Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Eğitim > Okullar > Selçuk Üniversitesi

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 20-04-2007, 15:17   #1
Arkitera Üyesi

TAZ_arımcı'in Avatar'ı

Konya
Mimar
TAZ_arımcı is on a distinguished road
Thumbs down Mimarlık Topluluğu

Arkadaşlar bugüne kadar sosyal olmadığımızdan hiçbir etkinlik yapmadığımızdan birbirimizi tanımadığımızdan, üst sınıflarla alt sınıfların kaynaşılmadığından bahsedip durdunuz.Peki Selçuk Üniversitesi Mimarlık Topluluğu yönetim kurulundaki arkdaşlar çalışıp bir çok etkinlik ortaya konuken neden acaba kimse katılmıyor.Ben kendi adıma çok merak ediyorum .Özellikle etkinliklerin saatleri herkese uyabilecek zaman aralıklarında ayarlanırken ne oluyor da katılım olmuyor.Katılmayan arkadaşlardan cevap bekliyorum .
TAZ_arımcı offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 20-04-2007, 15:50   #2
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
sahiradesiz is on a distinguished road
Topluluk çalışmaları için herkesi tebrik ederim. Ben bu sorumluluğu alacak kadar cesaretli değilim ama internetten eleştirecek kadar utanmaz ve yüzsüzüm. Bu yüzden bir kaç şeyi kibarlık limitleri dahilinde söylemek istiyorum,

Bir kere saatlerin ayarlanışı benim açımdan uygunsuz. Zira ya projeden bir gün önce ya da ders saatine denk geliyor sürekli. Gösterilen filmler bilindik, bunu göstersek hoş durur diye seçilmiş filmler. Yakında bir kaç tane de Kim Ki Duk, Bergman filmi gösterilirse tam da istenilen etki yakalanmış olur. Ayrıca 18 Nisan'da Mimari Birikim Seminerleri 6 başlığı adı altında Halil Cin'de düzenlenecek konferans iptal edilmiş fakat bizim ne konferanstan ne iptalinden haberimiz vardı. Tesadüfen Kültür-Sanat Bülteni'nde gördüğüm için gitmiştim. Kilitli kapıyla bakışıp geri döndüm.

Alt sınıf-üst sınıf kaynaşması dediğimiz şey de sanırım zaten varolan bir sınıf çatışmasını ortadan kaldırmak amaçlı değil tüm dönemlerde ortak zevke sahip elemanları ortak amaçlara yönlendirme çabası. Bu düşünüldüğünde orta da bu zevkleri kanalize edecek göze çarpar bir platform ya da amaç birliği edinilmiş bir çalışma yok.

Tabi topluluğun yeniliği, çabaları ayrı bir konudur ve saygım sonsuzdur. Sonsuz olmasa da vardır. Bu da iyi birşeydir. Başarılar dilerim.

sahiradesiz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-04-2007, 01:25   #3
Arkitera Üyesi

Konya
Öğrenci
sumeyye is on a distinguished road
Elestirmek yuzsuzluk degildir,ama bu elestirilerimizi yerinde mesela bir topluluk toplantisinda dile getirsek topluluk 'bizim!!!' ihtiyaclarimiza cevap vermis olur ve boylece bizim icin cazip hale gelir.Toplulugu isteklerimiz dogrultusunda hareket etmemekle suclamak, bunun icin birsey yapmis olmayi gerektirir.
Zamanin uymamasi da normal bir durum sanki,ellerinden gelen bu olmali.Ama gelmeyenlerin cogunun nedeninin bu oldugunu(her zaman) zannetmiyorum.Insanlarin daha onemli isleri var muhtemelen.Gelmemekle suclamak biraz yanlis.Bende arkadaslarima kiziyorum bazen ama tercih meselesi ,elbette daha cazip olsa katilim artar.Ki zaten serdar hocanin soylesisine katilim baya olmustu(gerci bence yeterli degildi de).Bence bugunki film gosterisine de beklenmedik bi katilim oldu.Dersleri 12 de biten ve carsida oturan biri icin 4 e kadar filmi beklemek,2 saat de filmin surdugunu dusunursek tum ogledensonrayi bu filme ayirmak ne kadar dogru bilmiyorum.
Ben boyle toplantilardan cok hoslanirim,hepsine katilmaya calisirim ama hoslanmayandan da ne kadar fedakarlik istenir bilmem.Film de iyi de topluluk toplantilari daha sik olsun,daha heyecanli ve zevkli oluyorrrr...
sumeyye offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-04-2007, 01:30   #4
Arkitera Üyesi

