|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Selçuk Mimarlıkta Değişim
Herkesin de bildiği gibi bölüm başkanımız kısa bir süre önce değişti. Hocamız gelir gelmez öğrenci öğretmen buluşması düzenlendi.Okulun sorunları konuşuldu. Yavaş yavaş da bölümde kıpırdanmalar, sistemde değişiklikler olmaya başladı.Hocaların tavırları, yaklaşımları herşey değişmeye başladı.Sizlerin bu değişim hakkındaki fikirlriniz nelerdir?
Uzun süredir sanırım burada ortak konuşacak birşeyler bulamıyoruz okulumuzla ilgili.Bu konu ön ayak olur belki... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Bu konunun açıldığı tarihten itibaren geçen süre zarfındaki izlenimlerim,herhangi bir değişimin olmadığı yönünde...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Evet Cemilcim bende aksümbaka katılıyorum bölüm başkanları,hocalar değişmesin istemiyorum!Önce bu kafalar değişmeli.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
O kafaların hiçbir zaman değişmemesi ihtimali bemi korkutan.Bazı araştırma görevlisi hocalarımızın yaptıkları beni gelecek için ümitlendirirken bazılarının ilginç hırsları beni korkutuyor.Sanırım ben kendimden geçmiştim bizden sonrakiler için uğraşıyordum ortaya atladım ama.Sanırım bizden sonrakilere de pek faydam olamayacak.Umarım birgün herkes mimarlık adına daha bilinçli olur.(Başta bazı hocalarımız olmak üzere)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Siz okulu bitirdiğiniz için çok şanslısınız bizim işkence dolu 2yılımız daha var.Asıl problem hangi hocayla sorunumuz olduğunu,o hocanın ne gibi eksikleri olduğunu,dersin işleyişini biraz da bizim isteklerimize göre şekillendirmelerini söyleyememiz.Ayrıca konferanstan sonraki hafta çok sevip saygı duyduğum bir hocamız sınıfa gelip konferanstaki tutumumuzu hiç beğenemediğini dile getirdi hatta bizi azarladı.Okulumuzda öğrencinin düşünceleri değersiz.Öğrenci öğretmen buluşmaları da kesinlikle gereksiz!
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Bence de bir dahaki buluşmada sakın konuşayım falan deme. Gitme bile, gereksiz bir gaza geliş oluyor o kadar.
En son lumina tarafından düzenlendi : 22-07-2008 00:59 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Zaten gitsem bu sefer okuldan atılırım herhalde
.Çok doluyum hocalara karşı,söylemek isteğim çok şey var aslında ama dediğim gibi hiç biri hiç bir işe yaramayacak.Onun için kendimi yormaya değmez.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Selçuk Üniversitesi, artık oturmuş bir üniversite olması, yani hocaların bahsettiğiniz gibi sıkıntılı olmaması lazım. Bilhassa mimarlık bölümü hocalarının abi kardeş gibi davranmaları gerekir. Mimarlığın bir nosyonudur bu.
Hocaların yapısını unuttuğum gibi öğrencileri de tanımıyorum. Ancak hiçbir yerde talebelerin, hocaları ve de yapılanmayı değiştirdiği görülmemiştir. Eğitimden farklı bir sebep olmadıktan sonra. Böyle işkence gibi bir öğrencilik hayatı da çekilmez. Öğrencilik, ileride çok güzel anıları olan yıllar olarak hatırlanmalı. İşkence ile eğitim de alınmaz. Çare ? Okulu dondurmak mı ? Alıp başını gitmek uzun zaman sonra okulu bitirmek. Bu macera olur. Yatay geçiş yapmak, zor gibi gözüküyor olabilir. Zar da olsa zor da olsa okulu biran önce bitirip, kurtulmak. Bunda da kendini yetiştirmek gerekir. Çünkü böyle eğitimin hiçbir faydası olmaz. Yaz çalışmaları, boş zamanlar da büro çalışmalarına katılmak gibi. Herkesin ileri ki yaşlarda öğrendiği sabretmeyi siz şimdiden öğreniyorsunuz. Bu da çok önemli bir kazanç. Bu yönünden bakarsanız daha kimbilir neler kazanıyorsunuzdur. Başarılar dilerim. Canınızı sıkmayın, canınızın sıkılacağı çok zamanlarınız olacak. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Bizim istediğimiz hocaları ve yapılanmayı değiştirmek değil ki.Bu bizim için fazla bile.Bizim istediğimiz hocaların bize biraz kulak vermesi.'Yahu biz niye sürekli koridorlarda ağlayan öğrenciler görüyoruz?' yada 'niye sürekli şikayet alıyoruz?'diye düşünmeleri.Benim en nefret ettiğim şey bir hocaya karşı saygısızlık yapılmasıdır.Dönüp kendime baktığımda bunu sıkça yaptığımı farkettim.Beni kaale almayanı ben niye alayım diye düşünüyorum sanırım.Umarım bir gün sabretmeyi öğrendiğimiz gibi canımızı sıkmamayıda öğreniriz.Çok teşekkürler.
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Aslında bizim sorunumuz mimarlık eğitiminin bizim okuldaki sistemle uyuşmuyor olmasını düşünmemiz.Yoksa zaten hocalarımızla olan ilişkilerimiz abi kardeş gibidir. Ben birçok hocamı çok severim dışarda çok vakit geçiririz evlerine gideriz.Zaten sorun bu değil.Bence de okul hemen bitirilmesi gereken bir süreç, okuldayken birilerinden çok fazla şey öğrenmeyi düşünmekse beklentilerinizi karşılayamayıp hayal kırıklığına uğramanızı sağlar. Eğer deniss veya onun gibi düşünenler zaten yaz tatailinde bile arkiteraya girip aaforum takip ediyorsa bu işi seviyor bunun için zaman harcıyordur.
Tek sorun bizim mimarlığa olan hevesimizi okulda öyle bir kırıyorlar ,"Mimarlık da böyle mi okunur ya" dedittiriyorlar ki gerçekten herkes bir an önce okuldan kurtulmak istiyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Çok sağol TAZ
Senin sevgini de es geçmemek lazım.Seni örnek alıyoruz.
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Öğrenci
![]() |
mrblar sayın selçuklu mimar adayları...konuyu okumadım o kadar sabırlı olamadığım için konuya yorum yazan arkadaşlardan özür dilerim...selçukta değişim adı yetti bana...bir link vermek istiyorum rota ne olmalıydı aslında demek açısından sadece... AR 101 ve Ar 102 Introduction to Design II ....eğitimcilerimizin de incelemesini heyecanla diliyorum....
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|