|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Şanlıurfa
![]() |
Biraz Topluluğu Konuşalım
Arkadaşlar bu sene topluluğu kurduk ama topluluk sadece birkaç kişi ile yönetildi.Bildiğim kadarıyla topluluk birçok kişinin fikir ve kararları ile yönetilir.Evet bu sene yapılan çalışmalar iyi idi.En iyiside EMRE AROLAT'ın (Apan'a teşekkürler) getirilmesiydi.Ama bu bile bireysel çalışmalar sonucu oldu.Ayrıca topluluk biraz daha gelişmeli bence bireylarin elinde kaldığı sürece böyle birkaç söyleşi olarak devam edip gidicek galiba..Ama bizler mimarlık öğrencileri olduğumuz halde bizimle yakından ilişkili olan iç mimarlıktan (kendi adıma)bir kişiyi bile tanımıyorum.Yarın meslek hayatına atılacağız ve aaa! bende selçuk mezunuyum diyen bir kişiyle karşılaşmak istemiyorum.Herşeyin rayına oturması için senenin hemen başında seçim yapılmasını,yönetimin seçilmesini ve bu seçime bizimle alakalı diğer bölümlerdende arkadaşların katılmasını istiyorum,topluluğa emeği geçen biri olarak..
Toplulukta olması gerekenleri ve ya isteklerini yazarsanız sevinirm..ve ya olmayacakları.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Daha önce de söylemiştim.Evet doğru şeyler söylüyorsun.Yalnız bu topluluğun temeli bir önceki seneye dayanıyor.Zaten bu geçici bir yönetimdi ve artık zaten yönetimin seçilme zamanı geldi bence.Kimler olmalı yönetimde önemli olanlardan birisi bu diğeri de başkan kim olmalı.Bu topluluğun temelleri şu an 4. sınıfa geçen 12 arkadaş tarafından atıldı.Fikir ordan çıktı, çok çalışmalar yapıldı, hocalarla birlikte uğraşıldı işte toplanıldı falan sonra vizeler teslimler araya girdi.Yani bence başkan bu on iki kişiden birisi olmalı ve her sınıftan sınıfla iyi iletişimi olan yardımcılar temsilciler seçilmeli.Yalnız bu forumda da bunu çok söyledim biraz öğrencilerin istekli davranmaları lazım.Yani önemli olan çok fazla etkinlik yapmaktansa katılımı hep yüksek tutmak.Yani öğrenci arkadaşlar üye olup(bunun için mimarlık veya iç mimarlık öğrencisi olmak yeterli şimdilik) manevi destek verirlerse olaur bütün bu işler.Daha önce çok konuşuldu bu topluluğun amacı bütün mimarlık ve iç mimarlık öğrencilerinin kaynaşmasını sağlamak.Bunun için yapılacak çok küçük fedakarlıklardan başka hiçbir şeye gerek yok.Yani düzenlenen aktivitelerin ne olacağına karar vermede de içinde olursa insanlar bence çok iyi olur.Yani başkaları tarafından karar verilmiş etkinliklere gitmeyi herkes istemeyebilir ama o zaman fikir belirtmeniz ve katkıda bulunmanız isteniyor arkadaşlar hepsi bu.Etkinlikler sonuçta bizim isteklerimize göre belirleniyor.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Bencede iletisimi iyi olan bir baskan secilmesi toparlanmayi saglar gibi geliyor...Biraz fedakarlik gerekiyor bazi seylerin gerceklesebilmesi icin...bu yuzden herkesin katikida bulunmasi gerekiyor gibi geliyor bana...sene icinde bende toplulukta aktif gorev almak isterim,iletisim icinde olursak hepimiz cok cok iyi olur...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Şanlıurfa
![]() |
Lütfen arkadaşlar burada neler olmasını yada nelerin olmamasını tartışalım.Bu konu hakkında fikirlerini belirtmenizi istiyorum.Bu kadar mı alakalıyız topluluk yaa..