Konya
Öğrenci
sumeyye is on a distinguished road
Bir de ben okulu cok seviyorum.Vakit gecirmek hosuma gidiyor.Ama tek basina film izlemekten bir farki olmali boyle toplu izlemenin.Meselaa izlendikten sonra herkes kisa cumlelerle film hakkinda dusunduklerini,hissettiklerini soyleyebilir.Cekinenlere fazla israr olmasin tabi
sumeyye offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-04-2007, 22:22   #5
Arkitera Üyesi

apan'in Avatar'ı

İstanbul
apan is on a distinguished road
“Bir kere saatlerin ayarlanışı benim açımdan uygunsuz. Zira ya projeden bir gün önce ya da ders saatine denk geliyor sürekli.”

Saatlerin ayarlanışı bireysel olarak düşünülmüyor, programı hazırlayan olarak şunu söyleyebilirim ki film gösterim saatine karar verirken tüm sınıfların katılımını düşünerek karar verdik. Bu saat Cuma günleri 14.00 olarak planlanmıştı fakat bu hafta beklenmedik bir şekilde o saate seçmeli dersler konulunca saati 16.00’a çekmek zorunda kaldık ( sümeyye bu saatin geç olması konusunda haklı, bunun farkındayız, bu saat bu haftaya mahsus bir şeydi ).

Gösterilen filme gelince;
“Gösterilen filmler bilindik, bunu göstersek hoş durur diye seçilmiş filmler”
gibi yüzeysel bir yorumu anlamsız buluyorum. Amacımız gerçekten sinemalarda çok fazla gösterim şansı bulmayan filmleri gösterebilmek ama sırf sinemalarda gösterilmiyor diye de kalitesiz bir film seçecek değiliz. İzlenecek filmler üzerinde özellikle düşünüldüğünden ve kalitesinden emin olabilirsin.

“Ayrıca 18 Nisan'da Mimari Birikim Seminerleri 6 başlığı adı altında Halil Cin'de düzenlenecek konferans iptal edilmiş fakat bizim ne konferanstan ne iptalinden haberimiz vardı. Tesadüfen Kültür-Sanat Bülteni'nde gördüğüm için gitmiştim. Kilitli kapıyla bakışıp geri döndüm”

Toplulukların aylık programlarını en geç 15 gün öncesinde rektörlüğe bildirmek gibi bir zorunluluğu var, biz de zorunlu olarak taslak programlarımızı rektörlüğe veriyoruz, bu taslak programdan hayata geçirebildiklerimizi de bölümümüzün koridorunda afişlerle duyurmaya çalışıyoruz. 18 Nisan buluşması iptal edildiği için de duyurulmadı. Keşke bu tür faaliyetleri bültenlerden takip etmek yerine her gün aynı koridorda olduğumuz bizimle konuşsan, tartışsan.

“Alt sınıf-üst sınıf kaynaşması dediğimiz şey de sanırım zaten varolan bir sınıf çatışmasını ortadan kaldırmak amaçlı değil tüm dönemlerde ortak zevke sahip elemanları ortak amaçlara yönlendirme çabası. Bu düşünüldüğünde orta da bu zevkleri kanalize edecek göze çarpar bir platform yada amaç birliği edinilmiş bir çalışma yok”

Kimse kimsenin zevklerini veya amaçlarını yönlendirmeye çalışmıyor. Aksine ne kadar çok ve farklı zevk olursa topluluk ve bölümümüz için daha faydalı ve eğlenceli bir ortam oluşur.

