|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Villa Çizim
Arkadaşlar merhaba,işim gereği son zamanlarda çizim yollayamıyorum.
Ancak görüyorum ki arkitera forumun sketchup kısmına olan ilgi iyice artmış.Şahsen buna çok sevindim.Bir kaç ay önce günlük olarak çizim yollama sevdasına düşmüş,ancak gerekli ilgiyi göremeyince vazgeçmiştim.O günlerden bu güne sanırım çok şey değişmiş. Yaptıkları güzel çizimleri bizlerle paylaşan arkadaşlara saygılar sunarım, bu bilgi alışverişi ortamı eminim ki bizleri daha güzel günlere götürecektir. Ben de bu kapsamda kendime görev edinerek bitirmeden yollamayı düşünmediğim,benim için çok önemli olan villa projemi yarım da olsa foruma eklemeyi uygun gördüm.Eleştiriye açık bir çalışma olduğunu hemen belirteyim zira bu kapsamda değişikliklere gitmeyi düşünüyorum. Mimar arkadaşların affına sığınarak bir peyzaj mimarı olarak bu çalışmayı yolluyorum. Eski Anadolu Evleri mimarisini düşünerek hazırladığım bu tasarımda özellikle sketchupın ne kadar başarılı bir program olduğunu daha da iyi anladım.Binanın renderları maxwell ve vrayforsu beta 2 de alınmıştır. Ancak ne yazık ki 100kb olan dosya sınırı yüzünden renderların kalitesi ve boyutlarında oynamak zorunda kaldım ![]() Binanın dış yüzeyinde özellikle ahşap işçilik ve taş kaplama yapmaya çalıştım. Çalışmamın henüz son bulmadığını hatırlatır sizlere çalışmalarınızda başarılar dilerim...
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Hiç kullanmadım ama güzel bir programa benziyor.
Bir de, çatı kırımlarınızda problem var. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vray sanırım sketcup ile de gayet başarılı.Render sürelerini öğrenebilir miyim? Bir de kaplamalar sketchup'ın kendi kaplamaları mı yoksa vray(material) kaplamaları mı?
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Vray sketchup a da çok kolay uyum sağlamış bence de.Ancak ne yazık ki kullandığım sürüm beta olduğundan bir kaç gün içinde son bulacak ![]() Render süresi yaklaşık olarak bir saat.Kaplamalar da sketchup ın kendi kaplamaları...
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Yok rendırla ilgili bir sorun değil. Çatı eğimi ve mahyaların birleşimi ile ilgili bir sorun. Tabii ben öyle yapmak istedim derseniz ona bişey diyemem.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar tekrar teşekkürler çatı açıortayı,mahyalar ve balkonlar tekrar elden geçirilecektir.Ben sizler için bir de üst görünüm aldım.Ordan da sorunları aktarabilirsiniz.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir tarafı bu şekilde olacak.Diğer tarafı da simetriği zaten.Kare bir plan hariç hiç bir zaman bir noktada üçten fazla çizgi birleşmez.
![]() En son Emrextreme tarafından düzenlendi : 12-01-2007 18:13. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
gerçekten güzel olmuş
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Re:
Yapıcı eleştirileriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.Vakit ayırıp da düşünceli davrandığınız için çok mutlu oldum.Sağolun.Bu doğrultuda fırsat buldukça düzeltmeleri yapacağım.
Bahsettiğim ahşap işçiliği daha yakından aldım.Umarım beğenirsiniz.
____PEYZAJ MİMARI_İSTANBUL-YAKACIK____ En son alikutlu1982 tarafından düzenlendi : 13-01-2007 09:41. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Bu kabartmalı gibi duran yüzeylerdeki detayları nasıl yapacağınızı merak ettim.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
ali kutlu V ray render beta yı nerden bulabilirim. verebilecegin bir adres varmı? birde kullanması hakkında bilgi verirmisin.
ayrıca vila calışman çok güzel. ama catı kırımlarında ufak hatlar olmuş. olsun böylede çok güzel. çalışmalrının devamını dilerim. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Arkadaşım yanlış anlamıyorum tabii,ancak çalışmayı ilk yolladığımda yazdığım yazıyı okursan orada bir peyzaj mimarı olarak mimar arkadaşların affına sığınarak bu çalışmayı yolladığımı eklemiştim.Amacım asla diğer insanların işine saygısızlık yapmak değil. Ayrıca peyzaj mimarlığı eğitiminde tek dönem için mimarlık bilgisi dersi verilir,ben de öğrencilik dönemimde o dersten sınıfta AA alan tek öğrenci olmuştum ve yüksek mimar olan hocam sen mimar olmalıymışın derdi.Tabii ki bu çizimdeki hatamı telafi etmez,ancak düzelteceğimi de eklemiştim. Zaten sizlerin önerilerini de bu hataları gidermek için alıyorum. Ama saygın eleştileriniz için yine de teşekkür ederim. Ayrıca ahşap işçilik nası uygulanacak diyen arkadaşım sanırım bunun o kadar da zor olmadığını biliyordur. Vray for sketchup ı soran arkadaşa özelden yardım edeceğim.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|