|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
SU Podium - Sketch Up için V-Ray
Sketch Up eklentilerinin arasından belki de en çok işe yarayanı Podium. Fotogerçekçi render almayı kolayca başarabilmeyi sağlıyor
Tam versiyonu 199$'a alınabilecek olan bu programın deneme versiyonunu aşağıdaki linkten indirilebilir. http://rapidshare.com/files/8621248/..._Sketchup_.rar Kurulumdan sonra SketchUp'ın içerisinde "Plugins" menüsünden Podium/Show 'a tıklayarak menüye ulaşılıyor. ![]() Buradan seçtiğimiz objeye ışıma ya da yansıma özelliği verebiliyor, render alabiliyor, render'ı durdurabiliyor ve de kaydedebiliyoruz. ![]() Ayarlar kısmından render büyüklüğü(deneme versiyonunda230*150 ve 640*480 boyutlarında alınabiliyor render) render'ın kalite/hızı ve kayıt tipi/yeri değiştirilebiliyor. Örnek olarak: (Sketch-Up'tan alınan görüntü) (Podium ile)http://www.suplugins.com/index.php bu siteden program ile ilgili daha fazla bilgi alınabilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Örneğin:
![]()
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
acaba? diye bir kurt düşştü içme
yollanan 2. resim sadece sketchUp mı yani sketchUp gercekten cok yetenekli bir program ama bukadarını yapabileceğine hiç inanamıyorum
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
plugin
ben siteden plugin i indiremedim ...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Evet ikisi de SketchUp. Kendim yaptım bir örnek teşkil etmesi için. Bu eklentiyle alınan sonuçlar cidden çok etkileyici olabiliyor doğrusu. Özellikle ve bu kadar basit kullanımına rağmen sonuç kalitesi yüksek olduğu için.
İndirmek için başka bir link gönderiyorum: http://www.ohyeahcad.com/downloadreq...fafff67931f66c Buradan küçük bir kayıtla, e maile gelen link vasıtası ile indirilebiliyor. En son Eilstina tarafından düzenlendi : 26-12-2006 22:04 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
demoyu kurdum bilgisayarıma. gerçekten etkileyici bir plug-in. Ayrıca render süresi de çok makul ölçülerde.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
cizimlerin gercekten çok güzel.
bende sketch up la ilgileniyorum. sketch up ı ve podium render i en kolay nerden nasıl alabilirm.(demo degil) lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Eilstina
sectiğimiz bir cisme ışık vermeyi daha detaylı anlatırmısınz. ben demo da denedim olmadı. birde render alınca kaplama ve renkler çıkmıyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
teşekkürler "Eilstina".
gerçekten çok faydalı bir plug-in. benim gözlemlediğim kadarıyla sketch up dokusu olmayan dokuları simsiyah çıkarıyor. ve grouplarda sorunlar yaşıyor. bazen göstermiyor ışık ve reflect atmaya biliyor. ben tam olarak omni şeklinde nasıl oluşturulduğunu tam çözemedim. ve rastgele yerlere ışıklar patlatıyor. aynı kareyi 4 kez üst üste render ettim ve hepsinde farklı yerde kırmızı ışıklar vardı. bu arada ben iki linkden de indirdim ama gelen version 1.0. "Eilstina" sendeki 1.4. ben mi bir yerde yanlışlık yapıyorum? sorunlar bundan da kaynaklanıyor olabilir.
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
şimdi buldum.
adersinden eval 1.4 versiyonunu indirebilirsiniz. şimdi aynı şeyleri bir de buradan deneyip bakacağım.
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Merhabalar,
Podium'da omni yapmak için yapılması gereken şey, oluşturduğunuz bir kübü (ya da dikdörtgenler prizmasını) gruplamak ve de Podium açıkken üzerine tıklayıp light değerini arttırarak, ışık saçan bir nesne haline getirmek. Kullandığınız materyalin rengine göre ışık veriyor. Örneklerde ben renkli camları kullandim, SketchUp malzemeleri arasından. Ben yukarıdaki örneklerde, küp yerine küreleri gruplayıp ışık nesnesi yaptım, ama mantığı aynı. Eğer spot ışığına benzer etki elde edilmek istenilirse yapılması gereken ise, bu kübün yüzeylerinden, odaklanacak ışığın gideceği yöndekini silmek. Normalde dokuları renderlayabiliyor Podium, hem de reflect- yani yansıma değeri arttırıldığında- yansıma etkisini de vererek. Şu ana kadar o bakımdan bir sorunla karşılaşmadım, ama tabii ki olmaz da diyemiyorum. Crazy_art: Işık patlamalarının nedeni ışık değeri arttırılmış elemanlar olabilir, onun dışında ışık patlaması sorununa rastlamadım şimdiye dek. Buraya yüklediklerimi 1.4 versiyonu zannediyordum, birkaç yükleme versiyonu indirdiğim için karıştırdım herhalde ![]() eyoz: http://www.sketchup.com/cgi-bin/store/trybuy.html adresinden sketch-up online olarak satın alınabilir. SU Podium için adres ise : http://www.ohyeahcad.com/catalog/index.php?cPath=84 indirilebilir versiyonu: http://www.ohyeahcad.com/catalog/pro...0e715c273a2a85 set: Render süresinin kısalığı programın en çekici yanlarından biri. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
![]() |
gerçekten güzel
ben deneme sürümünü kullandım. çok basit kullanımı var ve kısa süede alıyor.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Öğrenci
![]() |
aslında 1.4 ü indirdiğimde birçok sorun ortadan kalktı.
ve gerçekten mükemmel. bu arada sürenin kısalığı ile ilgili bir bilgi vermek isterim. önceden yaptığım bir modeli render ederken özellikleri en üst seviyeye getirdim. 2 saat sonra baktığımda daha "ray tracer %25" tamamlandığını gösteriyordu. herhalde o model on küsür saat olabilirdi. ![]() ama tabi kalitesine göre az bile sayılır bence.
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
![]() |
render yaparken bina dışı boyaları neden siyah çıkıyor... bilen varmı arkadaslar.
sketch up kaplaması olmasına ragmen. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
1.4'ü indirdim ama daha önce 1'i kullandığım ve deneme süresini bitirdiğim için kullanamıyorum. satın almak dışında bir yolunu bilen var mı acaba?acilen bugün iyi bir render almam gerekiyor çünkü.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|