“Tabi topluluğun yeniliği, çabaları ayrı bir konudur ve saygım sonsuzdur. Sonsuz olmasa da vardır. Bu da iyi birşeydir. Başarılar dilerim.”

Kimsenin takdirine veya saygısına ihtiyacımız yok. Bu çabamız birilerinden takdir kazanmak için değil. İyi bir şey yaptığımızın farkındayız, daha çok katılım ve paylaşım istiyoruz, sanal ortamda konuşmaktan çekinmeyen insanlar bölümde bizlerle de konuşsa eminim her şey daha güzel ve kolay olacak.
apan offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 21-04-2007, 22:26   #6
Arkitera Üyesi

ssss'in Avatar'ı

İstanbul
Öğrenci
ssss is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin sahiradesiz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle

Gösterilen filmler bilindik, bunu göstersek hoş durur diye seçilmiş filmler. Yakında bir kaç tane de Kim Ki Duk, Bergman filmi gösterilirse tam da istenilen etki yakalanmış olur.
.
Gösterilen filmler bilindik değil.
Eski 22-04-2007, 01:04   #7
JnU
Arkitera Üyesi

Konya
İç Mimar
JnU is on a distinguished road
Her ne kadar apan takdire ihtiyacımız yok desede bence takdir edilmesi gereken bişey yapıyorlar....Haftada 1 gün aynı sınıfı paylaşsakta bizi tüm etkinliklerden haberdar edip elimize birer afiş verip kendi fakültemizde de duyurmamızı rica ediyor...Olabildiğince yapılan etkinliklere katılıyoruz ve haberdar oldukçada katılıcaz....

****Her ne kadar bu konunun yeri burası olmasada birşey belirtmek istiyorum...10 Nisan gnü gerçekleştirilen "Klasik Osmanlı Düşüncesi Bağlamında Sinan Mimarlığı" konferansı başlamadan önce ne yazık ki duymak istemediğimiz bir konuşmaya kulak misafiri olduk...Konuyu uzatmıcam ama rica ediyorum " İç mimarın ne işi var bizim olduğumuz yerde?" gibi bi cümleler kurmayalım...bunlar ne sizleri yüceltir ne bizleri aşağılar....Umarım burdaki üye olan Selçuk mim. öğrencileri bu cümleleri saçma buluyordur bizim gibi - ki dilerim öyledir - Şayet bu cümleleri kuran ya da hak veren kişiler varsa birazcık oturup düşünmesini rica ediyorum...Mimarın ve iç mimarın rolünü......
JnU offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22-04-2007, 11:26   #8
Arkitera Üyesi

apan'in Avatar'ı

İstanbul
Forumda Selçuk Üniversitesi sayfasını Selçuk Üniversitesi dışından takip edenler için "Mimarlık Topluluğu" ismi doğal olarak anlamsız geliyor, nedir kısaca açıklamak istiyorum.
Selçuk Üniversitesinde sosyal-kültürel faaliyetlerin öğrenciler tarafından bağımsız bir şekilde organize edilmesi ve bu tip faaliyetlerin desteklenmesi için "öğrenci toplulukları(kulüpleri)" kurulmaktadır. "Topluluk" ismi resmi isimdir. Oluşturulan topluluklar üniversitenin resmi öğrenci kulüpleridir, öğrencilerden oluşturulan bağımsız yönetim kurulları vardır, organize etmeye çalıştıkları faaliyetler için üniversite tarafından maddi (afiş baskıları, şehir dışı davetliler için yol-konaklama masrafları vb.) olarak desteklenirler.
Bu bağlamda Mimarlık Topluluğu da geçen dönem başında mimarlık bölümünde oluşturulan bir öğrenci kulübüdür.
Eski 27-04-2007, 01:29   #9
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
cevaban

Alıntı:
Orijinal metin apan tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
“Bir kere saatlerin ayarlanışı benim açımdan uygunsuz. Zira ya projeden bir gün önce ya da ders saatine denk geliyor sürekli.”

