|
|
#16 |
|
Arkitera Üyesi
|
Satın almak dışında hiçbir yasal yolu yoktur
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#18 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet tek yol satın almak gibi gözüküyor..
![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
Eilstina ya
podium da aldıgım render de çatı kaplamasının bir bölümü yerdeki mermer kaplama çıkmadı. bütün kaplamar sketch up kaplaması olmasına ragmen. nerde hata yapmış olabilirim. yardımcı olursanız çok sevinecegim. şimdiden teşekkür ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
merhaba Eilstina ,
verdiğin linkten sorunsuz bir şekilde plugini yükledim. programı açtığımda plugins altında podium/show dediğimde hiç bir şekilde kutucuk açılmıyor. yani çizimi render etmem gereken menüye ulaşamıyorum. bunun sebebi nedir? yardımcı olursan sevineceğim. teşekkürler ...
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
tekrar merhaba,
sorunu hallettim. teşekkürler ...
|
|
|
#22 |
|
Forum Üyesi
|
süre :)
satınalmak dışında küçük bir yol biliyorum biraz illegal olabilir ancak iletiyim:
herhangi bir zaman kısıtlamalı programı sisteminize kurmadan hemen önce bilgisayarınızın tarih ayarlarını bir miktar ileri atın, programı kurun, program çalışır hale geldikten sonra tarihinizi tekrar normal haline getirin. Pek çok programda uygulanabilir bir yol bu ![]() bu arada paylaşımınız için teşekkür etmek istiyorum gerçekten çok pratik ve etkili bir program |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Forum Üyesi
|
su podium
podium un süresi ne kadar... ben kurdum bir süre calıştı sonra calışmaz oldu... bütün dosyaları sildim . tekrar kurdum. şu an için çalışıyor ama kaç gün çalışacak bilmiyorum.
birde podium konusunu iyi bilen arkadaslara soruyorum. render aldıgım binanın bütün dokuları sketch up dokusu olmasına ragmen bazı dokuları cıkarmıyor...ve ayrıca render biraz karanlık çıkıyor. bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yardımlarını bekliyorum. umarım esirgemezler. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Arkitera Üyesi
|
podium 1.4de farklı dokularda renderda kaliteli bir şekilde çıkıyor. eğer sizin çalışmanızda çıkmayan dokulad varsa çalışmanızı yeni bir sketch up dosyasına kopylayarak deneyin. bu durum programların herzaman yapmadığı hatalatdan biri.
dış mekan renderi ise gölgeli yaparsanız daha aydınlık imajlar elde edebilirsiniz. eğer hala matsa ışık ekleyerek düzenleyin. iç mekanlarda ise yine aynı şeyler geçerli ama çok daha zor oluyor. ışıkları ayarlamak iç mekanlarda gerçekten çok zor. ayarlardan arka plana renkler koyup gölge ayarları ile oynarsanız farklı ışık durumlarında etkili renderlar alabilirsiniz. o zaman daha fazla ışık oluşturmanız lazım tabii.
|
|
|
#25 |
|
Arkitera Üyesi
|
soru
podiumu bir türlü çalıştıramadım. show'a tıklayınca suplugin.com'u ziyaret edin çıkıyor hep bu konuda bilgisi ve önerisi olan var mıdır?
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Forum Üyesi
|
tabak a
dedigin gibi bir uyarı çıkıyorsa podıum u tam olarka kuamamışsın demektir.
ben de de aynı sorun olmuştu.. tekrar kurdum çalıştı. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Forum Üyesi
|
Su podium
deneme sürümü bittiğinde yeni versiyonu aynı linkten indir.
Yeni versiyon Su Podium eval 1.4.1 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Forum Üyesi
|
su podium zamanı geri al
arkadaslar su podium u acılmıyorsa tarıhı bır ıkı ay geri alıp tekrar sketch up u baslatın o zaman acıllır kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yönetici
|
Sayın Metinbost
Forumda Türkçe'nize dikkat ediniz. Büyük küçük harflere ve küçük "i" kullanın. Şahane bir tüyo vermişsiniz. Ne güzel. Budur.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Arkitera Üyesi
|
Genel olarak 2-3 defa sorulan sorunun cevabını aktarayım, SketchUP programından render alırken dokularınızın siyah çıkmasının sebebi, sketchup programında negatif (mor) ve pozitif (krem) yüzeyler ile çalışmasıdır. Bu nedenle render motoru negatif yüzeyleri tanıyamamakta ve render alamamaktadır. SU 6 da views seçeneğinin yanına eklenen + ve - yüzeyleri gösteren bir kutucuk bulunmakta ( şeffaf - wireframe - hidden - renk - malzeme - pozitif / negatif ) buradan yüzey durumlarınıza bakabilir ve malzemeleri doğru kullanabilirsiniz. Shift ile malzeme ataması yaptığınızda iki yüzeyi de boyadığından bu da bir çözüm olabilir.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|