|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Tonozlu sokak
Selamlar...
Şimdilik kaydıyla bitti. diyebilirim.... Çünkü expose 4 secmelerine yetişmesi gerekiyordu. sokak üzerine yerleştireceğim figürleri sonra yerleştireceğim. Ön planda sırtında küfeler olan bir eşek, sahibi, ve eseğin arkasından koşup eglenen 2 adet çocuk. Bir de merdivenlerden onları izleyen bir cocuk daha. Şimdilik bu kadar. Eleştirileri bekliyorum... Bu arada sokak serisinini sonuncusu. Uzun süre sokak çizmek istemiyorum ![]() ![]() En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 27-02-2006 20:22. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Tebrikler, güzel bir çalışma ortaya çıktı..bir eserin ilk çizgilerinden doğup, gelişim sürecini de izlemek çok keyifliydi...bir nevi ilk oldu Çalışmanın bütünü içerisinde en çok duvarlarda, tonozlarda, aşınmış basmaklarda ve granit yer kaplamasında göze çarpan eskitmeler, yerinden oynamış taşlardaki doğala yakın gerçekçiliği beğendim...Ancak tüm zarif, ince işçiliğine rağmen pencere demirleri, trabzanlar ve bitki saksılarının da aynı 'yağmurdan, tozdan, kirden etkilenmiş' eskitmeye ihtiyacı var diye düşünüyorum...belki biraz pas, biraz oksitlenme gibi.. 'TERZİ' yazısı ve levhası da en beğendiğim ve hatta şimdilik en sevimli bulduğum nesne...rengiyle, makasıyla.. ( bahsi geçen diğer neşeli unsurların eklenmesinden önceki bu haliyle elbette )Başarılar ----------- ..ve sanırım GALERİ'ye aday göstermekte hiçbir sakınca bulunmuyor.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
:)
hocam ellerinize sağlık... Tebrikler
Projeyi modellemeden bu yana takip etmek ve oluşumunu izlemek çok zevkli oldu sağolun.. Sokak serilerine ara vermenize üzüldüm Tekrardan ellerinize sağlık hocam... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
tebrikler..
..çok beğendim ellerinize sağlık..affınıza sığınarak 1-2 şey söylemek istedim..bu yıpranmış sokaktaki saksılar çok temiz çiçekleri de çok çiçeksi durmamış sanki..bir de sokağın sonundaki sokak lambası sanki yerini sevmemiş gibi..ya açısı ya da kendisi...
ama çalışmanın keyif verici olduğu da gün gibi apaçık..tekrar tebrikler.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Bu çalışmayı başından beri takip etmemiz sebebiyle sonuçta böyle güzel bir çalışma çıkacağını tahmin ediyordum. Beni yanıltmadınız. Teşekkürler. Ellerinize sağlık. Kolay gelsin !
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
bizim camiada ne denir daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu..:)
tebrikler bu çalışmaya bir şeyler söylemeden geçip gitmek saygısızlık olur..
![]() ellerinize sağlık çok hoş bir çalışma harcanan emek çok fazla form da gezinirken gelişim aşamasını kabaca görmüştüm.. yapım aşamasını insanlarla paylaşmanız çok güzel bir olay..bu tarz çalışmalarla insanların gelişimine büyük katkıda bulunuyorsunuz.. acıkcası eleştirilecek çok nokta yok benim için ha keza eleştiri yapabilmem için daha iyisini yapabiliyor olmam lazım kısacası eline gözüne emeğine sağlık... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
selam arkadaslar,
yorumlara teşekkürler. Şu ana kadar yapılan eleştirilerin ışığında ufak düzeltmeler yaparakyeniden render alıcam. Biraz uzun sürüyor. Biraz daha keskin, metallerde ve saksılarda kir pas, uzaktaki lambayı kaldırıyoruz, bazı yesillikler biraz daha koyu oluyor, yakındaki kapının etrafındaki taş dokusunda ufak bir boyama hatası var onu kaldırıyoruz yeniden renderlıyoruz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Tebrik ederim kelimenin tam anlamıyla mükemmel !.. Ellerinize sağlık, ayrıntıların içinde kaybolup gidiyor insan...İngo ya katılıyorum ,sizi tebrik etmeden topik ten ayrılmak gelmedi içimden.Asteria nın bahsettiği gibi benim de gözlerim korkuluktaki dokuya takıldı, ya da birşeyler aradı.Siz de zaten bahsetmişsiniz düzeltmeleri, tamamlanmış halini merakla bekliyoruz, galeri hususunda yöneticimiz gerekeni yapacaktır diye umut ediyorum
bence galerilik bir çalışma.Paylaşımınız adına teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
galeri..........
