|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Açık kaynak render motoru mu dediniz? İşte evinize güneş açacak.
Edebi bir konu başlığından sonra konuya gireyim efendim.
Açık kaynağı her zaman sevmişimdir. Çok cesaretli dürüst ve bir o kadar da geliştirici gelir bana. Ve açık kaynak bir yazılım ne kadar amatörce gelse ve ne kadar hatası varsa bile her zaman şımartır ayrı yere koyarım. Sunflow da öyle işte. ![]() 33 milyon poligonlu bir rendermış bu. Java tabanlı olması (Sketchup 6'nın da java desteği varmış) her türlü programdan data alıp render etmesi ve açık kaynak olması şahane. ![]() Bir de mudbox örneği vereyim. (Bilenler bilir Zbrush'ın delikanlı rakibi. Destekliyoruz) ![]() Haa linki vermeden geçmek yakışmaz. Bir bakınız lütfen. http://sunflow.sourceforge.net/index.php Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Arkadaşlar bu java tabanlı açık kaynak kodu olan bir render motoru. Öyle exe filan göremezseniz kızmayınız. Zip dosyasından çıkan "readme" isimli dosyanın soyadını txt yağpı okuyunuz. Orada anlatıyor java server (SDK gerekli) çalıştırmanız lazım. Bu arada Blender exporter var Maya var ama atladık herhalde Skp yok.
Aman dikkat sonra bana kızmayınız. (Anlatsana başından detaylı yahu diye kızmış mesajlar alıyorum da özelden. Hatta zorundaymışım gibi kırığını gönder bunun süresi bitti diyen de var. İnanmayabilirsiniz ama var.) Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkür ederim ayasofya. Proğremı indiriyorum deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım. Hoşçakalın
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Paylaşım için teşekkürler. Bu render motoru sadece Sketchup'tamı çalışıyor acaba. Max'de böye bir render motoru hiç duymamıştım!!!
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir dönem incelediğim bir render motoru ancak ayasofya hocamın da dediği gibi;
"Bu arada Blender exporter var Maya var ama atladık herhalde Skp yok" o yüzden kurum sonrası sketchup da render almanız pek olası değil,tabii sonradan güncellenmediyse. saygılar...
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Ayasofya forumlarda biryerde SU ile birlikte kullanıldığını okuyorum ama ben de oradakilerden bazıları gibi plugin olarak çalıştırmayı başaramadım.
Sen son günlerde hiç bu programa baktın mı, SU ile çalışıyor mu acaba? Sunflow Rendering System :: View topic - Sketchup exporter? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Herkese merhabalar ve müjdeler... Artık sunflow sketchupla çalışıyor, ancak vray ve podium yeterli bence ama sunflow da ilginç tabii ki...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|