|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
bir apartman
[img=http://img214.imageshack.us/img214/9330/acarspzhi7.th.jpg] BİR APARTMAN ÇALIŞMASI
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhabalar;
Oldukça başarılı bir çalışma tebrikler.render için hangi motoru kullandınız bu çalışmada? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
güzel çalışma
gercekten güzel çalışma olmuş. render da çok iyi. özellikle cam dokular diger render lara göre daha iyi olmuş. sadece gözüme batan giriş de yapılan köprümsü şey ve giriş kapısı yanlarındaki koloncuklar pek secilemiyor.
yinede güzel olmuş. kutluyorum çalışmlarınızın devamını diliyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
tesekkürler arkadaşlar.render artlantis R programında yapılmıştır.camlarda önceden transparent adlı bir shader kullanıyordum.bu çalışmada fresnel glazing shader kullandım.oldukça iyi sonuçlar veriyor biraz ayarlar ile uğraşınca.saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
binanın rengi ilginç, pembe kullanman yani. biraz gülü seviyoruz sanırım. yine de oldukça estetik olmuş.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Ne yazık binanın cephe tasarımını ve rendırını beğenmedim.
Beğenen de oalcaktır beğenmeyen de. Benim şahsi görüşüm budur. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili site yöneticim
sayın ayasofya bir üstadım olarak sizin yorumlarınızı özel olarak takip etmekteyim.benim buradaki yaklaşımım çalıştığım çevredeki istek ve eğilimler sonucu ortaya çıkmaktadır.her ne kadar ticari bir çalışma olmasada beni bu tarz çalışmalara iten bu müteahhit zihniyetinin bir sonucudur.hem güzel olsun hem farklı olsun hem işlevsel olarak mükemmel olsun hemde ucuz olsun kavramlarının hepsini bir çalışmada toplamak genelde mümkün olmuyor.özelliklede kaliteyi çok ucuza maletmek imkansız gibi birşey.özetle bu tarz cepheler maalesef arz talep meselesi haline gelmiştir.realist bir düşünce ile yola çıktığımız zaman sınırlayan kriterleri aşamıyoruz maalesef saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Dediklerinize katılıyorum.
Benim de çok hoşlaşmadığım kendi çalışmalarım olmuştur. Hala daha sevmem. Ama ekmek parası der yaparız. Ben de sizi sever takdir ederim ama bu bilgiyle sadece size özel "orasını böyle yap burasını şöyle yap" veya "her zaman görülen apartman cephelerinden yap" diye zorlamalar OLMADAN sadece mimkar'ın beğenisiyle ve bilgisayardaki 3 boyutlu modelleme şekli ile çizilmiş işler bekliyoruz. Örneğin NE YAZIK Galeri'ye gelen şaka yollu "yuh yani bunu bir insan evladı yapmış olamaz" diye imrendiğimiz tüm çalışmalar bu şekilde çıkmıştır. Yani "sanat için sanat" ladı yerine müteahhit için değil "forum için render" düsturunu taşımanızı isteriz. Benim gelişmenizdeki naçizane önerim budur. Sevgili eyoz için de geçeli bu. Ukala olmamak için her mesaja fikrimi yazmıyorum. Yoksa kimseyi es geçtiğimiz yoktur. Tebrikler kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
ayasofya nın tepkisine katılıyorum. bu çalışmanın iletilen görüşlerde nasıl ve hangi "beğeni"lerine hitap ettiğini kavramak zor. tasarımsal kalite ile bir işin bitirilme kalitesi arasında farklar olduğunu inkar edemeyiz sanırım. ama tasarımsal kalitenin kendisi, tepki ve sersenişle anılan "müteahhit zihniyeti"ne direnmeden onun izinden giderse ortaya çıkacak durumun niteliği bir yere kadar olabiliyor. bu niteliğin işaret edeceği şeylerse mimarlık alanın oldukça dışında kalmaya mahkum.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Alıntı:
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili arkadaşlar
sevgili arkadaşlar sanırım siz benim ne yapmak istediğimi anlamamışsınız.ben zaten çok iyi bir çalışma yapmış olsaydım ve bunu da sitelere sergilenmesi için yollasaydım bunu forumun herhangi bir yerine değil özellikle galeri bölümüne yollardım.yani demek istediğim şu sketchupta yapılmış çalışmaların görselleştirilmesi için bir çok alternatifin olduğunu anlatmaya çalışıyorum.çünkü forumlarda soruluyor ne ile modellediniz nasıl resme döktünüz vs... elbetteki biz de güzel çalışmalarımızı foruma göndereceğiz.saygılarımla....
En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 21:40. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
''Benim de çok hoşlaşmadığım kendi çalışmalarım olmuştur.''
sayın yöneticim lütfen biraz daha dikkat!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Ne de güzel!!!
Demek ki kullanıcılarda bir hassasiyet yaratmışız. Belli ki çok beklemişsiniz benim hatamı bulmak için. Ancak yine de başarılı olamamışsınız. Buyurunuz. TDK ne diyor. http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx...%9fla%c5%9fmak Diğer yönden benim yanlışlarımı bulup SÖZDE bana uyarıda bulunup kendinizi iyi hissedeceğinize (ki şimdi sanırım utanmışsınızdır) benim kadar (ki çok fazla mesajım olduğu halde) yazdıklarınıza dikkat gösterseniz yeterlidir. Umarım iyi bir ders almışsınızdır. Bu mesajı ve sizin mesajınızı bir kaç gün sonra sileceğim. (Konuyu bozmaktadır) Başka yanlışım varsa cımbızla çekip bulunuz. Yanlış varsa düzeltiriz. (Hatasız kul olmaz)Yoksa (örneğin yukarıda olduğu gibi) sizi bilgilendiririz. Faydamız dokunur. Ancak amaç tek tek yanlış aramak değil forumu ORTALAMA bir ÖZENLE yazılmış hoş görülecek bir kaç hatası bulunan ama yine de sonuçta TEMİZ hale getirmektir. Budur.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Sevgili mimkar, Kullanıcı hiç bir çalışmasını Galeri'ye yollayamaz. Orası yöneticiler ve kullanıcıların ortak kararı ile seçilen çalışmalar içindir. Bizim amacımız sizi üzmek değildir. Ancak dha kaliteli ve birilerine hesap verilmesi zorunlu olmayan işleri (mazeretsiz) bekleriz demiştik. Kolay gelin.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
ayasofya
gördüğün gibi ayasofya nasıl sinirlendin.işte sitedeki arkadasların hatalarını(yani bir harf hayası)yüzünden içindeki hevesi yok ediyosunuz.kusura bakmayın.burada amacım size bilmişlik veya size karsılık vermek gibi olmasın.sizi her zaman takip etmişimdir.özelliklle de yazılarınızı begendiğimden sakın yanlıs anlamayın.Ben burada sizin ne hissettiğinizi ögrenmekti amacım. canım biz burada tartısmaya değil buradaki arkadaslara daha detaylı bilgi ve kaynak göstermektir.saygılarımla.
BU DA BENİM GÖRÜŞÜM............. En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 21:42. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|