|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Yapı uygulama projesi bizden sadece psikolojik birşeyler alıp götürmedi.Bunun yanısıra maddi şeylerde götürdü.Şimdi aklımızı nasıl kullanamıyoruz ve Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü kendini neden geliştiremiyor onları anlatmak istiyorum.Hani hep bekliyoruz ya ödenek olsa şunları yapacağız ve para yok gelen para 17 ye bölünüyor.....
Kendi kendimize neler yapabiliriz görünce çok şaşıracaksınız. Kişi başı aydınger masrafı:yaklaşık 15 milyon Kişi başı aydınger bandı ve bristol masrafı:yaklaşık 30 milyon 15 tane de rapido kırılıdıysa :yaklaşık 150 milyon Şİmdi bu projeyi alan yaklaşık 60 kişi oluyor bir senede.yani 60*45=2.700 milyar eski para karşılığı+ 150milyon rapidolardan=2.850 Bu parayla her sene neler yapılabilir sadece yapı uygulama projesinin finali el çizimi olmadığında; 20 tane çizim masası alınarak bir çizim sınıfı oluşturulabilir+kalan bir milyarla o sınıf boyanabilir ve tasarımını bizim yaptığımız proje panolarından konulabilir.... vs... Her sene bölümde böyle bir sınıf değiştirilse gerçekten mimarlığın çehresi değişir ve kapı kapı sponsor aramaya gerek kalmaz.Ayrıca tasarımları bizler yaacaımız için hem tasarımcılığımız geliştirmiş oluruz hem de tasarımını yaptığımız şeylerin uygulandığını görmek de bizi mutlu ederdi .Selçuk mimarlık olarak kendimize olamayan güvenimzi gelirdi .Daha da neler neler...Bunlara birşeyler de sizler ekleyebilirsiniz ve bakalım ne gibi düşüncelerimiz varmış bizler de aklımızı kullandığımzıda neler çıkartabiliyormuşuz. En son lumina tarafından düzenlendi : 10-06-2007 13:36 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Yöneticilerden özür dileyerek bir soru sormak istiyorum.Konu başlığını yanlış anlaşılma olmaması için OKULLARDAKİ YAPI UYGULAMA PROJESİNİN MADDİ TARAFI olarak düzeltmek istiyorum ama nasıl düzelteceğimi bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |