Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Okullar > Selçuk Üniversitesi

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 22-10-2006, 19:02   #1
Forum Üyesi

slywester'in Avatar'ı

Konya
Öğrenci
slywester is on a distinguished road
Selçuklu Birler

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri acaba arkiterayı biliyorlar mı üyeler mi onu merak ettim .Eğer 1. sınıfta olan arkadaşlar varsa buraya bekliyoruz.Umarım vardır.Tanışmak ümidiyle.........
slywester offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-01-2007, 20:47   #2
Arkitera Üyesi

İstanbul
şeyma is on a distinguished road
ama slywester ne yaptın yani...onlar daha birinci sınıfı bi atlatsınlar öle...başımızı kaldırmaya fırsat olmuyo ki bir de nerde forumlara girip yazı yazmak..
şeyma offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-02-2007, 18:10   #3
Arkitera Üyesi

TAZ_arımcı'in Avatar'ı

Konya
Mimar
TAZ_arımcı is on a distinguished road
Sanırım sadece böyle bir sitenin varlığı bile onların yüklerini hafifletirdi.
TAZ_arımcı offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-02-2007, 07:29   #4
Arkitera Üyesi

Star_Mimar'in Avatar'ı

Konya
Mimar
Star_Mimar is on a distinguished road
Exclamation

reklam eksikliği yeni idarecilerle giderilir sanırım...

birleri bırakın hazırlıkta okuyanların bile bence bu siteden istifade etmesi gerekir..

fakat ne yazıkki hazırlktan birinci sınıfa başlayan mimarlık öğrencileri danışmanlarını bile okula başladıktan sonra sınav karnelerini alırken öğreniyorlar.

onun dışında üst sınıflar ile 1 ve 2 lerin irtibatı bir şekilde sağlanmalı diye düşünüyorum
Eski 29-05-2007, 17:25   #5
Arkitera Üyesi

deniss'in Avatar'ı

İstanbul
Öğrenci
deniss is on a distinguished road
Mimarlık 1.sınıfların tek problemi bolümü gercekten isteyerek tercih etmemiş olmak.Bende 1.sınıftayım ama hala mimarlığın rekli yanlarını goremedim.Dergiler alıyorum,gazetede internette neler olup bittiğini takip ediyorum,konferanslara katılmaya calısıyorum.Bunların hepsini ilgimi canlı tutmak için yapıyorum ama proje günlerinde"bana gore degilmiş." diyorum.Sınıfın geneli boyle.Bize yardımcı olursanız kendim ve arkadaslarım adına cok memnun olurum.
deniss offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-05-2007, 22:47   #6
Üye

archbek is on a distinguished road
mimarlık bölümünü öss puan sistemine göre tercih eden arkadaşların vay haline derim. mimarlık gibi sayısı bir elin parnaklarını geçmeyecek bazı bölümlerde var.
mimarlık iyi bölüm, karizmatik ,asil meslek ,ne olcaksın Mimar olcam ben, mimarlık okuyorum iyi ya yazayım bari ,deyip tercih eden arkadaşlar. biliyorum bir çoğunuz ilk proje tesliminde küçük deprosyonlar bazıları ciddi bulanımlar yaşadı çoğu bölümü barakıp yeniden öss ye hazırlancağını söylenip durdu. ama sonradan bu kişiler yeniden öss stresini yaşıyacağıma proje streslerine katlanırım daha iyi deyip mimar olma yolundaki hazin karalarını verdiler istemeyerek.gerçekten üzücü.
- ömür boyu istemeyerek yada bilmeyerek tercih etmiş olduğu zahmetli mesleği yapmak.keşke sistem gerektiği gibi olsa gerçekten mimar olmak isteyenler bilinçli olanlar mimar olsa! inanıyorum ozaman caddelerde sokaklarda karşılaştığımız berbat cepheleri yaşanılmayasıca mekanları olan apartmanlar konutlar daha farklı olurdu. daha sevecen daha kaliteli içiyle dışıyla insana değer katan insanı yüceltici ürünler meydana gelirdi.
-- bu yazdıklarımı 1. sınıf kardeşimin yazdıklarına binaen söylüyorum.
mimarlık gerçekten asil bir meslek bu mesleği öyle yada böyle tercih ettiniz madem öyle sevmeye çalışın kendinizi sınayın baktınız olmuyosa hayalinizde başka bi meslek varsa cesur olun.istemediğim bir mesleğe ömür boyu katlanacağıma 2-3 senemi daha feda edip istediğim mesleği severek özümseyerek yapmayı tercih ederim.ki şahsım adına öyle yaptım 3 senem gitti ama olsun değdi.
1. sınıftan aldığım bi derste Kerim ÇINAR hocamız mimarlığı kaç kişi isteyerek tercih etti diye sormuştuda kimse elini kaldırmamıştı bende o an anormal bi insan olduğumu sanarak el kaldırmadım. bu soruyu geçtiğimiz dönem kendi sınıfımda Osman NURİ hocamızda sordu arkadaşlardan hiç kimse yoktu miamrlık isteyen çoğu eczacı yada doktor olmayı istiyorlardı.garip değilmi. öss sistemi bizi mahvetmiş ediyo.
---Son olarak şunu söylemek isterim miamarlık zor değil zahmetli bir bölüm.emek istiyor zaman istiyor. Selçukta okuyan arkadaşlarımın nice başarılara imza atmaları dileğiyle.
archbek offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-05-2007, 01:12   #7
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
Alıntı:
Orijinal metin şeyma tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
ama slywester ne yaptın yani...onlar daha birinci sınıfı bi atlatsınlar öle...başımızı kaldırmaya fırsat olmuyo ki bir de nerde forumlara girip yazı yazmak..

Sonra da diyorsunuz ki Selçuk Üniversitesi'ne yönetciler hususi kötü davranıyor.

Lütfen sizler şu TÜRKÇE kullanımı konusunda birbirinizi uyarınız.

FORUMDA YAZAN HERKES KURALLARI OKUMUŞ ve KABUL ETMİŞ SAYILIR.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-06-2007, 19:55   #8
Forum Üyesi

Ankara
Öğrenci
semaa is on a distinguished road
slm bende birim ve malesef benimde sorunum aynı.Bölümü bilmeden gelmek ve bir türlü sevememek
Okul nasıl bitecek ve ben nasıl mimar olacağım bilmiyorum... Bugün dörtlerin son dersleriydi çığlık çığlığa çıktılar sınıftan çok mutlulardı. Umarım bizde o günlere başarılı bir şekilde gelebiliriz

En son semaa tarafından düzenlendi : 01-06-2007 20:06
semaa offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-06-2007, 20:30   #9
Arkitera Üyesi

deniss'in Avatar'ı

İstanbul
Öğrenci
deniss is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin semaa tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
slm bende birim ve malesef benimde sorunum aynı.Bölümü bilmeden gelmek ve bir türlü sevememek
Okul nasıl bitecek ve ben nasıl mimar olacağım bilmiyorum... Bugün dörtlerin son dersleriydi çığlık çığlığa çıktılar sınıftan çok mutlulardı. Umarım bizde o günlere başarılı bir şekilde gelebiliriz
Umarım öyle olur Semacım.Bugün onlar çığlık çığlığa sınıftan çıkarlarken bizim 4kişilik kadroyla perspektif çalısıyor olmamız tuhaftı.Ayrıca Apan'ın çalışmanın ortasında gelip bizi görmesi ve o surat ifadesi çok komikti.Tüm son sınıf öğrencilerini tebrik ediyorum.

En son deniss tarafından düzenlendi : 01-06-2007 20:43
deniss offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-06-2007, 01:16   #10
Arkitera Üyesi

