Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık ve Bilişim > Mimari Görselleştirme > Seçilenler

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 09-09-2005, 09:49   #16
Arkitera Üyesi

saolun arkadaslar
istediginiz gibi elestirebilirsiniz.
bazi hatalar var. ornegin nisteki kadinin bir gogsu havada. aslinda o son dakikada olusan bir hata. yani normaldi ama son anda ilk yaptigim modeli merge ettim-kontrol de etmedim.
eskizlerde duzgun, final render'da hatali.

mourner: halilarda fur kullandim-displacement degil.
metal konstruksiyon cibinlik/perde asmak icin. ama buna bilgisayarim yetmedi-ehehehe
aslinda kapilarda uzun tul perdeler var-ucusan. ama su an bile 3milyon poly'nin ustunde.
render alamayinca iptal ettim.
yatagin etrafina da bir cibinlik gelecekti.bir kismi yukariya attirilmis.ama "yukariya attirilmis"kismina animasyon bilgim yetmedi, kendi halinde perdeye de bilgisayar kapasitem.
oyle biraktim) cibinliklerini yikamislar diyelim.

baska bir hata ise kapilarin durdugu aksta...kimisi icte kimisi dista.
ama onu ozellikle biraktim.
bu sahneyi yaparken bunalmadan bana kritik veren cok yakin bir arkadasim "birak o hata oyle kalsin.hatalarla daha guzel" filan dedi.benim de hosuma gitti soyledigi ve onu duzeltmedim.
herkese sevgiler
giraffe offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 09-09-2005, 12:43   #17
Forum Üyesi

Merhaba,

Ben benimkinin öncesinde gönderilmiş mesajlardan biraz farklılaşacağım...
Her şekliyle görüşlere açık olduğunuzu özellikle belirterek benim de bir şeyler yazmamı kolaylaştırdınız...
Öncelikle Ayasofya ve Mourner’ın da çekinmeden her düşüncelerini aktarabilecek güçlü ve katkı sağlayacak yaklaşımları olacağını bildiğim için bütün duygularını açıklamalarını isterdim...bu düşünceler ‘hasar vermek’ , ‘ayıp’ gibi kelimelerle açıklanamaz, tasarımcının bakış perspektiflerini yeniden gözden geçirip, taze bir başka görüşü değerlendirmesine yardımcı olur ve belki de bir sonraki çalışmasının daha yüksek bir seviyede gerçekleşmesine zemin hazırlar...
Tasarımcının olgunlukla her görüşü karşılayabileceğini ve bir zihinsel süzgeçten geçireceğine inanlardanım....aksi taktirde tasarımcı kendi dünyasına hapsoluyor ve verimliliğinin sonuçlarından, etkilerinden habersiz bir süreç yaşıyor...

Sanırım artık ard niyetsiz bir yaklaşımla bir kaç şey söylemeğe çalıştığım sizce de anlaşılmıştır..
Bu durumda gönül rahatlığıyla gözlemlerimi iletiyorum;

Burası ‘Rendering’ forumu, dolayısıyla ilk olarak çalışmanın geneline bakarak bunun ışık-modelleme-malzeme atama açısından başarıyla tamamlanmış olduğu çok doğru ve tebrik ederim. Yani gerçekçi bir ‘render’ çıkışının nasıl olabileceğine dair iyi bir örnek...

Ancak bu sahne daha çok sizin kendiniz için tasarladığınız ve hazırladığınız bir sahne izlenimi veriyor-yani sizin render alma becerinizi sergilemek için hazırlanmış gibi...

Bu sahne sizin hikayenizdeki ‘o iki özel aşık’ için hazırlanmamış...hikayenin anlatıldığı paragrafları mesajınızdan çıkardığımız anda bu sahnede böyle bir çiftin düşünüldüğünü anlamak dahi mümkün değil. Çünki herşey çok teknik, duygulara tercüme olacak ya da iz sürebilecek hiçbir kişisellik barındırmıyor.

