki taş kaplama ile bacayı kaplayan materyal aynı olsa daha bütün olur derim.Bir de sövelerdeki işçiliği daha da geliştirip işleme yaparsan daha şık olur.Render süresi uzatılarak ışık ve renkler yapaylıktan kurtırılabilir.Bir de photoshop da sharpen yaparsan keskinlik artar ve daha inandırıcı olur. İyi çalışmalar...
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
teşekkürler alıkutlu
görüşleriniz için çok teşekkürler alıkutlu.
bu bina direk sketch up ciziminden jpeg yapılmış halidir. yani sketch up da cizdim ve orda render ederek jpeg yaptım. harici bir render motoru kullanmadım.aslında sketch up da ışık ve gölgeyi iyi ayarlayabilirsek kaliteli görüntüler cıkabiliyor( sanki render edilmiş gibi) bu bina benim kendi tasarımım.(bodrum tarzında) aslında sketch up i ilk kullanamaya basladıgım dönemlerde yapmıştım. sketch up da cizdiğim ve beğendiğim calşımlarımdan bir tanesidir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
ben rps ırender kullanıyorum bence bu render motoruda güzel isteyen olursa verebilirim ayrıca çalışmada başarılı olmuş tebrikler
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
sayın eyoz
bir kere ellerine sağlık oldukça güzel bir çalışma.çok hoş bir yapı.fakat benim asıl değinmek istediğim render edilmemiş bir çalışma diyorsun.fakat sketchup bu kadar düzgün antialiasing(kırıklık düzeltme) yapıyormu diye kendi kendime soruyorum.bir diğeri diyelim ki AA olayını bu kadar düzgün yapıyor fakat componentleri bu kadar canlı ve renkli gösterebiliyor mu? enteresan bir durum bana göre sketchuptaki opengl ayarların nasıl acaba merak ettim.tekrar ellerine sağlık saygılarımla
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
![]() |
sayın mimkar
bu bina gercekten direk sketch up da render edilmiştir. export 2d yapınca ordaki optıons ayarlarında aa kutucuğu fall ve pixsel olarak 3000 e ayarlı olarak yapılmıştır.
benimde şimdiye kadar sketch up da cizdiğim ve direk su cizimi olarak gercekciliğe en yakın cizimlerinden biridir. openGI ayarlarına gelince ben orayı hiç değiştirmedim. su kurduğumda nasılsa aynen o ayarı kullandım. ayrıca görüşleriniz için teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
bu bina gercekten direk sketch up da render edilmiştir. export 2d yapınca ordaki optıons ayarlarında aa kutucuğu fall ve pixsel olarak 3000 e ayarlı olarak yapılmıştır.
bu dediğin exporttaki options kısmını açarmısın dediğin kutucugu ve fall ve pixsel olarak 3000 kısmını bulamadım
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
zannedersem sketchup 6 dan bahsediyor eyoz
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
sketch up da cizilmiştir.
sayın mimkar bu cizim su 5 de cizilmiştir.
sayın fatih.... file/export/2d dedgin zaman acılan pencerede optıons ayarları var sayfanın altında.. o sayfada antializing kutucuğu faal durumda... ve orda üst kısımda iki kutu var pixsel ayarı yapılan yer... benim bilgisayarım 3000-3500 e kadar yapıyor.. ben bu şeklide jpeg yaptım ve sonuç bu... bu calşımanın başka bir sahnesini eklemeye calıştım aşagıda..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
sayın eyoz
sayın eyoz sizi tenkit etmek amacıyla veya kızdırmak için değil amacımız öğrenmektir.gerçekten çok harika duruyor render edilmediği halde bizde bunu öğrenmiş olduk.teşekkürler çalışmalarında başarılar saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
![]() |
sayın mimkar..
sayın mimkar kardeş..
yazdıklarınıza kızmadım efendim..neden kızayım. burası bir forum.. ben burda fikir alışverişin de bulunmaktan ve de bilmediklerim ögrenmekten ve bildiğim şeyleri de sizlerle paylaşmaktan son derece memnunum. ben bilmediğin bir çok şeyi burdaki arkadaşlardan öğrendim. ayrıca calışmamı begendiğiniz için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
perspektif talebi
Farklı açılardan perspektifler de olsa daha sağlıklı değerlendirmeler yapılabilir.
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
tasarım konusuna fazla girmek istemiyorum. çünkü bence eleştirilecek yönleri var.
ama sketch upda doğrudan oluşturulmuş bir görsel olarak çok başarılı. bu kadar keskin hatları barındırması acaba photoshop müdahelesi var mı diye sorduruyor. ama herhalde siz photoshop da kullanmamışsınız.
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
![]() |
crazy-art' a
crazy-art inanın bana bu çizim sadece su çiziminin jpeg yapılmış halidir. fotoshop kullanmadım. sonuç da ven sketch up distribütörü degilim. fotoshop kullansaydım sketch up + fotoshop çalışması diye başlık yazardım.
bakın asagıda eski bir çalışmamı gönderiyorum. o da su calışmasıdır. aynı keskın hatlar onda da mevcut. sadece bu apartman çalışmam da camların arkasına perde koymadığım için camlar biraz sönük kalmış durumda...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
ben de hemen deniyorum bu şekilde oluyor mu diye. ama inandım.
çizimin ve renklerin netliği ve doğru kullanılması etkiliyor herhalde ![]() yeni eklenen de çok başarılı bu alanda. teşekkür ederim eklediğiniz için. iyi çalışmalar...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|