|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Mutfak, Şekerlemeler ve Dünyaya Mesaj
Ayasofya Hocam sitem etmeseydi bu çalışmayı göndermeyi düşünmüyordum açıkçası. Çünkü eğlencesine yapılmış bir çalışmaydı.
Herbir render hemen hemen 5 saat kadar sürdü. 3DS Max 6 ve VRay kullandım. DOF (Deep of Field) etkisini ise Photoshop'ta arka planı seçerek "Blur" verdim. Çok iyi bir etki olmasada istediğim etkiyi yakaladım sayılır. İyi seyirler ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Tebrik ederim Parathoner, Hem çok başarılı bir çalışma, hem de çok sevimli unsurlar barındırıyor.... Başarılar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
muhtesem ne demeli ki
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Süper
Ama üst dolaplar sanki biraz daha ince olsa tezgah daha iyi kullanilabilir. Bir de üstünde "Stop Wars" yazan bardaktaki reflection hatali mi ? Fake mi ? Orayi anlayamadim. Sekerlemeler muhtesem Moby'nin bir klibinde küçük uzaylı yaratıklar vardı insanlara seslerini duyurmaya çalışan onlara benzemis. Eline sağlık, sevgiler Gökhan
|
|
|
#5 | ||
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Arada 20 cm'lik bir kafa çarpma mesafesi var, yeterli değilmidir acaba? Şimdi bende şüphelendim. Bunun bir standartı varmıdır? Siz Mimar Dostlar daha iyi bilirsiniz, bunun bir kitabı varsa ölçülerle ilgili edinmek isterim. Ama bu referans resimde de çizimdeki gibi gözüküyor ![]() Alıntı:
"Stop Wars" yazısının üstüne yansıyan da bir pencere. Oraya denk geldi, bende öyle bıraktım, kamera açısını değiştirmedim ![]() |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
tebrikler
olsun fena mı biraz da neşelendik. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
tebrik etmekten başka söylenecek bir söz bulamıyorum kerem...çok başarılı.
şöyle dışarıdan bir telkafes görüntü versen de ışıkları da görsek ne güzel olur... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Normalde 35 cm üst dolap genişliği idealdir, 60 cm tezgah genisligi de iyi bir genislik arada kalan 25 cm ve ust dolap ile tezgah arasindaki 55 cm ile olusan dik ücgenimsi yer de kafayi gezdirmek icin uygun bir hacim birakiyor
Ama 40 cm ust dolap da pekala olabilir, sana Neufert'in YAPI TASARIMI kitabını önereyim Keremi o kitapta pek çok yararlı bilgi mevcut. Tekrar eline sağlık, Sevgiler ![]()
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Tabiki AFT
![]() Gökhan çok sağol bilgi için Yapı Tasarımı kitabını da en kısa zamanda edineceğim, tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tebrikler... çok güzel olmuş...Acaba ışık ve render ayarlarını istesem çok şeymi istemiş olurum...
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Indirect Illumination Setup
Pimary Bounces Multiplier: 1.0 GI Engine: Irradiance Map Secondary Bounces Multiplier: 0.8 GI Engine: Quasi-Monte Carlo Quasi-Monte Carlo Setup Default Environment Setup GI Environment Skylight Color: White Multiplier: 4.0 Reflection/refraction etc environment: NOT USED G-Buffer/Color Mapping Type: HSV Exponential Dark and Bright Multiplier: 1.0 Işıklara hiç dokunmadım, sadece penceredekine "double sided" verdim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
vray ışıklar standart ayarda olsa dahi dogru mekan ve yerde kullanılınca ne kadar başarılı etki veriyor değil mi
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
bak parothoner ne kadar iyi oldu buraya gönderiğin bu çalışmayı
biz tabii şekerlerden değil diğer şeylerden bahsettik seni biraz yorduk ama değdi. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Harika olmus. süper renderlar parathoner.
ben modeldeki özenini takdir ediyorum.ilk imajda buzdolabinin üzerindeki yansimadan yüzeyin hafif konkav oldugu farkediliyo mesela ... o tip detaylar var imajlarin icinde , cok basarili renderlar ..tebrikler |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkür ederim, çok sağolun. ![]() |
|
|