|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Bölüm'ün Taşınması
Bir zamanlar bölümün İstasyon yanındaki taş binaya taşınması konuşuluyordu. Bölümden bazı hocalar bu konuyla özel olarak ilgileniyordu sanırım. Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Sen nereden duymuştun ben ilk defa senden duyuyorum.Ya şimdi o da mimarlık tarihi anabilim dalındaki hocaların işine gelecek ya neyse.Buradan daha iyidir sanırım en azından tek aşına bir binamız olacak.Bir de o binaya sanıyorum ki pek fazla müdahale de bulunamayız.O yönüyle de kötü.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Bu konuyu 1. yada 2. sınıfta ibrahim hocadan duymuştum, gerçekten çok heyecanlandırmıştı beni ama tabi böyle birşeyi görmek nasip olmadı bize. Umarım önümüzdeki yıllarda yeni gelecek öğrenciler için böyle bir şansı olur bölümün.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Ben de yeni konservatuvar binası açılırsa eski binaya bizim bölüm geçecek diye duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Ben Kerim Hoca'dan duymuştum. Binanın restore edilmesi gerekiyor. Bunun dışında bir değişiklik yapılamaz sanırım. Bildiğim kadarıyla bina korunuyor. Konservatuar binasıyla ilgili hiçbir şey duymadım. Sanırım ikinci tıp fakültesinin efsaneleri gibi çoğalacak bu taşınma hikayeleri. Umarım halen üzerinde çalışan birileri vardır.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Öğrenci
![]() |
Selam bende bu sene Mustafa hocadan duymuştum taşınma ihtimalimizin olduğunu ama daha farklıydı. İnşaat mühendisliği için yapılan ek bina gibi bir binada bize yapılması için seneye rektörlüğe başvurulacakmış hatta proje de hiçbir karşılık istenmeden bizim hocalarımız tarafından çizilecekmiş...
Umarım taşınırız ve daha sağlıklı sınıflarda ders yapma imkanımız olur sınıflarımıza bakınca değil mimarlık üniversitede herhangi bir bölümün sınıfı bile olamazmış gibi geliyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Bildiğim kadarıyla Mimarlık Fakültesi, ilk olarak Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi bünyesinde 1970'te kurulmuş. Yani Mimarlık Fakültesi'nin tarihi üniversiteden eski. Bu erken kurumsallaşma sebebiyle fakültenin imkanlarının da daha fazla olması gerekirdi bence. Fakat tam tersi bir durum söz konusu. Umarım bir an önce daha iyi bir fiziksel ortam için Rektörlük ya da Dekanlık düzeyinde bir çalışmaya girişilir.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Ben ve birkaç arkadaşım aslında bu konuyla ilgili bişeyler düşünmüştük ama daha sonra araya tatiller.... girdi.Hocalardan da fikir almıştık.Biliyorsunuz eğitime %100 destek kampanyası var ve büyük firmalar holdingler buna çok sıcak bakıyor.Acaba böyle bir sponsorlukla(kampüsteki konservatuar binası gibi) rektörlükten kampüs içerisinde bir arsa istesek ve de tasarımını belki hocalarımız belki de bizlerin yapacağı bir Mimarlık Fakültesi Binası olabilirliğini merak ediyoruz.Sizlerden belki bu konuda bilgisi olanlar var mı? Gerçi olanlardan sonra rektörlükten arsa beklemek biraz komik birşey ama.(çünkü kendileri mahkemelik olmak pahasına kiraya vermeyi yeğler gibi geliyor bana)
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Benim bildiğim kadarıyla Hocalar projeyi yapmayı hatta masrafın büyük kısmını da bir şekilde (sanırım sponsorlar aracılığıyla) karşılamayı teklif etmişler. Fakat karar verilememiş ya da olumsuz yanıt verilmiş. Sanırım bürokrasi dedikleri... Esasen böyle bir arsa tahsisi olsa binanın inşası daha kolay olur diye düşünüyorum. Çünkü piyasayla -haliyle- ilişkileri bulunan bir branş mimarlık... Umarım iyi olur. Bu arada Sabancı'ya yapışmakta bir fikir olarak aklımızda bulunmalı bence
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Biz KOÇ diye düşünmüştük ama hem rekabet dünyası...Daha yaptırıcı olabilir.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
En iyisi bütün kapitalistlere sunulabilecek ortak bir öneri hazırlamak sanırım. Belki duyarlı birileri hala vardır.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|