Hikayenize paralel bir yöntemle incelersek bana eksik ve fazla gelen hususlar var;
Bu çift burada ‘ruh ikizi’ olacak kadar aşık bir hayat sürdürüyorsa neden bu mekanda iki farklı yerde parfüm ya da after-shave reklam afişlerinde bulunacak bir tipolojiyle hazırlanmış yatak örtüsü veya panolara ihtiyaç duyuluyor? Onların aşkı öyle büyük , öyle yüce ki böyle bir ‘reklam’ı kim için yapıyorlar, neden gerek dahi görsünler? Onlar zaten bu büyüklüğü aşklarında yaşıyorlar ve insanların bu aşkı onların etrafta bıraktığı izlerden anlaması gerekmiyor mu?
Ben hikayenizin gerektirdiği mekanda neler görmeyi beklerdim; Kişiliklerinin etrafa yayılmış belli belirsiz izlerini...biraz zıt ama birbirini tamamlayan bu iki aşığın aşklarını görmeyi isterdim...
Nasıl mı?
Bu erkek ve kız birbirinin tam aksi özelliklerden hoşlanıyor: Öyleyse neden her şeyden simetrik olacak şekilde iki tane var? Kız mumları seviyorsa nerede onun kendisi oradayken yanmış ve biraz eriyerek çevresine akmış mumları? Yatağın kıza ait başucunda erkeğin tarafında bulunan neredeyse hiçbir şeyin bulunmaması gerekmez mi?

Kız çikolatayı seviyor, erkek ise kurabiyeyi...; madem böyle bir güzel farklılık var, bunu Paris’in özellikleriyle buluşturabiliriz....
Bu kız bir yerden bu daireye dönerken sevgilisini hatırlar ve köşedeki ‘pattiserie’ den sevgilisine hala sımsıcak üzerinde buğusu tüten kurabiyelerden bir kese kağıdı dolusu alır... ve onları ahşabın üzerine rastgele bırakır... sevgilisi ucundan ısırıp kırıntılarını zemine düşürür ve belki daha sonra sevgilisini öpmek için kurabiyeyi ısırılmış olarak bir kenara bırakır ve orada unutur....biz de aşıkları değil ama sahnedeki bu kişisel izleri, kırıntıları yakalarız aşıklara dair..
Aynı şey kız için de geçerli, nerede onun parlak kağıtları etrafda unutulmuş çikolatasından izler? Ya da duvarın arkasındaki masanın sandalyesinde unutulmuş kıza ait bir şal, bir dantel eldiven...erkeğin kemanı...hafif yana düşmüş bir parfüm şişesi...
Bu küçük farlılıklar bu mekanı hikayeyi yazmaya gerek kalmadan bir aşık çiftin olarak tescillerdi.
Ayrıca cibinliği daha basit bir metal strüktüre taşıtabilirdiniz, bu germe sisteminin eklemleşmesi büyük açıklık geçen çatılara, örtü sistemlerine daha uygun olduğu için böylesine düz ve betonarme tavanlı bir yerde çok zorluyor...
Beyazlık beni pek rahatsız etmiyor ancak, steril bir izlenim sunuyor, yani neredeyse dokunulmazlık hissi veriyor..ama diğer yandan burasının sımsıcacık kalpli, birbirine benzersiz heyecanlarla aşık bir çiftin olması gerekiyor yani onların hayatlarıyla dokunabilmiş olduğu bir mekan...

En son olarak da , madem gökyüzünü izlemeyi, denize bakmayı seviyorlar, bu çiftin manzarası hiç olmazsa şehir içinde dahi olsa nehire ve Parka bakacak şekilde oluşturulabilirdi...ve belki de düz tavanlı bir yerde değilde bir çatı arasında, çevrede belli belirsiz kızın yüzünün eskizlerinin uçuştuğu .... mimarlık dergilerinin, önemli ressamların ansiklopedik ciltler halindeki kitaplarının değil de, belki de aşıklara ait hergün kendileri ve aşklarına dair yazdıkları satırların bulunduğu bir büyük/küçük defter...birinin yokluğunda diğerinin birşeyler karaladığı...bir tür ‘o özel aşk’ın serüven günlüğü, inişleri çıkışları....
Ama yine de bu aşıklar gizli olsunlar ....niye olmasın ki

İşte bunlar benim için böyle bir çiftin mekana aktaracağı katkılar, bu mekanı onlara ait yapabilmek için...

Başarılı bir ‘render’ çıktısı ve modelleme olduğunu tekrarlayarak bu satırlardan ayrılıyorum..

İyi çalışmalar

asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-09-2005, 10:49   #18
Forum Üyesi

bekircan01'in Avatar'ı

Thumbs up bu ne yaaa....

ya bu ne yaaa.... oha abicim sen naaptın böyle kendine. bunlarla nasıl uğraştın... valla tebrik ederim diyecek tek kelimem yok. Var ama; hata aramak, üstelik böyle hazırlanmış bir tasarımda.... cok yanlış olur. BÜYÜK EMEK vermişsin tebrik ederim. ellerine sağlık...
NOT: bir "püf noktalar" adı altında çalışma hazırlayıp bizimle paylaşırsan çok sevinirim. cok faydalı olur. iyi çalışmalar...
bekircan01 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 10-09-2005, 18:05   #19
Forum Üyesi

Güzel ve etkileyici.

Bu mükemmel çalışmaya hiç bir şey dememek daha güzel olurdu,ama illa eleştribeilirsiniz dediğiniz için bir kaç bişey yazacağım

(Bu arada bunun onda birini bile yapamam, ama eleştiri kolay )

1- Panjurları indirmek için bir ip veya aksesuar uzatılmalıydı, çok uzun boylular galiba
bu aşıklar
2- Pencereler açıldığında sanki kenardaki çerçevelerin içine gömülmüş gibi görünüyor.
3- Yatağın üstündeki perde asma aksesuarı, stüdyo havası vermiş. Onun zemindeki kaplamaya benzer bir malzemeden yapılması bence daha hoş olurdu.
4- Yatak odasında üçlü gece lambasını ilk defa görüyorum. Bu daha çok salonlar için uygun.
5- Kenarlardaki çalışma masası armatürleri de çok soğuk kaçmış. Onlar abajur olmalı değilmiydi?
6- Yatağın arkasında çalışma masası neden var? Ayrıca eğer o çalışma masası ise, sandalye rahat oturmaya uygun değil. Daha çok yemek ve çay masaları için kullanılan cinsten...
7- Saatin yanındaki fincanın boyu çok kısa.
8- Diğer peluş neden yeşil?
9- Arkadaki mumlar eğer yanarsa, yatağa damlar ve yangın çıkmasına sebep olur
10- Yatağın önünde duran kadehlerin bulunduğu tahtamsı aksesuar ne için?
11- Yer döşemesinde hiç ek yeri yok. Oda boyu da çok uzun, bu kadar uzun boylu
yer döşemesi malzemesi var mı?
12- Şöminedeki odunlar çok güzel de, bu yaz günü onların orda ne işi var Ayrıca bacası
korumasız direkt tavana değiyor. Etrafında koruma duvarı olmalı değilmiydi?

Aslında bu yazdıklarım render yönü değil, daha çok tasarım yönü. Rendere diyecek yok, ışığı o kadar güzel kullanmışsın ki, bu beni allak bullak etti Gözlerimin kamaşması geçince etrafa bakabildim.

Bu eleştirilerden sonra, buraya resim göndermek de tehlikeli,
kimbilir bizim çalışmalara neler dersiniz

Son sözüm : Tebrikler, ellerine sağlık. Çok hoş ve güzel....
Design2 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 19-09-2005, 23:59   #20
Forum Üyesi

Question

evet gercekten emek harcanmıs bir çalısma...
renderlara bir diyecegim yok ama....
camlardan dışarıya gözüm kaydıgında ordaki doku sanki ben varım diye bagırıyor
gerçekten ortak bir kişiliğe bürünmüş sokaklar...binalar..
camdan içeriye tekrar girdiğimde ise olanca kibiriyle kendini dışarıya sergileyen genç ve modern bu mekan adeta etrafına aldırıs etmeden o sokakta salınıyor..
evet...
böyle bir mekanı neden o dokuya oturtunuz?
sadece merak ettim
gefaussh offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 25-10-2005, 00:15   #21
ndg
Forum Üyesi

ndg'in Avatar'ı

giraffe, dış mekan için kullandığınız fotoğraf bazı açılarda görüntünün gerçekliğini bozuyor.. özellikle 3. ve 4. örneklerde dışarıdaki bir binanın o perspektiften öyle görünmeyeceğini hissedebiliyoruz.. onun dışında çalışmanızın geri kalanı o kadar gerçekçi ki, sanki varolan bir iç mekan tasarımında, bir sette fotoğraf çekilmiş de arkaya o paris cepheleri yerleştirilmiş gibi geliyor.. tebrikler..

ps. bu arada, sahnedeki tüm kitapları kendiniz mi modelliyorsunuz? minimalismus kitabını orda görünce farkettim, sanırım bütün kitaplar gerçek kitaplar..
ndg offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 25-10-2005, 10:24   #22
Arkitera Üyesi

Smile

merhaba arkadaslar
oncelikle cok cok tesekkurler.

gefaussh: arka plani secmemin nedeni aslinda tam da soyledigin nedenler

ndg: cok haklisin... ne yazikki elimde paris fotografi (uygun acidan) bundan baska yoktu.
bu olanlarin en iyisiydi. belki modelleyebilirdim arka plani ama bilgisayarimin kapasitesi izin vermez. ben de onu koydum.
giraffe offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 28-10-2005, 15:06   #23
MEK
Forum Üyesi

tebrik ederim demek çok yalın kalıyo bu çalışma için.helal olsun valla...başarılar.
MEK offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 29-10-2005, 03:24   #24
Forum Üyesi

Thumbs up

arkadaşlar bence eleştirmek haksızlık olur böyle bir çalışmayı... yabancı forumlarda buna benzer binlerce varken böyle bir çalışmayı içimizden birinin yapmış olması bence çok güzel.. yaklaşık 10 dakikadır seyrediyorum çalışmanızı ama dilime mükemmelden başka sözcük gelmiyor.. umarım ilerleyen zamanlarda başka çalışmalarını görebiliriz..
ceti offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 22-12-2005, 17:24   #25
Forum Üyesi

[quote=mim_abdurrahman]Fevkalade bir çalışma Tebrikler..Siz artık aştınız
arkadaş bu öpücüğü nasıl görmediğine şaşırdım doğrusu.biraz ukalaca olcak ama ben bile gördüm kör göze parmak sokacak cinsten karşımızda duran o ahşap ruhuna yansımış öpücüğü.
ama cidden tebrikler yani.çok prof.ca
hümeyra offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 31-12-2005, 15:46   #26
Arkitera Üyesi

Tugrul Yazar'in Avatar'ı

Biraz geç oldu ama galeriyi keşfettim hele şükür...

Çok şık ve temiz bir sahne olmuş. Ruhunuza sağlık.

Yalnız pencereden dışarısını yok kabul etmek istiyorum... Gerçekten bu sahneyi görür görmez.. offf süpe.....ahhhh.. hay allahh... dedim... dışarıdaki bina cephesi tekrarlarında ve perspektifindeki hatalar görüntüyü çok bozuyor. Keşke sadece ışık parlasa ve dışarısı hiç gözükmeseymiş...

İki de güvercin otururdu camın önünde.

İyi çalışmalar...
Tugrul Yazar offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-01-2006, 23:11   #27

gecikmiş bir tebrik

çalışmandan dolayı tebrik ediyorum

başka çalışmalarını da sitenden takip edebilme imkanına sahip oldum cidden çok emek verilerek yapıldıkları belli.

başarılarının devamını diliyorum.
postacı82 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-02-2006, 01:53   #28
aey
Forum Üyesi

http://www.ixor3d.com/3darch_interiors/13.htm

http://www.ixor3d.com/3darch_interiors/14.htm

giraffe ve ixor3d ayni insanlar mi???
bu sahane renderlar bizden mi cikmis yoksa, atinadan bi arkadastan mi anlamadim.
aey offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-02-2006, 01:58   #29
aey
Forum Üyesi

simdi farkettim ixor3d nin bi sirket oldugunu, etkileyici calismalar

tebrik ederim
aey offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 01-02-2006, 19:46   #30
Forum Üyesi

ben bu konulardan pek anlamasamda gercekten sahane yani göz alici bir tasarim
yasemin86 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları