|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Bir dönem daha mezun oldu ve zincirleme olaylar jüri ve notların açıklanmasının ardından geldi.
Acaba herkesin vicdanı rahat mı çok merak ediyorum kendi adıma. Mesela yanında çalışna öğrencilere tüyolar veren onların projelerine fikir desteği veren jüride de sonuna kadar savunan hocamız haksızlık yaptığını düşünüyor mudur veya vize jürisinde bütün sınıf sabahın 09:00'unda okulda projelerini asarken saat 17:00'de okula gelip projelerini asan ve en yüksek notları insanlar uyurken rahat uyuyorlar mıdır? Bunların dışında aynı şekilde final jürisinde de teslim saati 10:00 12:00 arası belirlenmişken saat 17:00'de teslim eden arkadaşların bununla birlikte bu projeleri kabul eden hocaların içleri rahat mıdır? Hiç kimse projelerini zamanında teslim eden ama eksik eden, üstelik bir şekilde projeden okul uzatan arkadaşlarımıza haksızlık yaptığını düşünüyor mudur? Benim aynı projeyi alan, ve dışardan birisi olarak gözlemleyebildiklerim bunlardan ibaret... Herkesin ne düşündüğünü çok merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Merhaba,
Öğrencilik Mimarlık Mesleği'nde çok kısa bir dönemi kaplıyor, özellikle lisansınızı aldıktan sonra çalışmaya başlayacaksanız. Öğrenciliğinizde gördüğünüz haksız uygulamalar, ayrımcılıklar, hevesinizi azaltan birtakım insanlar gibi faktörler sizin için çok geçicidirler. Diplomanızı aldığınız andan itibaren bunların hiçbir geçerliliği ve önemi kalmayacaktır. Bunlar arasıra aklınıza gelen (örneğin yılda iki kez) komik anılara dönüşürler. Size önerim, üniversitede çalışırken, iyi işler yapmanız ve etrafa sadece mesleği ve ülkemizi öğrenmek amacıyla bakmanızdır. Türkiye'de mimarların yaşadığı haksızlıkların ölçeği mimarlık okulunda yaşananlardan çok daha büyüktür. Örneğin, siz maaşınızı almaya gittiğinizde çekinizi yazan kişi yüzünüze bakıp "Yüzde on bana" der. Aslında herkese öyle demektedir. Onun kazancı budur. Ödersiniz, evinize gider ve uyursunuz. İyi çalışmalar ve başarılar dilerim. En son ex Cathedra tarafından düzenlendi : 11-06-2008 22:04 Nedeni: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Mimar
![]() |
Alıntı:
Diğer konuya gelince; öğrenciliğim zamanında proje yürütücüsü olan, bölüm başkanlığı yapmış hocamızın, aynı zamanda komşuluk-ailecek ahbaplık yaptıkları arkadaşımızın projesini final jürisinde kendi projesiymiş gibi savunduğunu, arkadaşımıza ağzını açtırmadığını, savunulan proje için de en büyük dayanağın proje sahibinin dönem içerisinde ne kadar çok çalıştığı gibi tuhaf bir "söz" olduğunu görmüşlüğüm vardır. Sayın ex Cathedra'nın dediği gibi kendi kazanımlarınız için mücadele ediniz, nasıl daha iyi bir mimar olurum mantığıyla projeleriniz üzerine yoğunlaşınız. Bu söylediklerimi haksız gördüğünüz bu tarz olayları kabullenin anlamında algılamayınız asla, sadece önceliğiniz mesleğinize yapacağınız katkı olmalı. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İçel
Öğrenci
![]() |
Bende sadece bizim fakültede böyle saniyordum. Jüriden en yüksek notu alan ben , daha sonra finalde jürideki söylediklerinin tam tersini söyleyerek sınıfı zor geçmeme sebep olan hocalarıma burdan bende gönderme yapmazsam çatlarım.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Bende sadece aklımdan geçen ve içimde kalanları paylaşmak istedim.Belki benim gibi aynı projeyi alaıp geçenkalan arkadaşlara haksızlık yapıldığını düşünenler vardır diye açmıştım.Sonra da kimse bize gelipte meslek etiği mimarlık etiği dersi vermeye kalkmasın o zaman iki gün sonra böyle yapacaklarsa..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
mımarlıkta sanırım cogu sey gorecelı oldugu ıcın bu tur haksızlıklar daha cok yasanıyor..benım son ıkı donem boyunca ılk teslımde cok begenılen projelerım nedense ıkıncı teslımde sankı ılk defa gorulmus gıbı yerden yere vuruluyor ve herkesın projesı oturmusken ben yenıden proje surecının en basına donuyorum...aynı arkadaslarımla yaptıgım stajlar eksık kabul edılıyor (onlarınkı tam kabul edılırken)kısacası haksızlıkların had safhada oldugu bır bolumde okuyoruz ayrıca merak ettıgım her yıl okuldakı egıtım kalıtesının yukseltılmesı ıcın toplanıyoruz ama asıstanlar harıc cogu kırk yas ustu hocalarımızın bu saatten degısebılecegıne ve dolayısıyla okulun sıstemının degısecegıne -hocaların kendısıde dahıl -gercekten ınanan var mı???
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|