TAZ_arımcı'in Avatar'ı

Konya
Mimar
Sanırım onların mutlulukları artık bu okuldan kurtuluyor olmaktandır.Çünkü 4 yıl boşu boşuna geçiyor bence bu okulda ve hep böyle devam edecek .Bakış açısı değişmediği sürece ve istisnalar dışında selçuk mezunları hiç bir zaman mimar olamayacaklar sadece birer tekniker...Çünkü biz taşıyıcı olarak çelik strüktür ve birleşim detayları yerine ahşap payandalı sistemleri ahşap eşikli 50 yıl öncesinin yapı detaylarını malzeme derslerinde uygulamadan kalkmış karosimanları falanları filanları görüyoruz. Tasarımda günceli takip edenler yeni malzemeleri inceleyenler bence her zaman başarılı oluyor. Bu da okulda olamadığı için kişinin kendisine kalıyor ki bunu öğrencinin yapması şu açıdan zor 2007 yılında uygulama projesini rapidoyla çizen mimarlık öğrencileri işkence gibi 20 günlerini bel ağrılarıyla paftaları başında geçirirken ne istek kalıyo mimarlık için ne de zaman ya da finallere eklenen ahşap denizlik detayı ödevleri...Emre Arolat'a bir kez de burdan teşekkür etmek istiyorum ki bu okulda 3 yıldır örenemediğim şeyleri onun 3 satlik söyleşisinde öğrendim.TASARIM nasıl yapılır? Tasarıma nasıl başlanır? ....Bunlar gibi bir çok şey ama bişey daha öğrendim ki her ne kadar mimarlıkla ilgili de olsam bize çok yazık oldu yıllarımıza emeklerimize ve bazen düşünüyorum da İş ilanlarında...... ünivrsitelerin adı geçerken bizim üniversitenin adının geçmemesine artık gerçekten hak veriyorum.Bu okulun en büyük sorunu hiç bir hayaliniz olmuyor mimarlıkla ilgili olursa da zaten köreltiyorlar.Hocaların öğrenciye bakış açısı sizler yarın piyasaya çıkacak apartman projesi yapacak mimarlarsınzı kasmayın kendinii uğraşmayın da ne kadar çabalarsanız çabalayın yapamayacaksınız. İnsanın haylinin önüne böyle bir sınır konulunca bozuluyorsun ama naparsın bu eğitimin sana sundukları bunlar.İki yıl öncesine kadar iyi bir ekipte karın tokluğuna çalışan ama gerçekten mimarlık yapan bir mimar olmak isterken artık bir mimarın bürosunda çizim yapan bir mimar olmak istiyorum.....İşte bu kadar bir genci daha kaybettik daha da çok gençler kaybedeceğiz sanırım ...İnşallah yazımı Selçuk Üniversitesi öğretim görevlileri de okur kim olduğumu zaten herkes çok iyi biliyor.
Eski 03-06-2007, 02:06   #11
Forum Üyesi

mazhar'in Avatar'ı

Ankara
Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
mazhar is on a distinguished road
Thumbs up yılmak yok kardeşim

Segili Taz_arımcı bence bu kadar karamsar olma.Mesleğin inceliklerini,bilgisini ,felsefesini asıl mezun olduktan sonra öğreneceksin.Bunun tek yoluda kendini geliştirmendir.Güncel yayınları,yarışmaları,makaleleri takip et,sunum tekniklerini geliştir ve en önemlisi bu forumu takip et..Bunları yaparken sakın yılma.Geleceğin yere tırnaklarınla kazıyarak gel.Bir zaman sonra birşeylerin değiştiğini bence göreceksin ve aranılan bir mimar olacaksın.Sana başarılar diliyorum...
mazhar offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-06-2007, 14:47   #12
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

İstanbul
Öğrenci
ssss is on a distinguished road
Sayın taz-aramcı bu sözleriniz bile okulda bir şeylerin değişmeye başladığının göstergesidir...
Eski 03-06-2007, 18:00   #13
Arkitera Üyesi

apan'in Avatar'ı

İstanbul
apan is on a distinguished road
TAZ_arımcı, bu yazdıklarını ifade edebilmen ve birşeylerin farkında olman güzel. Bundan sonra yapman gereken ise ümitsizliğe kapılıp vazgeçmek değil, aksine eskisinden daha çok mücadele etmek olmalıdır. Eğer "Mimarlık" ı seviyor ve bu konuda güzel birşeyler yapmak istiyorsan inanman ve çok çalışman yeterli, emin ol bir şekilde karşılığını alacaksın. Tüm olumsuz koşullara rağmen gözlerinin kapatılmasına izin verme, ufkunu geniş tut.
apan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 04-06-2007, 03:40   #14
Arkitera Üyesi

Konya
Öğrenci
sumeyye is on a distinguished road
Bende arkadaslarima katiliyorum TAZ_arimci.Sana bu karamsarlik yakismiyor diye dusunuyorum sonra da TAZ_arimciyi bunlari yazdirabilecek kivama getirdiyse bizim bolumun ciddi anlamda egitim sisteminde yanlisliklar var , ne kadar yazik diyorum.Ki bende bu universitede okuyorum ve ayni endiseleri paylasiyorum seninle.Sonra yine dusunuyorum bunu soyleyen sensin, mimarligi seven, isteyen ve ona biseyler katmak isteyen biri .Ve yine cok aci bir sekilde anliyorum ki yanlis egitim sistemi bizim bolumde degil, cok oncelerinde basliyor egitim hayatimizin.Arkadaslardan biri senin bu dusunceleri dile getirmenin biseylerin degismeye basladiginin gostergesi oldugunu soylemis.Bu dusunceye dort elle sarilmak isterim, fakat sistem degismedikce ,bu bolume gelenler mimarlik nedir bilmeden geldikce, korkarim TAZ_arimci gibi dusuncesini dile getirenlerin sayisinda bir artis olmayacak.Ki biz bu donem kalabalik bir sekilde dusuncelerimizi dile getirdik, belki fazlasini yaptik.Yanimiza kar kaldi.Yani degisiklik ufukta gorunmuyor.Yine de umitsiz olmamak gerek tabii.En azindan kendimiz icin.Kurtulmak bizim elimizde, iyi bir mimar olmak da...
not: Kotu bir mimar olmayacagim.
sumeyye offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-06-2007, 10:39   #15
Arkitera Üyesi

TAZ_arımcı'in Avatar'ı

Konya
Mimar
Arkadaşlar selçuklu birlere seslenityorum sizin için de bir talihsizlik var.Kısmet yani bu sistemin değişmesi için bazı hocaların emekli olmaları gerekmekte yani hemen hemen 10 yıl sonra..Maalesef gençlere çok yazık oluyor ama elden gelen birşey yok bu düşünce yapısıyla devam ettikçe olmayacak yan sizler için de çok üzgünüm .Sevinilecek şeyler de var tabi ki en azından aktif bir mimarlık topluluğu var sanırım bu aktiviteler devam edecek iyi mimarlar gelmeye devam edecek mutlaka katılın bir de HAVVA HOCA mız var tek başına bireyleryapmaya çalışıyor tüm gücüyle ama eminim bir gün o da yorulacak.Çünkü hiçbir destekçisi yok.Okuldaki hocalar öğrencileri sönüp giden beyinleri hiç düşünmüyorlar hepsinin başka dertleri var ve kend aralarındaki rekabetleri, sevgisizlikleri...Herkes birbirinin kuyuunu kazıyor ki bu ortamda başarı beklemek de biraz gerek dışı..Sizler en azından yanlışların farkına erken varın ve lütfen araştırın okuyun eksiklerinizi kaatnmaya çalışın.MİMARLIK nedir sorusunun cevaplarını arayın.Birçok hocamız bile bunu bilmiyor çünkü...Ben cuma günü mimar oluyorum kısmetse uygulama projemi teslim edeceğim.Yani yapı hocalarımıza göre öyle.Bir tanesine hocam karakteristik yazılarımızla yazsak dediğimde bana şablonla olacak herşey mimar gibi olsun dediğinde çok şaşırdım .Şablonla yazı yazmayı mimarlığın özü olarak görmek ne kadar ilginç.Yine bizim bu yapı hocaları cephe estetiğinin silmelerde ve fugalarda gizli olduğunu düşünüyorlar.Aynı gruptan bir hoca çok bilindik bir saçak detayını çiziyor bir arkadaşımıza sonra şöyel diyor işte detay tasarımı budur.Bence çok komik...Napalım ayak mı uyduralım burdan protesto mu edelim bilmiyorum.Yani bir apartman projesinde kattaki dört salonun duvar döşeme malzemelerini dördüne de makine gibi şablonu kaydıra kaydıra rapidoyla yazmanın mantığı nedir.Tabiki bir mantığı yok düşünce şu bizler 25 sene önce elle çizdik siz de çizin.Çiziyoruz biz de tabiki kendimiz değil kimimiz teknikere çizdiriyoruz (parası olanlar) kimimiz alt sınıftan üst sınıftan arkadaşlara..İşte burada sorun şurda çıkıyor çevresi olmayan ve buna 500-600 milyon ayıramayacak birisi oturuyor 10-15 gün doğru düzgün uyumadan çiziyor.Yine olan garibana oluyor yani.Benim paftalarımı 7 kişi tamamladık mesela..Piyasada sırf bizim final teslimimizi bekleyen onlarca tekniker var.İşte SELÇUK ta mimarlık okumanın kısa bir özeti.
Ayrıca ben hiç de karamsarlığa falan düşmedim ben kendimi geliştirdim diyelim peki benimle aynı imkanı bulamayan insanlar ne olacak .Aileleri birşeyler bekliyor onlardan eminim ki ama koca bir hiç sonucu..Gerçekten çok iyi düşüncelerim vardı mimarlık için ama sadece para kazanabileceğim ve diğer hayallerimi gerçekleştirebileceğim bir meslek benim için bütün şevkim kırıldı.Artık duygum yok yani herşey kazanacağım parada saklı..Çok direndim bunları düşünmemek için ama .Ben gerçekten TASARIMCI olmak istiyorum. Ama??????
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları