|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Öğrenci Topluluğu Alternatif Çalışma Programları
arkadaşlar dönem başlamadan taşların yerine oturmaya başlaması için küçük bir ön program hazırladım, eklemek istediklerinizi, fikirlerinizi, yorumlarınızı bekliyorum..
mustafa apan 2006-2007 MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ ALTERNATİF ÇALIŞMA PROGRAMLARI MİMAR SOHBETLERİ: Cumartesi günleri belirlenen saatlerde mimarlar odasında konusunda tecrübeli konuklarla mimarlık sohbetleri, öğrenciler için çok önemli olacağını düşündüğüm bu tecrübe/birikim paylaşımı ortamına programlı bir şekilde şehir içi veya dışından tecrübeli insanlar/ustalar davet edilebilir.. ALTERNATİF FİKİR GÜNLERİ: Konya’nın tartışılan yapıları, mekanları, kent mobilyaları vb. konularda alternatif fikirlerin üretilebileceği, anlatılabileceği, tartışılabileceği günler, sonraki aşamada da bu fikirlerin atölye ortamında mimari sunumlarla sunulması.. Öğrenciler için en önemli aktivitelerden birisi de bu olacaktır zira mimarlık öğrencilerinde 3 senelik kısa gözlemlerimde (buna kendimde dahilim) şunu gördüm ki, geleceğin mimar adayları mimari nitelikli yorumlar yapamıyorlar, örneğin kent merkezindeki ticaret odası yeni bir düzenleme içerisinde,bölge için karakteristik bir konumda olan bu yapıya yapılan bu müdahale ne kadar doğru, ne getiriyor,ne götürüyor, Kazım Karabekir Cad.(zafer) düzenlemeleri neler getirdi neler götürdü.. vb. konular tasarımcı mimarlarda davet edilerek tartışılabilir yorumlanabilir.. GEZİLER: Mimarlık kültürü adına çok önemli olduğunu düşündüğüm bu etkinlikler belirli periyotlarda düzenlenmeli, gezi, görme, algılama kültürü öğrencilere aşılanmalı.. FOTOĞRAF GÜNLERİ: Belirlenen günlerde çeşitli konular verilerek kent içi fotoğraflar çekilebilir, çekilen fotoğraflardan seçkiler hazırlanıp sunumlar veya sergiler düzenlenebilir, günübirlik bu etkinlikler hem öğrencinin kenti, mekanı tanımasını sağlayacak hem de fotoğraf sanatıyla olan bağını kuvvetlendirecektir.. SİNEMA GÜNLERİ: Programlı bir şekilde film gösterimleri, yorumları yapılabilir.Bu program dahilinde öğrencilerin amatör çalışmaları da izlenebilir,tartışılabilir.. MÜZİK DİNLETİLERİ: Hazırlanan program dahilinde mimarlar odasının teknik desteğiyle amatör gruplar dinlenebilir.. ULUSAL ÖĞRENCİ BULUŞMASI: Biliyorsunuz ki UNESCO tarafından 2007 “Mevlana Yılı” ilan edildi, bu açıdan öğrenci buluşmasının 2007 de Konya’da yapılmasının ayrı bir önemi ve önceliği olmalı. Fikir paylaşımı ve kentin mimarlık öğrencilerine tanıtımı açısından önemli olan bu organizasyon belediyelerin, ilgili mesleki ve kültürel kuruluşların ve de üniversitenin desteğiyle mutlaka gerçekleştirilmeli.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
EMEĞİNE SAĞLIK YA NE DİYİM ...Daha önce de söylemiştim gerçekten başkan sen olmalısın ..SENİN SONUNA KADAR HAKKIN VE BU İŞİ EN İYİ YAPACAK KİŞİ SENSİN....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
evet kış buluşmasını yapabilirsiniz mesala ktü yakın zaman içerisinde bir buluşma gerçekleştirmişti eğer siz ağırlığınızı koyarsanız kış buluşmasını konya için böyle önem taşıyan bir yılda gerçekleştirmiş olursunuz ve sonuç görünüşe göre güzel olacağa benziyor
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
en sonunda bu konuda somut fikirler üreten birinini çıkmasına sevindim. tebrikler, başarılar dilerim.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
İç Mimar
![]() |
önerdiğiniz fikirleri çok beğendim....Bende S.Ü İç mimarlıkta okuyorum ve düzenlediğiniz etkinliklere iç mimarlık bölümünün de katılmasını çok isterim...Bizim bölümümüz çok yeni olduğundan aktivite olanağımız çok yok..Herşey yeni yeni oturuyor....Bu tarz etkilinliklere katılmak bizim bölüm içinde güzel olacağını inanıyorum.....
sevgiler... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
helal apan ne diyim
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
İç Mimar
![]() |
amaç ayrım yapmak değil kesinlikle...bölümlerimiz aynı fakültede değil malum...Ve iletişimimiz zor....Buyüzden yapılcak etkinliklerde bizide haberdar etmenizi isterim...Çünkü gerçekten bizim fakültede etkinlik adına pek bişey yapılmıyor..bir kaç sergi dışında..Ve gerçekten çok ihtiyacımız var etkinliklere...Farklı şeyler görmeye , farklı fikirler duymaya....İletişim içimde olmamız gerekiyor....Umarım yanlış anlaşılma olmamıştır yine....
Tanışmak , konuşmak dileğiyle... En son JnU tarafından düzenlendi : 19-10-2006 17:50 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
yenilerdenim
öncelikle bu oturuma yeni katılıyorum mimalık yada iç mimarlık okumuyorum ama autocad ve 3d max biliyorum mimar tarihi içmimarlık ilgi alanlarım sizlerden bişeyler öğrenebilirsen ne mutlu bana
bence en önemli mimari yapı, insan ve buda insanın kendisini çizmesi oluşturması ve ortaya koyması ben sizin çizimlerinize bakıcam
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
![]() |
Ayrica Kurulacak Olan Topluluk,sadece Mİmarlik Ve Ya İÇ Mİmarlik ÖĞrencİlerİne DeĞİl,tasarimla,mİmarlikla İlgİlenen TÜm ArkadaŞlarimiza AÇik Olmalidir.ve BÜyÜk İhtİmalle De Öyle Olacaktir...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ziyaretçi
|
başarılar..
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
bu çalışmaların hangileri yapılabildi yada yapılamadı.
yada yapıl(a)madıysa sebebperi nelerdir. bunları bizimle paylaşabilir misiniz?
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Bu çalışmalardan hangisi yapıldığı konusunda ben bilgi veriyim istersen.Bir kere toplantılar tamamlandı,geçici bir yönetim kurulu kuruldu, resmi başvuru yapıldı ve kabul edildi,artık üniversite rektörlüğünün tanıdığı bir topluluğuz.Daha sonrasında yapılan aktiviteleri zaten afişlerle koridorlarda duyuruluyor.Ama tabi ki kimse takip etmiyor tekrardan sınıflarda etkinlikler duyurulmak zorunda kalınıyor.Mimarlare odasında bir fotoğraf gösterisi yapıldı bölümümüzün seminer salonunda bir film gösterisi oldu ve bu gösterime katılan öğrencilerle Fazıl Say ve Cihat Aşkın konserine gidildi. Başlangıç için yeterli seni de etkinliklerde şimdilik katılımcı olarak görmek isteriz ama sanırım sen yönetimden başlamak istiyorsun....
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Acaba cevap mı verdin de ben anlayamadım özür dilerim..Özür dilerim zeka kapasitem çok mükemmel değil..Ya da kelimeler kifayetsiz kaldı...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|