|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
maxwel de deneme
arkadaslar maxwel de tam bitmemiş bir konağın deneme mahiyetinde render ini aldım.
görüşlerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben hiç maxwell kullanmadım ama bu zamana kadar gördüğüm çalışmalara oranla baya başarısız. niçin olduklarını bilemiyorum ama :dokular fazla okunmuyor. sanki boyama gibi duruyor. maxwell gerçekçi renderları ile meşhur olmuştur halbuki.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
maxwell kullananlar giderek artıyor
bunu maxwellin basit içyüz yapısına bağlıyorum kendi sloganları "as easy as taking a photo" gerçekten çok basit neredeyse hiç ayar yok denecek kadar az bu çalışmada sanırım direk sketchUP maxwell exportu kullanılmış hiç maxwell materyeli kullanılmamış maping de eksik sketchupdan maxwell exportu ile .mxs dosyası elde edildikten sonra maxwell studio da düzenlemeleri yapılıp daha sonra render alınırsa daha iyi sonuçlar çıkıyor ayrıca "maxwell studio" AutoCAD den direkt dxf ve 3ds alıyor böylece Autocad çiziminizi direk maxwele atıp materyel kamera ve ışık ayarlarını yapıp basitçe fotograf (fotogerçekçi) alabiliyorsunuz maxwell 1.1 maxwelin 2. sürümü "maxwell studyo"nun birçok eksiği olmasına ramen (obje kaydırma döndürme ve scale dışında düzenleme yok) maxwell render geleceğin render motoru maxwell paketinde birkaç program ile geliyor maxwell render (render motoru) maxwell studyo maxwell maneger maxwell server maxwell material editör hepsi birbirinden bağımsız programlar önemli bir özellik bence maxwell server ile 1den fazla pc ile aynı dosyaya render çekmenizi sağlayan "render farm" kurabiliyorsunuz sanılanın aksine çok yavaş bir motor değil diye düşünüyorum sample lever düşürerek ve bazı ior materyelleri kullanmayarak çok hızlı işler çıkartılabiliyor aynı anda birden fazla render sürdürülebiliyor render istenilen anda kesilebiliyor yinede tam sayfa resim elde ediliyor multilight özelliği ile tek render sonunda ışık ayarları ile oynanabiliyor (süre uzuyor) örneğin bir gün doğumu canlandırılabiliyor (render sonunda kısa sürede) veya ışıkların açılıp kapanması canlandırılabiliyor artık matrix in gerçek olabilceğine inanıyorum şu an veya bir gün (bazen oturduğum ofisin duvarlarına bakıp şöyle düşünüyorum eğer yeterince hızlı koşup kapıdan çıkabilirsem duvarın arkasının render çekilmemiş halini görebilirim (hiç denemedim) bir tatile ihtiyacın var diyorsanız o da olur) maxwell in ileriki versiyonlarını çok merak ediyorum nasıl olacak acaba
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
iyi olmuş..
Sanırım, sketchyi kendi render imkanlarıyla sunmak daha güzel ama bunlar da fena değil...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
orhunkeskinbıçak a
sayın orhun keskinbıçak
evet sizinde söylediginiz gibi yukarıdaki resim sketchup dan direk maxwel de render edilmiştir. sizin yazdıgınız gibi dosyayı mxs uzantılı kaydedip maxwel studio da açmayı denedim. file - open scene den acmak istedim ama dosya acılmıyor... nerde hata yapmış olabilirim. yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
sketch up ve maxwell için deneme sürümlerini kullanma imkanım oldu
ikisi içinde pek fazla bilgim olduğu söylenemez maxwell kısmen yeni bir program hatalar veriyor örneğin ben AutoCADden 3ds export ettiğimde eğer aynı layerde çizilmiş üst üste çakışan solid varsa maxwell import etmiyor
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
render
sketchup la jpeg olarak kaydetseydin daha iyi gözükürdü herhalde.yani render ayarlarını iyi yapamamışsın.yinede çalısmanı paylastıgın için tesekkür ederiz
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|