|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Hani hep derler Selçuk'tan çok da iyi tasarımcılar çıkmaz diye.Son yıllarda öğrencilerin yaptıklarına bakıyorum da inanılmaz hayal gücü geniş gerçekten çok iyi tasarımcılar var ama nedense bu çok kısa sürüyor ve 2. veya 3. sınıfa geldiklerinde köreldiklerinin düşünüyorum.Daha doğrusu köreltildiklerini.Ben gerçekten istersek çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum fakat gördüğüm o ki okulun eğitim sistem kendine güvensiz mimarlar yetiştirmek.Ben şunu şunu düşünerek yaptın diyorsun tabi tepki geliyor hocalardan geçmek için ne yapacaksın istemesen bile hocanın dediklerinin yapacaksın.Sene sonunda bununla bağlantılı olarak form olarak ,fonksiyon olarak,çatı şekilleri olarak hocanın istediği gibi projeler çıkıyor.Kendi düşünceni savunursan ne olacak o zaman bir dönem daha alırsın .Çok mu zor ..Evet bence çok zor düşüncelerini savunmanın, tutarlı gitmenin cezası mı bu veya hocanın söylediklerine boyun eğip başka hiçbir yol aramamak mı o ne derse onu mu yapmak mimarlık.Peki öyle yaptık diyelim ne olacak sonunda okuldakilerden farklı bir proje gelince karşımıza.Şaşırıp kalacağız tabi ki.Nasıl olur ki bunun fonksiyonları,nasıl bir form gerektirir ki bu fonksiyonlar.İşte sonuç bu.Bugünlerde biliyorum çok konuşuyorum ama gerçekten iyi tasarımcılr olduğumuzun farkında olalım.Bence gerçekten ama gerçekten çok İYİYİZ ama farketmediğimiz sürece hiçbir işe yaramayacak.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
Konya
![]() |
seneye ben geliyorum. okulun müdavini olacagıma inanıyorum peki taz sen selçuk u okumamı tavsiye edermisin(içmimarlık) ? iş dunyasında statüm ne olur yani. (selçuğu olursam)
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Başka bir yeri yazma imkanın var mı? diye sorarım heralde.Ama iç mimarlığın eğitimi hakkında tam bilgim yok diyebilirim ama daha iyi alternatifler kesinlikle vardır.Daha önce forumu sık kullanan iç mimarlıktan arkadaşlar vardı Serkan falan tanışamadık ama sanırım okurlarsa onlar daha iyi yardımcı olurlar.Ben gördüğüm kadarıyla anlatayım en azından .Maketlerini projelerini gördüm güzel sanatlar fakültesine gittiğimde bence iyi eğitim alıyorlar.Tabi ki senin elinde birçok şey.Sanırım Konya lısın ve yine sanırım ki kızsın o yüzden mi Konya düşünüyorsun.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Bizim bu yarıyıl proje konumuz aqua park.Ben şu uykusuz geçen günlerimde ilk yaptığım eskizlerime baktımda nerden nereye diye düşündüm.İlk kez içim sızladı bu benim yarattığım bir şeydi.Eskizlerini yaparken sancılı günler gecirdiğim,yılmadan üzerinde calıştığım,çizimlerini yaparken aman kirlenmesin diye çok ugraştığım,uykumda bile aklımda olan bir şeydi.Bizim için ağır bir projeydi bence.Çünkü biz daha tasarım aşamalarını yeni öğrenirken içinde peyzajın ağırlıkta olduğu bir proje konusuyla karşılaştık.Ama başardık,düşük notlar alanda yüksek notlar alanda başardı!Ben hocaların dediklerini herzaman dinledim onların deneyimlerinden yararlandım ama asla onların kolesi olmadım.Aklıma yatmayan hiçbirşeyi yapmadım.Benim için dönem uzatmak problem değil,bana mantıklı gelmedikten sonra projeden geçmişim neye yarar.Bende Selçuklu arkadaşlarıma diyorumki;'Dönem uzatmadan geçeyimde...' düsüncesinden kurtulun bu sekilde asla gerçek mimarlar olamazsınız.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Öğrenci
![]() |
Açıkçası ben de okula başlarken bu kadar ilginç ve güzel tasarımlar yapabileceğimi düşünmüyordum ama zaman ilerledikçe benim ve arkadaşlarımın ne kadar yaratıcı olduğumuzu fark ettim.Tabi benim fark etmem değil hocaların fark etmesi gerekiyor
Bilemiyorum ama bazı hocalarımız ilginç tasarımlardan hoşlanmıyorlar.Bizlere kare dikdörtgen çözmeyin diyorlar daha sonra teslimlerde kare dikdörgen tasarımlar daha iyi notlar alıyor.Okulda birinci senem bitti ama hala hocaların ne istediğini anlamış değilim.Ya bende bir sorun var ya da hocalarımız söyledikleri şeylere gerçekten inanmıyorlar.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
bence gerçekten tasarım gücümüz yüksek ve hocaların etkisi altında kaldığımızda bir gerçek...kaç dönemdir tartışılıyor ve çözümüde pek yok gibi..bu yüzden bence hocaların dediklerinden bize uygun olanını aklımıza yatanını dikkate almamız bunları çözecek gibi...açıkcası ben bu dönem yani proje4te bu konuda bir müdahale görmedim ve gerçekten çok güzel ve rahat bir dönem geçirdim...kendi adıma konuşuyorum zevk alarak çalıştığım bir proje oldu...inşallah her dönem böyle olur...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Yalnız o Havva Hocalara özgü bir durum .Bir daha da proje 7 de biraraya gelirsiniz.Gerçekten Havva Hocaların girdiği projelerde hem kalite yüksek oluyor hem öğrenciler rahat hemde mutlu ve gerçekten iyi tasarımlar çıkıyor.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|