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
haa bir de bize en yakın olan kapıdaki yani tersi kapısının düşey taş silmelerinin kirleri yere düşey. Yatay olanlarının ki yatay. Onların da düşey olması gerekmez mi
ayrıca terzi tabelasını taşıayn ferforjenin duvarla birleştiği yer o kadar ince olmamalı expose için bunları yazdım yoksa bunlar eleştiri değil ayrıca da ayıp sen benim yakın arkadaşımsın o yüzden yanlış anlamazsın diye yazdım tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Sanırım yarın bazı düzeltmeler yapıp tekrar render edicem. Detayın detayı düzeltmeler yani. Teşekkürler dedikleriniz dogru. Hesaba katıcam
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
madem yeniden yapıcaksın
o yüzden bayramlık ağzımı açayım merdivenle çıkılan yer var ya hah onun çatısında oluk yok hah şahane ancak o çatının saçağının duvarla birleştiği yerde krilenme olmalıydı yosunlanma neden kar yağmur yağdığında yandaki duvarda süzülenenlerle beraber köşden gelen suyun akışı daha fazladır ve orası daha çok nemli olur sonra kubbenin içini aydınlatan ampule bir elektrik kablosu gelmeli değil mi (döveceskin ama demesem üzülürdüm) bir de merdivenin çıkışında yana rastlayan kımızı beyaz taşlar var ya kubbenin kemelerini oluşturan hah o taşlardan yerden 3. beyaz ile 4. kırmızının biraz kırılmış olması şahane olurdu o dar ve biçimsiz merdivenden bir çey çıkartırken kütttt vurmuşlar 1-2 cmlik bir kaç parça düşmüş gibi. Kubbe aştında asteria'nın verdiği kalem işi bezeme islam dünyasında daha çok osmanlıda görülmüştür osmanlıda ise öyle kubbe altı tonozda çarprazlama ek yoktur ama önemsiz 1- expose'a bakanlar bundan hiç anlamazlar ve ayasofya'yı bile LW'de garip çizen adama methiyeler düzüldü forward manyakları o resmi baştacı ettiler 2- ispanya'da bir yerde bir osmanlı efendisi ikamete durmuş terzilik yapmaya başlamış ve babasından öğrendiği kalem işini de boş zamanlarında dükanının önündeki tonoza yaprmıştır. Bundan doğal ne var yine de eline sağlık.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Eleştirilerin hepsini dikkate alıyorum.
Mimari tarzları bilinçli olarak iç içe geçiriyorum. Sonucta hepsi akdeniz mimarisi. Pencerelerdeki demirler biraz fransız, tonozun kaburgaları biraz ispanyol, Mekan bol miktarda Türk... Kültürler cok yakın, ticaret oluyor savaşlar oluyor göçler oluyor. Kültürler iç içe geçiyor... Hani hiç böyle kalem işli kaburgalı tonoz görmedik ama...sanki belki de bir yerde bi tane vardır yani... Bir anlamda bu kadar da olmaz diyemediğimiz hikayeler gibi. Estetik olarak rahatsız etmediği, inşa edilemez olmadıgı, komiklik derecesinde kes yapıştır noktasına gelmediği sürece bana olabilir gibi geliyor. Siz ne dersiniz? En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 01-03-2006 11:42. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
Tıpkı bir ressamın bilinmeyen bir yerdeki saklı arşivini keşfedip içinde alışılmış, ekolleşmiş tarzı dışında da denemeler yapmış olduğunun farkedilmesi gibi...sadece kendisi için yapılmış çalışmalar... Belki bir yerlerde böyle içiçe geçmiş dünyaları olan alışılmamış tarzları buluşturan sokak buluşmaları da vardır... Ama söylemeden geçemeyeceğim, Ayasofya'nın 2 numaralı minik hikayesini ve benzetmelerini ben sevimli buluyorum... benzer hikayeleri göç etmek zorunda kalmış ailelerin yerleştikleri yeni topraklarda yaptırdıkları evlerinde, mekanlarında mimari dille vurgulanmış olarak bulmak zaman zaman mümkün oluyor...Çetin Tüker'in hayal dünyasına da böyle bir sıradışı gerçeklik rast gelmiş diyebiliriz...İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Elinize sağlık. Sokak çalışmalarına ara veriyorsunuz ama daha güzel ve duygu yüklü çalışmalarınızı merakla bekliyoruz. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Kolay gelsin.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|