|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
ön projemiz.
sketch up bölümünün biraz canlanması için proje 6 ön projesi olan konutlarımızı eklemek istedim. tasarım "mim-arc-ık" ve bana ait.
proje mudanya'da denizden uzak ve denizi fazla göremyen bir noktada konumlanıyor. deniz sağ tarafında kalırken tam karşısında bir zeytinlik yer alıyor. projede zemine en az noktalardan dokundurularak imar kurallarına karşı gelmeden arazinin tümüne yerleşip kendi içinde özel boş alanlar oluşturmaya dönük gelişiyor. var olan apartman düzenine eleştiri olarak hiçbir dairenin başkasının duvarını ortak olarak kullanmaması ön görülüyor. bireyselciliği savunan bu yorum daire topluluğundaki renk-yeşil alan-kapladığı alan-pencere düzenleri...ne de gtiriliyor.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
max. 5 adet resim ekleyebildim. bu da sonuncu ek.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Bir ön proje olarak güzel görünüyor. Şu uzun direklerin sanırım biraz araştırılması gerekir. Bir de çok geniş teras alanları var (kullanılmayan).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Siyah beyaz çıktılar bir Sketchup kalsiği olarak çok hoş.
Ön Porje de güzel. Tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
yorumlaınız için teşekkürler "gün" ve "ayasofya".
siyah beyaz görseller bizim de çok hoşumuza gitti. projede araziye saplanan ve arazideki yeşili kullanan birimler var. ve üst kotlarda zemine inen uzun çubuklarla taşınan dublex olmnaya başlamış ve birbilerinin teraslarını ve teraslardaki yeşilleri kullanan birimlerden oluşuyor. alt kottan girildiğinde alış-veriş alanı bizi kaşılayıp dairelere çıkarıyor. üst kottan girildiğinde ise bir platformun üstünde buluyoruz. bir teras niteliğinde olan bu platformdaki yırtıklarla zeminden çıkan ağaçlar platforma katılıyor. ve bu platformdan üst katlara çıkıyoruz. uzun direkler üst katlardaki daireleri taşımak için ve alttaki kullanılar alanlara da zarar vermeden araziye iniyor.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimarisini bilmem ama mühendislik harikası olacağı kesin (yapılırsa)
(yanlızca düşünemediklerimiz imkansızdır) ancak bu uzun çubuklar sıradışı bir taşıyıcı güce sahip olmalı. aklıma şu meşhur, mühendis mimar yüklenici işveren karikatürü geldi.
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
crazy-art, bu projenin son halini de bizimle paylaşırsan sevinirim. Merak ettim nasıl olacağını ve bazı detayları nasıl çözdüğünü...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
aslında proje bir ön proje olarak başlayıp bitmiş bir proje. yani fikir adına yapılacakların yapıldığı ve sunulduğu bir proje. ama biz okuldan bağımsız olarak bu projeyi bitirmeyi istiyoruz. o zaman daha gerçekçi görsellerini de buraya ekleyeceğim.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
ufak açıklamalar...
Aslında crazy_art açıklamaları yapmış ama ben de birşeyler eklemek istedim.Öncelikle konseptten başlayalım.projeye başladığımızda ufak bir kesit çizmiştik.Düşeyin vurgulandığı kütlelerden oluşuyordu.farklı bir yorum olarak bunu düşündük.Tasarımda o en üstte duran kavram araziyi reddetmekti.Biz de araziden bağımsız olarak kendimize belirlediğimiz bir alanda bir grid oluşturduk.Gridimiz düşeydeydi ve bu doğrultuda görünüşümüzü belirleyerek yola çıktık.Daha sonra kesitimizi oluşturduk ve farklı m2 lerde birimler tasarladık.Bu da bize esnek alanlar sağladı.Farklı bir konut anlayışı getirmek istediğimizden insanların birbirleriyle ilişkide oldukları ama ortak bir duvarı kullanmadıkları birimler oluşturmak istedik.Bu birimleri tasarlarken de strüktürü olabildiğince zorlamak istedik.Mesela o gördüğünüz birimler toprağa saplanan ve toprağın altında çok ciddi taşıyıcıları olan bir sistem.Birimler de konsol çalışıyor.Ayaklar ise bunun görsel bir oyunu.Tam olarak istediğimize ulaşamdık çünkü ayakların yeri ve açısı gibi etkenler teslim gecesi çıkmış şeyler.Ön proje kavramını da bilmeyenler için açıklamak isterim.Bu dönem okula geldiğimizde yazdan kopup okula adağte olabilmek için 1 aylık bir zaman diliminde bir fikir projesi oluşturmamız istendi.Bu süreçten sonra ana proje süreci başladı.Ekleri paylaşacağız..
Saygılarımla...
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Ciddi konsol mesafeleri. Astarı yüzünden pahalıya çıkacak gibi
(yanlış anlamayın, aslında çok beğendim fikrinizi). Peki strüktür olarak ne düşündünüz? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
öncelikle eleştriler için teşekkürler...
Ön proje olması sebebiyle maliyeti açıkcası çok da düşünmedik.Kaldı ki Mudanya gibi denize kıyısı olan bir yerde gözlerden uzak bir köşede böyle bir konut alanı ucuza da satılmaz heralde
.Taşıyıcı olarak çelik düşündük.Döşemelerde çelik makaslar var.Max. konsol mesafesi 25 metre.Topopğrafyaya saplandığı noktada ise çok kalın bir beton tabakası var ve bu çelik yapılar oraya bulonlanıyor.Projenin diğer görsellerini de sizinle paylaşmak isteriz.Eleştrileriniz bizi mutlu ediyor.Ayrıca bağımsız olarak bu projeyi bitirmeyi düşündüğümüzden eleştrileriniz yol gösterici olacaktır.Dolayısıyla teşekkür ederiz. Saygılarımla...
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
cephe çalışması
Sözünü ettiğim gridal cephe çalışması.Görsellerde gördüğünüz son hali ise 2.resimdeki çalışmadır..
Saygılarımla...
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
sketch up arziyi nasıl modelledin merak ettim
|
|
|