|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Okulda öğrendiklerimizle ne kadar gerçek anlamda mimar olabiliriz.Selçuk Üniversitesin'de mimarlık okumak nasıl bir duygu? Mimarlığın sanat yönü ne kadar önemli veya gerektiği kadar önem veriyor muyuz öğrenciler ve öğretim görevlileri olarak? Selçuk Üniversitesi gerçekten de teknik bir okul mu ?Düşüncelerinizi bekliyoruz.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üye
![]() |
Nasil Mİmar Olunur???
diyelim okulumuzu iyi bir seviyede bitirdik ve nihayet diplomammızı aldık. (başarılı bir öğrenciydik varsayalım). peki diplomayı alınca mimar oluyomuyuz!!!???
Nice mimarın yapmış olduğu işleri görüyorumda bende mimar vasfını alınca bu kişierle aynı sıfatı taşımayı istemem (tabi benim onların yaptığı berbat işlere katkım olmadıysa) Kısaca demek istediğim bana göre mimarlık diploması alan herkez MİMAR olamaz mimar olmak için mimarlığa bi katkının olması gerekir.Katkı derken bir mimarlık akımı keşfetmekten bahsetmiyorum ama eli yüzü temiz bakınca insanda çeşitli olumlu etkiler uyandıran yaşanabilir mekanlar üretmek mimariye yapılmış bir katkıdır. Birde mimar olmayıpta mimar yetiştirenler varya işte onlar olayın başladığı ve bittiği yer. Mimar yetiştirecek bir kişinin önce kendini ispatlamış olması gerekmezmi?? yukarıda bahsettiğim gibi mimarlığa ne gibi katkısı olmuşta mimar yetiştiriyor. tabi oda bazı diplomalarla bu işi yapıyo ne yazık. benim dedem ilk okul menzunu 38 tane adam gibi yaşanılcak konutlar inşaa etmiş anadoluda.Ama mimar deyil çünkü DİPLOMASI YOK.Demeki diploma mimar olmak için yeterli deyil. Acizane kanaatlerim bunlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Cevabı yanlışlıkla senin açtığın konuda vermişim kusura bakma...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye
![]() |
önemli değil..ama konuya katılmak isteyenler senin yazdıklarına fransız kalabilir. daha dikkatli omak lazım. konu gerçekten önemli bana göre.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Okulda maalesef bazı insanlar haketmediği notları,puanları alabiliyorlar ve diploma herşey değil demektir bu!gerçekten birşeyler öğrenebilmiş insan kendini bir süreçle gösterir zaten,takke düştü kel göründü olacak okul bitince
![]() ![]() ![]() kimin ne hakettiği çıkar zaten ozaman.... Bana sanatsal yönünü en çok hissettiren hocalardan biri Mustafa İncesakal'dır...hakketten bina bilgisi'nde öğrendiklerimi hiçbir şeye değişmem...Felsefik olarakta çok şey kattığına inanıyorum... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|