|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Öğrenci
![]() |
sil baştan sevmek gerek bazen...ama nasıl?
uzun zamandır düşündüğüm bir konu bu...selçuk mimarlıkta çok insan tanıdım mimarlığı sevip hevesi kırılan,düşünme şekli körelen, özgüveni yok olan...ama biliyorum bir yolu var tekrar sevebilmenin, heveslenip başarmanın ve olmaz bundan mimar diyenlere aldırmadan mimar doğulmaz ki öğrenilir geliştirilir demenin...ama nedir bu yol? sevmek için ne izlenir, ne dinlenir,ne okunur,ne sorulur,ne bilinmelidir ne bilinmememlidir?
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Bende çok iyi biliyorum ki çok fazla insan avar aheveasi kırılan okuldan soğuyan...Çoğumuza denildi senden mimar olmaz diye önemli olan kimin söylediğine bakmak bence ne dinlenilir bilmiyorum ama ne dinlenilmez çok iyi biliyorum Selçuk'ta senden mimar olmaz diyen hocalar dinlenmez eğer onları dinlemiş olsaydık hepimiz yeteneksiz hepimiz başarısız .Baktığın zaman bunu söyleyenlerin ne mimarlık adına veya bişey yaptıklarını ne de herhangi bir mimarlık felesefesinin ,tasarıma yaklaşımın çoğu hocada olmadığını sende çok iyi biliyorsun. Eğer bana senden mimar olmaz diyen kişi önüme kendiyle ilgili somut bişey koyabilseydi gerçekten üzülürdüm .Evet bu kişi işini çok iyi yapıyor ve benim için bunu düşünüyır diye ve işte o zaman bırakırdım belki de gerçekten.
Sadece hocalarımızı dinlediğimiz zaman ancak onların tasarıma bakışları onları düşünceleri kadar geliştirebiliriz kendimizi bence.Hocalarımızın ufku ne kadar genişse tavanın o oluyor seninde.Bizim hocalarda birçoğu malum.Dünyanın en çok konuşulan en önemli binalarını bile tanımayanlar var eminim.Birçok hoca okula memur gibi ilkokul öğretmeni gibi geliyor. Aman ben yazdıkça yazarıam büyük ihimalle sende herkeste benim düşüncelerimi zaten biliyorsunuz. Daha çok biraraya gelir tartışırız bunları. İş insanın kendinde bitiyor.Sen hangi noktayı hedeflersen oraya çıkıyorsun benceki bunu en kolay en iyi yapabileceklerden .Düşünce ve tasarım tarzınla(belki de kullanamadığın) bence çok başarılısın.Sen kendi doğrularından asla vazgeçme. Bu okula gelmiş nadir yetenekli insanlardansın bunun farkında ol yeter. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Öğrenci
![]() |
evet cemil kural 1:okul kriter değil
bunun bilincinde olmak lazım kesinlikle...tek kendim için bu konuyu açmadığımı da belirtmek isterim...o kadar çaresiz ki diğer arkadaşlar, gerçekten artık bıraktıkları belli sadece okula gelip gitmeye başlamışlar...çoğu bir yol gösterilse yapabilcek kapasitede ama nedense yol gösteren de yok ortada...(bölümün psikoloğa mı ihtiyacı var ne )yol göstericiyi okulda aramamak da lazımdır belki...çünkü OKUL KRİTER DEĞİL...
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Aslında okulumuzda çok başarılı olabilecek bizi çok iyi yönlendirebilecek hocalarımız da vardı ama sanki biraz sinmiş gibiler...Eminim birkaç sefer projeden kalan birisinin proje dersine gelirken ayakları geri geri gidiyordur ama eğer bu işi yapmak istiyorsa ve seviyorsa kişi eminim bir şekilde bulacaktır doğru çözümü. Okulda aldığımız eğitim sadece % 20 lik teknik bilgi kısmı olabilir bu eğitimin, dışardan destek çok önemli yani. Şimdi de ulaşmak çok zor değil o kadar açok alternatif var ki. Eminim endişelendiğin insanlar da senin kadar endişeleniyordur kendileri için ama aprojeyi sadece pazartesi günlerine çizilip yetiştirilmesi gereken bir şey olduğunu düşünen de o kadar insana varki.Bence ilk başta ao mimarlık disiplininin prje yapma mantığının çok iyi şekilde verilmesi gerekiyordu. Ne yazık ki olmadı. İnşallah okulda birşeyler değişecek yakında umut edelim ve olsun ne diyeyim.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|