Saatlerin ayarlanışı bireysel olarak düşünülmüyor, programı hazırlayan olarak şunu söyleyebilirim ki film gösterim saatine karar verirken tüm sınıfların katılımını düşünerek karar verdik. Bu saat Cuma günleri 14.00 olarak planlanmıştı fakat bu hafta beklenmedik bir şekilde o saate seçmeli dersler konulunca saati 16.00’a çekmek zorunda kaldık ( sümeyye bu saatin geç olması konusunda haklı, bunun farkındayız, bu saat bu haftaya mahsus bir şeydi ).

-----
Ben haliyle bireysel olarak düşünüyorum. Genel program hakkında bilgim yok ve eleştirimi de yine bireysel olarak yaptım/yapacağım.
-----

Gösterilen filme gelince;
“Gösterilen filmler bilindik, bunu göstersek hoş durur diye seçilmiş filmler”
gibi yüzeysel bir yorumu anlamsız buluyorum. Amacımız gerçekten sinemalarda çok fazla gösterim şansı bulmayan filmleri gösterebilmek ama sırf sinemalarda gösterilmiyor diye de kalitesiz bir film seçecek değiliz. İzlenecek filmler üzerinde özellikle düşünüldüğünden ve kalitesinden emin olabilirsin.

-----
Ben de benim yorumumu anlamsız bulan yorumları anlamsız buluyorum. Buradan da anlıyoruz ki zaten her yorum bir tarif, her tarif bir tahriftir. Ben gösterilen filmleri bilindik ya da hoş duracağı düşünülerek seçilmiş filmler olarak görebilirim. Sizde bunlarda seçici davrandığınızı söyleyebilirsiniz. Ya da benim önerdiğim herhangi bir film size hoş/beğenilebilir gelmeyebilir. İzlenecek filmin kalitesinden emin olmak gibi bir durum sinema tarihinde vaki değildir. Bu garantiden dolayı da ayrıca tebrik ediyorum.
------

“Ayrıca 18 Nisan'da Mimari Birikim Seminerleri 6 başlığı adı altında Halil Cin'de düzenlenecek konferans iptal edilmiş fakat bizim ne konferanstan ne iptalinden haberimiz vardı. Tesadüfen Kültür-Sanat Bülteni'nde gördüğüm için gitmiştim. Kilitli kapıyla bakışıp geri döndüm”

Toplulukların aylık programlarını en geç 15 gün öncesinde rektörlüğe bildirmek gibi bir zorunluluğu var, biz de zorunlu olarak taslak programlarımızı rektörlüğe veriyoruz, bu taslak programdan hayata geçirebildiklerimizi de bölümümüzün koridorunda afişlerle duyurmaya çalışıyoruz. 18 Nisan buluşması iptal edildiği için de duyurulmadı. Keşke bu tür faaliyetleri bültenlerden takip etmek yerine her gün aynı koridorda olduğumuz bizimle konuşsan, tartışsan.

-----
Programların ayarlanışı ve prosedar konusunda bir bilgim yok ama en azından iptal edildiği bölümde ve mezkur salında duyurulabilirdi. Zira bülten bütün üniversiteye dağılıyor ve bu konuya ilgi duyan bölüm dışından birileri de olabilir.

Ben de gerçekten her gün aynı koridorda olmak istiyorum. Fakat o sanırım benim sorumsuzluğumdan dolayı nergün okul koridorunda bulunamıyorum. Sende sanırım son sınıf olduğundan ve bütün bunlarla da ilgilendiğinden meşgûlsun. Umarım, konuşup, tartışacak ortak bir zemin bulabiliriz.
-----

“Alt sınıf-üst sınıf kaynaşması dediğimiz şey de sanırım zaten varolan bir sınıf çatışmasını ortadan kaldırmak amaçlı değil tüm dönemlerde ortak zevke sahip elemanları ortak amaçlara yönlendirme çabası. Bu düşünüldüğünde orta da bu zevkleri kanalize edecek göze çarpar bir platform yada amaç birliği edinilmiş bir çalışma yok”

Kimse kimsenin zevklerini veya amaçlarını yönlendirmeye çalışmıyor. Aksine ne kadar çok ve farklı zevk olursa topluluk ve bölümümüz için daha faydalı ve eğlenceli bir ortam oluşur.

----
Burada sanırım demek istediğimi anlatamadığım. Benim kastettiğim şey topluluğun bir tür fasonlaştırma aracı olarak kullanılması değildi. Aksine ben topluluğun bütün bu farklı zevk amaçları bünyesinde barındırabilmesi gerektiğini söylemiştim. Mesela sinema ortak bir zevk olduğun için sinema günleri düzenliyorsunuz fakat filmler farklı beğenilere göre seçiliyor.
-----

“Tabi topluluğun yeniliği, çabaları ayrı bir konudur ve saygım sonsuzdur. Sonsuz olmasa da vardır. Bu da iyi birşeydir. Başarılar dilerim.”

Kimsenin takdirine veya saygısına ihtiyacımız yok. Bu çabamız birilerinden takdir kazanmak için değil. İyi bir şey yaptığımızın farkındayız, daha çok katılım ve paylaşım istiyoruz, sanal ortamda konuşmaktan çekinmeyen insanlar bölümde bizlerle de konuşsa eminim her şey daha güzel ve kolay olacak.
-----
Takdir ve saygı sizinle değil benimle alakalı bir konu. Tabii ki benim takdirimi kazanmak için topluluk kuracak değilsiniz. Bana ait bu saygı ve takdir benimle ve tercihlerimle alakalı bir konu.

Sanallık ve iyilik kavramlarını tartışabiliriz mesela. Çünkü buranın sanal, bölümün gerçek olduğu sizin inanışınızdır. İyilik mutlak gerekliliği doğurur mu bu da başka bir konu. Herneyse. Umarım daha güzel ve kolay olması için eleştirdiğimi, herhangi bir artniyete sahip olmadığımı, sizin ihtiyacınız olmasa da benim tercihlerim dolayısıyla takdir ettiğimi anlatabilmişimdir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Hoşcakalın...
-------

Eski 29-08-2007, 14:57   #10
Arkitera Üyesi

apan'in Avatar'ı

İstanbul
Herkese merhaba,
Yeni dönemin başlamasına az bir süre kaldı, ben de yeni dönemde "uzatmalı öğrenci" olarak konyaya gelip gideceğim, buarada da son iki yıldır temellerini atmaya çalıştığımız "mimarlık öğrenci topluluğunun yeni dönem çalışmalarını da yakından takip edeceğim, iki dönemdir resmi olarak faal olan topluluğumuzun yeni dönemde de bu mesleğin heyecanını duyan yeni arkadaşlar tarafından zevkle devam ettirileceğine inanıyorum...
Bu anlamda yeni dönem için ben de organize etmeyi planladığım bir konserden bahsetmek istiyorum, "Pink Floyd Tribute: Is There Anybody Out There", Sabancı Üniversitesinden öğrenci arkadaşların girişimiyle hayata geçirilen bu güzel organizasyonun ilk konserini mayıs ayında izlemiştim, gerçekten sağlam performansları var, gruptan arkadaşlarla tanıştım ve Türkiyede bir ilk olan bu konseri Selçuk Üniversitesinde yeniden sahneleme fikrimi söyledim, eğer üniversiteden de destek alabilirsek (ulaşım, konaklama, salon vb. konularda) ekim-kasım aylarında çok iyi bir konser Selçuk Üniversitesini bekliyor...

Is There Anybody Out There? mekân, Sabancı Gösteri Merkezi (İstanbul) tarih, 21 May 2007 – Last.fm
Eski 30-08-2007, 03:13   #11
Arkitera Üyesi

İstanbul
Mimar
apan'ın fikri kulağa hoş geliyor. Umarım başarılı olur. Mimarlık adına yeni dönemde bundan da fazla görmek istediğim şey sanırım Mimarlık Filmleri Festivali... Festival seçkisine henüz ulaşamadım. Sanırım daha yayınlanmadığından olabilir. Fakat festival sonrası bu filmlerin bir kısmının ya da tamamının üniversite de gösterimi güzel olabilirdi. Daha önce -sanırım Sosyoloji Günleri'nde- Sosyoloji'den arkadaşlar benzer bir çalışma yapıp farklı etkinliklerden derlenmiş bir seçkiyi program dahilinde sunmuşlardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu festival için de benzer bir organizasyon hoş olabilirdi.

Eski 30-08-2007, 20:09   #12
Arkitera Üyesi

Konya
Öğrenci
mor_eskiz is on a distinguished road
Arkadaşlar bence toplulukta birde gezi kolu gibi birşey olmalı...Gezmek,görmek,öğrenmek adına...
Eğer böyle bir karar alınırsa ben aktif olmak isterim bu konuda...Organizasyon adına elimden geleni yapmak isterim.
mor_eskiz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 30-08-2007, 20:11   #13
Arkitera Üyesi

Konya
Öğrenci
mor_eskiz is on a distinguished road
Bu arada apan bu konser olayı çok güzel bir fikir
mor_eskiz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-09-2007, 17:07   #14
@rc
Arkitera Üyesi

İstanbul
Öğrenci
@rc is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin mor_eskiz tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar bence toplulukta birde gezi kolu gibi birşey olmalı...Gezmek,görmek,öğrenmek adına...
Eğer böyle bir karar alınırsa ben aktif olmak isterim bu konuda...Organizasyon adına elimden geleni yapmak isterim.
Toplulukta gezi kolu olması fikrini destekliyorum.Çünkü hep hocalarımız ayarlayacak ve biz de gezip göreceğiz diye bekliyoruz.
@rc offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 05-09-2007, 17:51   #15
Arkitera Üyesi

TAZ_arımcı'in Avatar'ı

Konya
Mimar
TAZ_arımcı is on a distinguished road
Arkadaşlar bunlar hep konuşulan şeyler. Bu sene 3. sınıf olan arkadaşlar da hatırlayacaktır; atölye açılışından sonra bununla ilgili konuşmalar oldu. Bir de gezi kolu değil de Organizasyon Komitesi dersek daha iyi olur sanırım. Yani bunun için katılım ve destek lazım. Sizden istenilen gelin bir fikir verin oturup hep beraber konuşalım nereye gidileceğine beraber karar verelim ve gidelim herkese uygun bir zamanda (proje teslimi açısından). Yoksa biz şuraya gezi düzenliyoruz gelen gelsin gibi birşey hiçbir zaman olmamalı bence. Daha önceki toplantılarda da hep bunu söyledim. Amaç hep beraber olmaksa hep beraber oturup tartışılır ve en uygun yer belirlenir. Bu gezilerin bir de masrafları olacak. (Gerçi konya mimarlar odası sponsorluğu veya bunun gibi birşeyler ayarlanabilir) Ama konuşulan bir takım şeyler vardı bu gezilere kimler katılacak sadece üye olanlar mı? Üye olanlara aidat verse geziler için bütçe oluşturulsa bu aidatlardan ama katılmak isteyen fakat üye olmayanlar da dışardan para ödeyerek ama üye kadar cüzi bir rakam olmasa vs. Bunlar çözülmeyecek şeyler değil ama herkesten mimarlığa, okula ve mimarlık toğluluğuna daha fazla destek bekleniyor tek sorun bu. Burada konuşuyoruz her sene ama okul başlıyor kimse yok. İsterseniz foruma bakın bu topluluk hakkında neler konuşulmuş. Biraz fedakarlık biraz da istek hepsi bu fazla birşey değil.
TAZ_arımcı offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları