|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Hemen aklıma gelen ilk konuyu açayım dedim.Mesela projelerinizde en çok etkilendiğiniz tarzını en çok beğendiniz mimarlar kimlerdir?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
İnsanlar birinin projesini görünce ilk önce acaba kimden araklamış hangi dergiden kopyalamış hangi sitede bu projeyi bulurumda arkadaşıma gidip söyleyebilirim bu projenin aynısı daha önce yapılmış diyebilirim gibi bir piskoza giriyor.
Aslında kim diyebilir ki bunu ilk ben yaptım daha önce böyle birşey yapılmadı.ister istemez etkilenir insanlar çevresinden gördüklreinden bu etkilenme çok olur az olur ama etkilenir. Ben etkilenmeyi seviyorum anlaşılan ama bazen unutuyorum neden kimden etkilendiğimi. Etkilenmek istediğim mimarlara gelince Murat Tabanlıoğlu Reem Koolhas ve tabi ki bayanların medaarı iftiharı zaha hadid 'dir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
mimarlık araklama mıdır?
Haklısınız aslıda, bi sınıf arkdaşım mimarlıgı iyi araklama sanatı olarak tanımlıyor, belki biraz argo ve abartmış olsada gerçeklik payı var gibi.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
valla öyle mimarın birinin projesinin aynısını kopyalamış bir arkadaş gayette güzel bir notla geçti...demekki gerçeklik payı var gibi....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Öğrencilerin projelerini gördüğümde gözümde başka bir şeyin canlanmasından nefret ediyorum.Gerçi her zaman nefret ediyorum.Taklitler aslını yaşatır yani.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Öğrenci
![]() |
Yorumsuz...
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Öğrenci
![]() |
Yazdıklarıma yorumsuz demişsin arkadaşım.belki üst tarafında ne yazdığımı okumadan okuduysunda anlamadan ama seninle tanışıp yaptığın projeleri görüp nerelerden neler aldığını hangi yapının veya hangi mimarın olduğunu sana söylemek isterim . Gerçekten inanıyorsan kendi projenin her hangi bir projeyle alakası olmadığına o zaman çoktan duyardık adını burada senin projelerini eleştirirdik acaba bizde yapabilirmiyiz özentisiyle bakardık. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
Konya
Mimar
![]() |
Biz ne kadar kabul etmek istemesek de bence çok sevdiğimiz, çok beğendiğimiz ve çaok incelediğimiz mimarların yapıları bizim projelerimizde de etkili oluyor çeşitli detaylarıyla.Ama benim tam olarak da anlatmak istediğim bu değildi.Yani müze projesi yaparken gidip çok ünlü bir müzenin fonksiyonunu fomunu olabildiğince son haddine kadar alıp ben bunu ayaptım demekten bahsediyorum.Ayrıca bunu hocalar nasıl farketmiyor ayrı bir soru işareti.Ben yine de güzel projelerin çeşitli noktalarından etkilenmenin şimdilik olumlu olacağını düşünüyorum en azından düşünmeyi ve tasarım altyapısını geliştirmek adına...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Şanlıurfa
![]() |
Tabi haklısın küçük detaylardan etkilenmeliyiz hatta bu detayları alıp(birebir aynısına karşıyım)kendi projemiz içinde yorum katarak yenileyim geliştirmeliyiz.Hocaların bunu nasıl anlamadığına gelirsek hocalarımız çoğu güncel olaylardan uzak ve onlarında hakkını yememek lazım yayınlanan bütün yayınları takip etmeleride açıkçası biraz zor..
Evet taklitler aslını yaşatır bende bu lafı severim ve elimden geldiğince bişeyleri taklit etmemeye çalışıyorum.Çünkü bizler mimar adaylarıyız ve bizim işimiz tasarım yapmak araklamak veya taklit etmek değil..(Tabi daha önce yapılmış bir detay içinde kafa yormak biraz gereksiz.) |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|