|
|
#31 | ||
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
![]() Alıntı:
Teşekkür ederim Ayasofya Hocam. Tavan yüksekliği aslında 300 cm. Ben genelde kamera yüksekliğini 175 cm yaparım. Fakat tavanın görünmesini istediğim için kameranın yüksekliği 210 cm'de Yani ilk kamerada 2 metre 10 cm'lik bir arkadaşın bakışından bakıyoruz. Dolayısıyla tavan o arkadaşa daha yakın oluyor doğal olarak Basık görünmesinin sebebi bu olabilir mi acaba? Teşekkürler. İyi Çalışmalar. |
||
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
bu calışmayı begenmeyenlerin bu işi bildiklerinden şüphe ederim.her şeyden önemlisi büyük bi emek var ortada senin günlerce uykusuz kalıp tamamladığın işi bilgisayar başında iki tuşa basarak karalamaları seni üzmesin ellerine sağlık cok güzel olmuş
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Çok teşekkür ederim yorumunuz için
|
|
|
|
|
#34 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Yok yok bu tip bir mekanın (zamannının stndartı) en az 365cm en fazla 415 olması beklenir. Kamerada sorun yok. Ayrıca açıklıklar da çok fazla. Yani o zamanın yapım teknolojisine göre.
Tabii bina o zamanların binası ise. Ama dediğim gibi tavan yüksekliği dışında heşey mükemmel. Ya da eleştirmeye gelmyecek göreceli şeyler. Tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#35 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
neden min. 365-max 415? merak ettim de. yani neden bu kadar kesin.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Bilgim olmadığı için iddaa edemeyeceğim. Ama açıkçası bende merak ettim. Elimde referans fotoğraflar ve çizimler vardı. Onlarda tavan yükseklikleri sizin söylediğiniz kadar değildi. Bu tarz mekanlarda bir standart olduğunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum.
Alıntı:
![]() Maksat doğruyu öğrenmek için yorum almak. Ben zaman ayırıp yorum yazan herkese teşekkür ediyorum. Bu bana yeter. Teşekkürler. Herkese iyi çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Yok esatğfurullah o zaman galerilik bu zaman değil demiyorum.
Sizin işinize de karışmam nasıl istiyorsanız öyle de mekansal bir kurgu var sizin işinizde. Onu da bana sorarsanız eksiklik olarak kazanıyor. Yine yöneticilerden biri isterse veya galeri üyelerinden iki kişi onaylarsa sokarız hemen. Sizin derdinizin de galerilik olduğunu düşünmüyorum ama ben de okuyunca yazdıklarımı öyle bir mana çıkıveriyor. heheh eheh Değerlere gelince. Heybelide 4-5 evin ölçülerini almıştım da. En düşük ve en yüksek tavan yükseklikleri bunlardı. Yoksa şart değil. KOlay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
#38 |
|
Forum Üyesi
Ankara
Mimar
![]() |
Aslında eğer gerçekten sultan odası olarak tasarlanmışsa, 3 m oldukça alçak. Ama bence galeriye girmeli.
Sanırım oda IV. Murad'a ait. Ama onun zamanında Topkapı vardı. Böyle bir odaya sahip olması mümkün değil . O zaman 19 yzl sultanlarından birine ait olmalı. Ama onların da seleflerinden birinin resmini kendi yatak odalarından birine asacaklarını sanmıyorum. Ama belki de hanım sultanlardan birine aittir. Neyse, geyik bir tarafa....Eline sağlık, gönüllerin şampiyonu diye bişey vardır ya, gönlümüzde galeride ..
|
|
|
|
|
#39 |
|
Yönetici
İzmir
![]() |
bu kadar güzel bir çalışma bence de galeriye girmeli
|
|
|
|
|
#40 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Arkadaşlar sağolun gerçekten. Beğendiğinize çok sevindim.
Ayasofya Hocam sizin verdiğiniz değerleri not ettim. İlerde başka bir sahnede kullanmak için. Teşekkürler. Bu arada heybeli diyince aklıma adaları yıllardır ziyaret etmediğim geldi Yaz bitmeden bir gitmek lazım
|
|
|
|
|
#41 |
|
Ziyaretçi
|
yeni olsa eski olsa,,,, sorunu ortadan kaldirmiyor! sorunda o tavanin alcak olmasi! bence bu cetin beyin bahsettigi "ucgenler" gibi! adam mimar! elestiriken mimar gibi bakiyor! o da adama batiyor... ben bu kadar guzel render yapan birinin bu kadarcik elestiride konuyu buraya degin tasimasina anlam vermis degilim! niye bu konu bu denli uzadi? gucmu olur yani bizler icin su tavani bi halletseniz ( sadece yuksekli de degil! su acaip maviyide
) bizde doya doya baksak! masa ustumuze koysak bileginize saglik ! kolay gelsin... |
|
|
#42 | |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Alıntı:
En son Parathoner tarafından düzenlendi : 14-09-2006 16:41 |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
Muğla
Mimar
![]() |
elinize sağlık
Öncelikle renderlarınızı çok beğendim. elinize sağlık. içmekan olmasına rağmen ışık, gölge ve renklerin uyumunu nasıl yakalıyorsunuz. Ben de şu an artlantisde iç mekan yapmaktaydım fakat bunu gördükten sonra benimkisi çok yavan geldi.
başarılar.. |
|
|
|
|
#44 |
|
Forum Üyesi
İstanbul
![]() |
Seçtiğimiz programların da büyük payı var renderlarda. Çok teşekkür ederim
|
|
|
|
|
#45 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Lütfen bir kişi daha galeri desin.
hemen taşıyayım.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|