|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
Teknokent tasarımı
Merhaba arkadaşlar;
Teknokent tasarımlarıyla ilgili bilgi edinmek istiyorum. Araştırma yaparken Selçuk Üniversitesi'nin bu konuda proje tasarladığını gördüm. Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
".:uygaR En son uygarokman tarafından düzenlendi : 05-10-2008 19:36 Nedeni: link başlığı yazım hatası. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
sevgili uygar okman;
bu açıklama için teşekkür ederim. Ama ben araştırmamı internet ve kütüphane gibi seçeneklerde yaptım. Bulduğum şeyler tabiki de işime yarayacak. Teknopark nedir?, Teknoparkların gelişimi, tarihçesi; Bazı Teknoparkların krokileri elimde. Ama aradığım şeyler bunlardan daha fazlası. Yani örneğin; Laboratuvar mekanları nasıl tasarlanmalı, uygun yönlenmeler nelerdir?, tasarım kriterleri nelerdir?, mekanların ilişkilerin nasıl olması gerekir v.b. gibi tasarımla ilgili bilgiler arıyorum. Yani daha detaylı tasarımla ilgili bilgiler arıyorum. Araştırmalarım esnasında Selçuk Üniversitesi Mimarlık bölümünün bu konuyu Diploma projesi olarak aldığını öğrendim. Bu yüzden sizden yardım istiyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
Sn.Sinemiz_35;
Araştırma açın oldukça geniş,bu senin için baya bir zaman alıcı fakat bir o kadar da yararlı olacaktır. Araştırma konularına internet ve kütüphanelerden ulaşmaya çalışmışsın ve daha fazlasının gerekli olduğunu dile getirmişsin. Şimdi Selçuk Üniversitesinin bu konuyu Diploma projesi olarak ele aldığını söylemişsin. Bu takdirde benim nacizane tavsiyem Selçuk Üniversitesi bu konuyu bu yıl konu edinmiş ise hocaları ve öğrencileri ile iletişime geçmek. Ya da daha önceki yıllarda yapıldı ise hocalarıyla ya da bizzat Selçuk Üniversitesinin kütüphanesi ile iletişime geçip araştırmak lazım. Bu konuyu ben de bir kaç yıl önce bir park tasarımını ele alırken araştırmak istemiş fakat boyumu aştığı için vazgeçmiştim...Orada gördüğüm ve şu an hatırladığım kadarı ile Hacettepe Teknokent oluşumu vardı bunun için linki tıklayabilirsin : HacettepeTeknokent Bu oluşum ve oluşumun bünyesi ile de görüşebilir bilgi alabilirsin kendilerinden. Ve en önemlisi İngilizcemiz var ise Yabancı siteler ya da yabancı kaynaklardan bilgi edinmek gerekli. Çalışmalarınızda kolaylıklar. Saygılarımla ".:uygaR
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
sevgili uygar okman;
Bu konuda yardımların ve açıklamaların için çok teşekkür ederim. Türkiye'de Hacettepe Teknokent gibi tam 16 tane daha Teknokent -ya da Teknopark- bulunmaktadır. Evet haklısın araştırma konusu geniş ama vakit dar. Bu nedenle acele etmeye çalışıyorum. Ama burada bana zaman ayırıp yazı yazman, konu hakkında çok detaylı bilgi bilmesende yardım etmeye çalışman çok ince bir davranış. Çok teşekkür ederim. Hayatınızda ve işlerinizde başarılar... SİNEM. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Peyzaj Mimarı
![]() |
Rica ederim Sinem.
Evet çok bilgim yok fakat yardımcı olmak için elimden geleni yapmaya çalıştım Kolay gelsin Başarılar =)
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|