Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme > Seçilenler

Kapalı Konu

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 20-09-2006, 20:26   #61
Forum Üyesi

Parathoner'in Avatar'ı

İstanbul
Parathoner is on a distinguished road
İşte bende bunu öğrenmek istiyorum. Hiç galeriye girmeseydi daha iyiydi. Biz bu problemlerle tr3d'de karşılaştık hala çıkmadık işin içinden. Daha önce hiç çalışmalarını görmediğimiz insanlar için başka çalışmalara kötü demek o kadar kolay ki Neyse. Saygılar diyorum daha da başka bir şey demiyorum. Kararı yüce Türk adaletine bırakıyorum Bu konunun bukadar uzamasıda beni ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Tarafımdan konu kapatılmıştır.
Parathoner offline  
Eski 20-09-2006, 21:13   #62
Yönetici

gurgur'in Avatar'ı

İzmir
gurgur is on a distinguished road
Galeriye girebilme kuralları render bölümü içinde yazılı, eğer sistem bu ise,iş beğenilmişse neden "falancanın işi kadar güzel mi, aynı kaseye koyabilirmisiniz" gibi bi yorum bu işin altına yazılıyor? sıkıntısı olan yöneticilere özel mesaj atar dimi? Onlarda gerekli görürse sistemi değiştirirler Bu iş total e de girdi bu galeriye de gitmeyi hakkediyor. Gül ağacı değilem hep gelene eğilem
Eski 20-09-2006, 21:17   #63
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
Oy çokluğu ile karar verilmiş bir çalışma galeriye girer.

Beğenmeyen daha iyisi yapar. Galerinin kalitesini yükseltir. Bana özel bir mesaj gelmemiştir.

KISACA
SONUÇ: Söz konusu çalışma galeriliktir. Beğenmeyen belirtir ama galeriye girip giremeyeceği konusunda karşılaştırma yapmak çok iyiniyetli değildir.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline  
Eski 21-09-2006, 00:16   #64
Forum Üyesi

Parathoner'in Avatar'ı

İstanbul
Destekleriniz için teşekkür ediyorum. Birilerinin sizi anlaması gerçekten çok güzel.
Parathoner offline  
Eski 21-09-2006, 04:27   #65
Forum Üyesi

zekierdek'in Avatar'ı

zekierdek is on a distinguished road
Exclamation

Sayın parathoner başta sakinken birden sinirlenmeye başladı, kendisine sayın gurgur ve yöneticimiz Ayasofya'dan destek gelince ben yaparım gönderirim ister beğenin ister beğenmeyin banane tarzında bir yaklaşımda bulunmuş.

Herşeyin yöneticiliği zor iştir hakem gibi olmanız sakinliğinizi objektifliğinizi tutarlı bir şekilde sürdürmeniz gerekir.Neye göre oy alıp değerlendiriyorsunuz?

Beğenmeyen daha iyisini yapsın gibi bir yaklaşımı kendinize yakıştırıyormusunuz

Biz sevdik olduyla burda size olan mesafeyi saygıyı kaybetmemeye çalışın.Diğer bir konu da daha iyisini gönderin o zaman sizinkiler nerde diyen sayın parathoner i ilgilendiriyor.Burda şey mi yarıştıracağız sizinle?Diğer bir arkadaşımız da sanırım sevgisinden, derdi olan sayın Ayasofya'ya yazsın demiş.Modelleme ve render konusunu aşmış bu arkadaşlarımıza eğer biz forumu takip eden insanlar ''hayran oldum'' deyince burda herşey sağlıklı yürüyecekse tebrik ederim mutlu olun.

Kişi anlamında karşılaştırma yaparak yanlış yapmışım,o anlamda özür dilerim,o arkadaşımızı ne tanırım ne de selamlaştık bu güne kadar.Ben beğenmedim,oylamanızı anlamadım.Birbirinizi ağırlayacaksanız da bunu bu kadar saygın bir yerde yapmayın.

En son ayasofya tarafından düzenlendi : 21-09-2006 11:13
zekierdek offline  
Eski 21-09-2006, 09:40   #66
Forum Üyesi

Parathoner'in Avatar'ı

İstanbul
Aslında yazmayacaktım ama konuyu açıklığa kavuşturmak için yazıyorum. Bakın hatanızı ne kadar güzel bir şekilde anlamaşsınız özür dilemişsiniz. Teşekkür ediyorum.

Doktor olmayan birinin teşhiş koyması nasıl doktor olanlara tuhaf gelecekse, bende yorum yapan kişilerin gerçekten anlayıp anlamadıklarını sorgularım ki bu gayet doğal bir şey. Bunu gerçekk hayatınızda sizde yapıyorsunuzdur ki farkında değilsiniz. Eğer mimarsanız müşteriniz sizin yaptığınız bir işe karışırsa ve bu böyle olmaz derse ne hissedersiniz? İşin ustası sizsiniz ama böyle bir yorum geldi. Ayrıca beğenmeyen daha iyisini yapsın gibi bir yaklaşımı şu yazdığımız onca cümleden nasıl çıkardınız hayret. Bravo.

Bakın, canım cicim gibi yorumlar olmamalı, doğru. Ama siz başka değerli bir arkadaşımı örnek gösterirseniz ben o forumdaki yazıda art niye ararım.

Niye sinirlendim...

serbb arkadaşın yazısıdır.
Alıntı:
Orijinal metin serbb tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
adam mimar! elestiriken mimar gibi bakiyor! o da adama batiyor...
Birbirimizi ağırladığımız bu kadar saygın bir yerde böyle konuşmalar geçiyor.

BATIYOR nedemek ya. Şimdi ben bu arkadaşa (birde defalarca okumuş yazdığını ???) Kimseye birşey batmıyor ama sana batmış anlaşılan desem, burada kavga çıkar. Doğrumu?

Ben peygamber değilim, ben robotta değilim, bazı olaylara tepkisiz kalamıyorum. İnsanların mimiklerinden, konuşmasından tavrını anlayabiliyorum fakat yazısından değil. En iyi bildiğim ve zevk aldığım bir işi yapmak istiyorum azıcık da olsa, ince bulgur tanesi kadar fazla değil, uğraştığım ve yaptığım işlerde, herkes gibi, övgü almak isterim. Böyle çıkışları kimse işlerinin altında görmek istemez. Ama siz bunu "Birbirinizi ağırlayacaksanız da bunu bu kadar saygın bir yerde yapmayın." olarak algılıyorsunuz. Forumlarda dikkat ettiğim bazı kendimce kurallar vardır, bunları yazmak istiyorum;

- Asla başkasının konusunda mesaj yazıp konuyu değiştirme.
- Asla başkasının konusunda başkasını örnek gösterme.
- Asla kırıcı kelimeler kullanma.
- Asla başkasının konusunda kendinden ve çalışmalarından bahsetme (yani reklamını yapma)
- Asla kötü yorum yapma. Cümlene "şöylede olsa güzel olabilirmiydi acaba" diye başla. Yorum yaparken kısa cümleler kullanma. Cümleyi nekadar uzatırsanız karşı tarafı o kadar az incitmiş olursunuz ve şevkini kırmazsınız. Örnek: "şöyle olsa güzel olurdu" ile "şöyleDE olsa güzel OLABİLİRMİYDİ ACABA?" gibi.
- Asla dalga geçme. Askerde bölük komutanımız ceza verdiğin zaman ciddi ol derdi. "Birini eğer süründürüyorsanız ayakta onu takip edip sırıtmadan ciddi bir şekilde durmalısınız. Bu hareketiniz onun gururunu incitmez derdi. Ama sırıtıp elleriniz arkada, yada oturmuşsunuz sandalyeye ayaklarınız uzatmışsınız, askeri süründürüyorsunuz, işte bu onun gururunu kırar" demişti. Bu öğütünü hiç unutmadım. Günlük hayatta bu yorumlarıma yansımıştır. Bazı şeyleri yanlış yapan yada beceremeyen kişilerle asla dalga geçmem. Dalga geçenide hiç sevmem.

İnsanlar çalışmalarını yorum almak için gönderiyorlar ama sövülmek için göndermiyorlar. Bunun gibi daha birçok kuralım var. Uymaya çalışıyorum. Sizin yazdığınız gibi mesajları ben hiç bir zaman yazmadım. Hiç bir forumda bulamazsınız..

zekierdek ve serbb arkadaşlarımın önceki mesajlarında (belki o düşüncelerle yazmadılar) hatalarını anlamaları üzerine bende kendilerinden özür diliyorum. Saygılar duyuyorum. Yineliyorum... Konunun daha fazla uzamasını istemiyorum.

Herkese iyi çalışmalar.
Parathoner offline  
Eski 21-09-2006, 10:36   #67
Forum Üyesi

zekierdek'in Avatar'ı

Alıntı:
Orijinal metin ayasofya tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Oy çokluğu ile karar verilmiş bir çalışma galeriye girer.

Beğenmeyen daha iyisi yapar. Galerinin kalitesini yükseltir. Bana özel bir mesaj gelmemiştir.

KISACA
SONUÇ: Söz konusu çalışma galeriliktir. Beğenmeyen belirtir ama galeriye girip giremeyeceği konusunda karşılaştırma yapmak çok iyiniyetli değildir.
Okuma yazmanız varmı?
zekierdek offline  
Eski 21-09-2006, 10:57   #68
Forum Üyesi

zekierdek'in Avatar'ı

Sayın arkadaşım senin çalışmana direkt bir tepkim olmadığını zaten söyledim ama demek ki algılamakta güçlük çekmektesin.Evet özrüm geçerlidir bana kıyaslı yorum yapılsaydı bende üzülürdüm.Bunun kabulunu rica ederim.Yalnız iş değişmeye başladı.Sen bu işin doktoru pozisyonundaymışsın onu yeni öğrenmiş olduk.Biz senin geliştirdiğin yazılım ve donanımı kullanarak haddimiz olmadan erdiğin nokta hakkında küstahça yorumlarda bulunduk (bulundum).Bu sitede türkçe ye önem veren,cümle bütünlüğünü algılayan insanlar olduğuna eminim.Sen kendini bilmez bir tavırda yazılanları anlamamaya çalışarak üstelik kendini işin doktoru sıfatına koyarak küstahlık yapmaktan geri kalmıyorsun.Ben hala beğenmiyorum.Niteliksiz çalışmadır.Birkaç arkadaşınızın oyu sizi doktor yapmaz.Yeni incilerinizi heyecanla bekliyorum.
zekierdek offline  
Eski 21-09-2006, 11:11   #69
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Alıntı:
Sayın parathoner başta sakinken birden sinirlenmeye başladı, kendisine sayın gurgur ve yöneticimiz Ayasofya'dan destek gelince ben yaparım gönderirim ister beğenin ister beğenmeyin banane tarzında bir yaklaşımda bulunmuş.
Efendim tahlil kısmını geçelim. Kimin ne geline ne yaptığını nereden biliyorsunuz.

Alıntı:
Herşeyin yöneticiliği zor iştir hakem gibi olmanız sakinliğinizi objektifliğinizi tutarlı bir şekilde sürdürmeniz gerekir.Neye göre oy alıp değerlendiriyorsunuz?
Hiç bir şeye göre
YÖNETİCİ beğenir. GALERİ'ye girmiş biri beğenir yöneticiye söyler. O da bir kaç kişiden icazet alır. Anında taşır Galeri'ye bu kadar. Sizi bu neden bu kadar rahatsız etti hiç mi hiç anlayamadım.

Binlerce üyesi olan ve her yönüyle farklı kültürden gelmiş ve ZOR BEĞENEN Mimarlar topluluğunun aynı çatı altında böyle 5 yıl gibi bir süre ile varolması. Arkasından bu şekilde yurtdışındaki CG sitelerinde baştacı olan (anında baştacı oluyorlar) çalışmalara sahip olması kolay değildir.

Yok efendin yönetcilik yaparken şunu da yap bunu da yap. Eğer okuyorsanız (ki yıllardır bunun eleştirisi gelir) bunlar çoookk konuşuldu.

Oylama sistemi yapınız IP eşleşmesi yapınız. Gerekirse SMS olayına giriniz. Ne oluyoruz dedik.

Bu iş Güzellik yarışması değil. Daha çok YÖNETİCİLERİN sonra da kullanıcıların desteği ile seçilir. Öyle kıstas mıstas yoktur. Bu Galeri'yi kuran ve kurallarını koyan da benim efendim. Biraz tekil kalmış gibi bir durum varsa eleştirilerinize cevap veremeyeceğim. Umuyoruz ülkemizde böyle forumlar kurulur daha demokratik seçimler olur.

Alıntı:
Beğenmeyen daha iyisini yapsın gibi bir yaklaşımı kendinize yakıştırıyormusunuz?
Evet yakıştırıyorum tabii. Eğer siz de GALERİ'ye girmiş bir çalışmanın müellifi olsaydınız. İtiraz hakkınız olurdu. Ne yazık şimdi yok. Daha iyisini yapın girin o zaman görüşelim. Beni almazsınız demeyin seve seve alırız. Yeter ki laf üretileceğin iş üretilsin.

Alıntı:
Biz sevdik olduyla burda size olan mesafeyi saygıyı kaybetmemeye çalışın.Diğer bir konu da daha iyisini gönderin o zaman sizinkiler nerde diyen sayın parathoner i ilgilendiriyor.Burda şey mi yarıştıracağız sizinle?Diğer bir arkadaşımız da sanırım sevgisinden, derdi olan sayın Ayasofya'ya yazsın demiş.Modelleme ve render konusunu aşmış bu arkadaşlarımıza eğer biz forumu takip eden insanlar ''hayran oldum'' deyince burda herşey sağlıklı yürüyecekse tebrik ederim mutlu olun.
KİŞİYE DEĞİL GENEL OLARAK KONUŞUYORUM.

Asıl hem memnun olduğum hem de şaşırdığım durum şu. Forum olarak bir meslek odasına yapılmayan eleştirileri bize yapıyorsunuz. Forumu bu kadar gözetmeniz başından beri yönetici olan benim için gururdur. Ama biraz da buna fazla takılıyor ve birilerini kayırdığımızı düşünüyorsunuz.

BUNU NEDEN YAPALIM Kİ?

Ne yani ben Parathoner'i kayırıp tutup neden kayırayım ki. Siz neden bunu yakıştırıyor musunuz gibi sorularla beziyorsunuz? Ne oluyor?

Alıntı:
Kişi anlamında karşılaştırma yaparak yanlış yapmışım,o anlamda özür dilerim,o arkadaşımızı ne tanırım ne de selamlaştık bu güne kadar.Ben beğenmedim,oylamanızı anlamadım.Birbirinizi ağırlayacaksanız da bunu bu kadar saygın bir yerde yapmayın.
Bu saygın yeri saygınalştıran kullancılardır. Bu kullanıcıları birarada tutan da Arkitera yönetimi ve yöneticilerinin kurallarıdır. Bu kurallar hukuk literatürünüden alınmamıştır. Kuralları okuyabilirsiniz. Ancak oturmuş ve saygınlığı oluşturan ana sebeplerdir.

Bunları fütursuzca eleştirmek yerine ürün çıkarmanız önereceğim yeniden.

Kolay gelsin.

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline  
Eski 21-09-2006, 11:17   #70
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Zekierdek,

Hemen "Okuma yazmanız var mı?" diyerek ne kastettiğinizi açıklar mısınız?

Ayrıca -mi ekini ayrı yazma kuralını bilmeden (birkaç yerde tekrarladınız da). "Türkçe'ye önem veren vardır" demenizi de açıklayınız ki biz de okuma yazmamız var mı onu size bildirelim değil mi efendim. Buyrunuz.

ayasofya offline  
Eski 21-09-2006, 11:30   #71
Forum Üyesi

Parathoner'in Avatar'ı

İstanbul
işte nasıl çekmek istiyorsanız öyle çekiyorsunuz. Doktor örneği verince kendimi övüyormuşum gibi bir anlamı nasıl çıkartırsınız?. Neden. Çünkü yazdıklarımdan bir tek mesaj almamışsınız, bundan sonrada almazsınız. Oraya o kadar kural yazmışım, sizce bu kurallara uymaya çalışan biri kendini över mi. Bende hiç şu cümleyi aldınız mı? "Siz ne diyorsunuz ya bu çalışma 3dtotal sitesinde yayınlandı. Oraya her çalışmayı almazlar. Ayrıca 3d kingdom'da günün çalışması seçildi".

Kendimi övecek olsaydım bunları siz o yorumu yaptığınız zaman yazardım. Yani galeriye layik değil dediğiniz zaman. Eğer kendimi beğenmiş biri olsaydım size yabancı sitelerdeki, çalışmanın başarısını gösterirdim.

Ben lise mezunu adamım. Üniversite okuyamadım. IQ' um biraz zayıf olabilir. Kusura bakmayın. Sizi yanlış anlamış olabilirim. Tekrardan özür diliyorum. Ve Lütfen tartışmaya bir son verelim artık. Çok rica ediyorum. Anladığınız tüm harfler için de ayrı ayrı özür diliyorum. Mesajlarımla kırdığım herkesten özür diliyorum. Bakın samimiyetime inanın; Ben kul hakkına inanan biriyim. İnancıma göre hiçbir insanı sebep ne olursa olsun üzmemek içine üzüntü serpiştirmemektir. Szinle düşman gibi olacağıma, tatsızlık olacağına yetkim olsa bu çalışmayı derhal buradan çekerdim. Benim daha önceki mesajlarımda ki ima ettiğim şeyde buydu. Bir bilgisayar çıktısı sizden daha değerli değil, inanın bana. Ama dediğim gibi serbb aradaşıma söylediğim gibi değiştirmeye vaktim yok olsa niye yapmayayım. Galeriden çıkartın dememin sebebi bu çalışma yüzünden tatsızlık çıkmaması idi. Hayatta en çok korkutuğum 2 şey var. Biri Allah, diğeri onun kullarından biri ni üzmektir. Çünkü bana " Neyle gelirsen gel ama kul hakkıyla gelme" dediği için korkarım. Umarım bu yazdıklarımıda aramızda sarıklı var gibi yorumlamazsınız.

Tekrar söylüyorum. Yetkim olsa anında çalışmayı çekerdim. Çünkü hiçbir çalışmayı sizler gibi değerli arkadaşlarıma değişmezdim. Çalışma bulunur ama dost bulunmuyor ne yazıkki.

Herkese iyi çalışmalar.
Parathoner offline  
Eski 21-09-2006, 12:03   #72
Forum Üyesi

zekierdek'in Avatar'ı

Hemen açıklayım sayın Ayasofya,
Okuma yazmanız varmı cümlesini sizin yazınızı alıntı yaparak parathoner lakaplı arkadaşımıza göstermek istemiştim.Kendisi bana,-beğenmeyen daha iyisini yapsın diyen kim? nerden çıkardınız bravo dedi.Bende sizden alıntı yaparak bu soruyu sordum ona,yani gerçekten yazılanların farkındamısınız anlamında.Bunu açıkladım sanırım.
Yazışmalarımızdan arkadaşımızı üzdüğüm anlaşılıyor.Niyetim kırıcı davranmak değildi.İlk mesajdan bu yana arkadaşımıza kendisine bir kastım olmadığını yazdım,metni görmüş olmalısınız.Parathoner iyi yada kötü emek vermiş,şekerlemeler galerilikti hiç sesimiz çıkmadı.Sizin kafanıza göre aldığınız son çalışmasının hangi sitede ne olup olmadığı beni ilgilendirmiyor.Hala söylüyorum kişisel tavrım asla olamaz.Bu bağlamda kendisiyle tartışmak istemediğimi,buna gerek olmadığını iletmek isterim,yolu açık olsun.
Sayın Ayasofya belli bir hiyerarşiyi sağlamış olması gerekir diye düşünürken düşündüklerimde yanıldığımı anladım.Sayın Ayasofya,işinize geliyorsa tavrından DERHAL SIYRILMANIZ GEREKİR yanıtlarınızı hayretle okuyorum!
zekierdek offline  
Eski 21-09-2006, 12:57   #73
Forum Üyesi

Design2 is on a distinguished road
Ayasofya, işinize karışmak istemem gerçi de, bence herkes tüm açıklamaları yapmış, bu konuyu kitleseniz diyorum. Galeriye girmiş artık, itiraz edenler galeride bu çalışmaya tıklamazlar olur biter. Galeri oyunu verenlerin görüşlerine de saygı göstermeliler diyorum. Herkese başarılar...
Design2 offline  
Eski 21-09-2006, 13:15   #74
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Sayın Desgin2'ye katılıyorum.

ayasofya offline  
Kapalı Konu

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları