|
|
#1 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Sketchup'da şişmeler.
Bir iş için 4-5 tip villa çizimi geldi bana.
Sketchup'da çizilmiş. Çizen ben değilim o yüzden resmini gönderemiyorum. Hukusal haklarını gasp etmiş olurum. Neyse konu o değil. Bu tip villaların tekil olarak sunumları oldukça güzel. Tasarım da kompakt. Yani güzel işliyor. Buna da okey. Ancak gelin görün ki en ufak tip 3 küsur megabyte. Bir tanesi var 6 MB. Sistem kuvvetli sayılacak cinsten, ama gelin görün ki açması 6-7 dakika oluyor. İçinde yüzlerce component var. Bir de gölge açık halde bırakılmış. Süsler püsler dopdolu. 3dorbit yapamıyorum Pan deseniz o da imkansız. Hemen gölgeyi efektleri ve texture görünmü kapatıyorum (Hemen dediğim menün açılması 3-4 dakika) biraz kendine geliyor. Bunun dışında araziyi sandbox kullanarak eş yükselti eğrileri sayesinde modelledik. O da bir güzel yer tuttu. Ben onlar villayı buraya yerleştirip bir de totpoğrafik çalışma yapacağım. Bence şiştik. ÇÖZÜM 1: İşleri 3DS olarak çevir. Max'e al. Diyeceksiniz. Biraz 3DS yapsını bildiğimden en ufağın bile onlarca MB tutacağını tahmin edebiliyorum. Bırakınız bunu ben size bu mesajı yazarken 25 dakikadır arkada uğraşıyor daha %80lerde. Olacak gibi değil. ÇÖZÜM 2: Kuvvetli makineye geç. Orada işini gör. Bu Sketchup'ın kendi sitesinden bir alıntı. "Note: SketchUp isn't optimized for dual processors. While it will run on a 64-bit Windows XP machine, there won't be a performance increase." Bir de mimimum gereksinimlere bakalım. PC hardware - minimum: 600 MHz Pentium III processor 128 MB RAM 80 MB of available hard disk space Graphics card that is OpenGL compliant (make sure you have the latest graphics driver for your card*) Windows compatible pointing device Bir de önerilenlere PC hardware - recommended: 2 GHz Pentium 4 processor or higher 512 MB RAM 80 MB of available hard disk space Graphics card that is OpenGL compliant (make sure you have the latest graphics driver for your card*) 3-button, scroll-wheel mouse Benim beğenmediğim evdeki sistem önerilenlerden iki üç kat iyi durumda. ÇÖZÜM 3. Sketchup çizerken render eden bir program sen en iyisi ekran kartını değiştir. Bakınız kendi sitesi ne diyor: Which graphics cards are recommended for SketchUp? We recommend any graphics card that fully supports OpenGL 1.5 or higher and has at least 64 MB of video memory. If you're going to create large models, we recommend a graphics card with more than 64 MB of video memory. Eh yani. 64 MB yeter ama fazlası iyi olur. 512 MB'lik kart tınmıyor. 1000 Dolarlık kart alsak ne olcak. Özel driver yoksa. Diyeceğim o ki OpenGL tam destekleyen bir kart olsa yeterli. Ben tıkandım kaldım. Belki bilen biri vardır. Teşekkürler. KOlay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Kocaeli
Mimar
![]() |
Componentler'i çalışırken Hide yapın. Render alacağınız sahnede Unhide All yapın. Ben ağır sahnelerde öyle yapıyorum. Dediğiniz gibi gölgeler ve materialler kapalı olsun.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
İş toplamda zaten component.
Hide ettiğinde iş kalmıyor ki. OpenGL accelarator de dibine kadar açık. Ekran kartının tüm sürücü özelliklerinin dibbbiiiiinnnneee kadar gittim. Herşey oyun için. Yani oyun teknolojisinde parçaladığın canavarın gözünün yere düşerken ki hali bile önemliyekn 5 mB2lik bir çizimi pan edememk ne de can sıkıcı.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
benim de sketch upda ağır çalışmlarım oluyordu. yapacağım en ufak bir move işlemi de makinayı zorluyordu. fazla bilmediğim halde maxe attım. orada daha rahat çalıştı. bilgisayarım da istenilenlerden daha iyi.
çizim yaparken fazla grouplu veya componentli çalışınca sketch up çok zorlanıyor. ve fazla mblık yer kaplıyor. explode edebilirseniz daha rahat çalışabilir.
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Explode olması 25 dakika sürüyor. Ve düzelme yok.
Başka yollar arayacağım.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
İç Mimar
![]() |
Ben de büyük çaplı bir projemde gerçekten bu konuda problemler yaşadım. Bilhassa autocad e export etmem 20-25 dakika sürüyordu. Component lar dan olduğu aşikar bir problem. Yüzeyi yuvarlak hatlara sahip olan komponentler inanılmaz yavaşlatıyor bilgisayarı. Mesela 3 boyutlu bir Ağaç modeli var bunu kullandıgımda bilgisayarım kendinden geçiyor.Çok Parçalı modellerde sıkıntı yaratıyor.
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Şişmeye karşı bi çözüm değil ama ben sadece ev ve çevre duvar vs yapıyorum render alıp ağaç çiçek vs fotoshopla tamamlıyorum.Çizimde dikkat ettim özellikle ağaç gibi materyaller çok zorluyor .Max i bilen bi arkadaşımın tavsiyesinden de bahsedeyim bana görüntünün istendiği cephe haricinde kalan resimde gözükmeyecek yerleri çizmememi söylemişti autocad de kolay çünkü render de gözükmeyen yerleri almama şansına sahipsiniz ama sketchup ta gerçekten zor oluyor.
Ben de son çare artık 256 lık ekran kartımı değiştirerek sorunu çözmeyi düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
az önce sketch up pro6 yı kurdum fakat işlemcimin çift çekirdekli olmasından kaynaklı olarak çalışmadı ve sürekli olarak kitlendi... çift çekirdekli işlemciler için olanı var mı ki acaba bunun? yoksa niye yok gibi abuk bi soru geliyo aklıma çünkü piyasada çift çekirdekli işlemciler kullanılmaya başlandı...
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Alıntı:
Öncelikle çift çekirdekli işlemcilerde sorun olduğunu ilk sizde duyduğumu belirtmek istiyorum.Ayrıca çift çekirdekli işlemciler için ayrı bir versiyonu olduğunu da bilmiyorum.piyasada çift çekirdekli işlemciler ziyedesiyle kullanılmakta evet hatta 4 çekirdekliler bile mevcut.o zaman hepsi için ayrı bir versiyon gerekirdi.yani bence çift çekirdekli bir işlemci kullanmanızla alakası yoktur.Belki lisanssız kurmuşsanız ki ben tavsiye etmiyorum, o zaman sorun olabilir yada bilgisayarın başka herhangi bir probleminden. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|