Evet fedakarlık yapmalıyız ama her konuda bu fedekarlığı yapmalıyız eğer birşeyleri yerine oturtup devam ettirebilmek için bunu yapmalıyız... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Cidden arkadaslar biraz daha duyarli olalim topluluk adina!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Ben ciddi anlamda toplulukta aktif olmak istiyorum ama kiminle iletişime geçmeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum.2.sınıfa geçenlerin toplulukla pek alakası yok onları harekete geçirmek için elimden geleni yaparım lütfen bana bununla ilgili bilgi verin.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Okulun açılmasını beklersen zaten hemen iletişim olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
topluluk üyeleri anlamında mimarlar ve iç mimarlardan bahsedilmiş sadece.. bence şehir ve bölge planlama öğrencilerine de açık olmalı topluluk kadrosu, okuldaki planlamacıların kendilerine özel toplulukları var ancak o bölümde mimarlıktan yandal yapan arkadaşlarımız var. bu demek oluyor ki orda da mimarlığa ilgili, mimarların etkinliklerinde bulunmak, bizimle paylaşım sağlamak isteyen arkadaşlar var.. dolayısıyla topluluk onlara da açık olmalı ve hitap etmeli etkinlikleriyle..hem beyin gücümüz, hem etkinlik çapımız artar.. farklı bakış açıları, farklı öğretiler; farklı etkinliklerin yolunu açar, artı olarak ufkumuzu da açar.. misal; okulda endüstriyel tasarım bölümü olsaydı, o da bize katılsaydı veya daha yapıcı bi söylemle; ortak çalışmalarımız olsaydı.. aynı örnek moda tasarım, restorasyon bölümleri için de geçerli.. bence önemli olan ufku genişletmek ve maksimum bilgi edinebilmek.. hem böyle bi alt yapı, mimarlık fakültemizin açılmasında baskı oluşturan bir etken olabilir, neden olmasın?!
![]() ek olarak topluluk çalışmaları mutlak surette hocaların desteğiyle yürütülmeli..bu etkinliklere katılım sağlanmasında öğrencilerin astığı ilanların yanında kesinlikle etkili olacaktır.. misal; etkinlik ilanı asılır ve ... hocaların katılımıyla..yani hoca diyoruz çünkü bizden daha bilgililer, neden onlardan da ders dışında bilgi edinmeyelim? illa ki dışa açılım olmalı , farklı yüzler çok önemli, fakat hocalarımız da bizlere deneyimlerini pekala aktarabilirler.. okulumuzda eski dönemlerde stüdyo dersi yürütücülüğü yapmış Serdar Işık hocanın bizlerle mimarlar odası bahçesinde yapmış olduğu sohbet gibi..sadece mimarlık bölümü hocaları değil;şehir bölge planlama, iç mimarlık bölümlerinden de hocalar davet edilebilir..en yoğun yoğun hoca bile sunumda 2 saat zaman ayırabilir kannımca, sunum hazırlığına da topluluk üyesi ark.ımız yardım etse.. bence olabilecek şeyler.geçen sene gerçekleştirilen mimari birikimler başlıklı seminerlerin fazlasıyla verici olduğunu düşünüyorum, insanlar edindiği bilgileri kendine saklamamalı bence..aktarım, hem daha kalıcı hale getiriyor bilgiyi hem de sosyal ortam oluşmasını sağlıyor.. ikinci ek olarak topluluğun sitesi yapılabilir.. etkinlik ilanları burda verilir, tartışmalar açılır, veri aktarımı sağlanır...vs... kısaca internetin sunduğu imkanlardan topluluk da faydalanabilir..tabi bunun için belli bi birikim olmalı ve siteyle ilgilenecek ekip oluşturulmalıdır.. üçüncü ek olarak topluluğun sağlam temeller üzerine oturması ve Selçuk Üniversitesinde mimarlık eğitimi verildiği sürece topluluğun aktif bir şekilde devam etmesi dileklerimle... hoşça kalın...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
![]() |
topluluğun aktif olması için ben de birşeyler yapmak isterim ancak maalesf topluluk kurulduğundan beri toplulukla ve onun çalışmalarıyla ilgili pek bilgi verilemedi sanirım benim tek hatırladığım a4 boyutu bir kağıtla topluluğun kurulduğunun belirtilmesiydi emre arolatın geldiğinden bile haberim yoktu bu sınıflara kağıtlar asılarak haber verilebilirdi ve gerçekten de biraz fedakarlık yapmanın zamanı geldi...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Aslında haberler yeterince duyuruldu.Bu konuda haksızlık etmemek gerekir.Öğrencilerin okuması gereken her yerde afişler vardı.Hatta Ayışığı'nın girişindeki panolarda bile vardI diğer bölümlerden ilgi duyanlar olur diye.Arkadaşlar sınıflarında temsilci olan kişiye de ayrıca bilgi verip sınıflarını bilgilendirmesini istediler fakat özellikle 1. sınıflar hiç katılım göstermediler.Onu da hoşgörüyle karşılamak lazım daha yeni adım attıkları bir dünyada bütün herşeyi bilemezler.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Arkadaşlar ben diğer başlığa da yazdım ama birde burada dile getiriyim.Gezi kolu gibi bir kolu olmalı bence topluluğumuzun...
Organizasyon adına ben de görev almak isterim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|