|
|
#1 |
|
Yönetici
Kocaeli
Mimar
![]() |
Boş zaman eğlencesi-2
Kış karesi olarak yaptığım çalışmamı acaba bir yaz karesi olsaydı nasıl olmalıydı sorusundan yola çıkarak oluşan sonucu sizlerle paylaşıyorum. Eleştiri ve tavsiyeleriniz için peşinen teşekkür ederim.
Çalışma esnasında bana değerli fikirliriyle katkıda buluna Ayasofyaya da teşekkürler. Kullandığım yazılım 3d MAX 2008 ve Vray render Umarım beğinirsiniz. ![]()
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Ellerine sağlık.
Ahşaplara bakılırsa eski bir ev. Kiremitler ile baca da biraz eskitilebilirdi. Eve girişde ki otlara (ot toprak karışımı) yürüyüş izi yapılabilir. (Kıştan beri kimse uğramamış diyeceğim ama çiçekler kır çiceği değil.) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Çim zeminin bu kadar ayak değmemiş, ellenmemiş olması dikkatimi çekti sadece, biraz yaşanmışlık, çiğnenmişlik hissi verilseydi, 10 üstünden 10 verirdim ben.
Baca kısmının materyaline de birşeyler söylemek isterdim uyumsuzluk açısından ama o kadar da çok olmayayım gene. Elinize sağlık.Zaten Sayın Azmi Açıkdil de benzer yönlerde yorum yapmış.
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
Kocaeli
Mimar
![]() |
Teşekkürler.
Aslında haklısınız daha çok yapılabilecek şeyler mevcut en baştada çim dokusuyla ilgili fakat sıkıldım bir ara vermem gerekiyordu ve bende bitmiş kabul ettim belki bir ara tekrar ele alıp eksiklikleri gözden geçirecem. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Tekrar ele alırsan bir de ahşap dokusuna bakabilirsin. Bence çok "detaysız." Bir de biraz fazla aydınlanmış gibi ön plan. Taş beyazlaşmış, çiçekler seçilemiyor çimenlerde de bi parlaklık var. Yani ışıklara bi bakmak iyi olabilir. Yine de masalsı bir atmosfer var sanki. Ağaçları sevdim ben özellikle. Ama çiçekleri pek sevmedim.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
Kocaeli
Mimar
![]() |
Teşekkürler Çetin dikkate alacağım hatta ufaktan düzeltmelere başladım bile...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
İzmir
![]() |
Elinize sağlık bende çok beğendim, ahşap konusuna katılıyorum, eliniz değmişken arkadaki yapının kaplamalarını da farklı yaparsanız harika bir iş olacak.
Çimenin yürünmüş hissi için bölgeyi lasso tool ile seçip az burn tool az levels-saturation ile render almadan ps edit yapabilirsiniz. (belki biliyorsunuz ama işte söyleyim dedim
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
Kocaeli
Mimar
![]() |
Teşekkürler. Akşam biraz değişiklik yaptım.
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
İzmir
Mimar
![]() |
Çok güzel çalışmalar, kış görüntüsünü de burada peşpeşe görmek güzel olur.
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Üçüncü kare de, batan güneşin kızıllığını hissedebiliyoruz.
Gerçek bu olsa gerek, göremediğini hissedebilmek. Bravo, sizin fotoğraf kareleriniz de çok anlamlı idi. Bilhassa Edirne Kareleri. Böyle devam ederseniz bizleri tenakuza düşüreceksiniz. Yani gerçeği zor seçeçeğiz. Zaten dünya da gerçek mi ? onca yaşanmışlıkları roman gibi hikaye gibi okumuyormuyuz ? Geçen zamanlarımızı, masal gibi anlatmıyormuyuz ? Gerçekleşemeyen hayallerimizi, böyle görseller de gerçekmiş gibi görüp, bir an teselli olmuyormuyuz ? Ama yine de, hayallerimizin gerçekleşmesi dileğiyle, ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Aaaa konunun yeri değişmiş.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
Kocaeli
Mimar
![]() |
![]() Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
"Romantizm'e geçit yok".
Bu cevap konunun yerini değiştirdi. En son AZMİ AÇIKDİL tarafından düzenlendi : 25-09-2008 11:37 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
Kocaeli
Mimar
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Güzele bakıp geçilmez.
Güneş batmış. Akşamın hüznü çökmüş. Şiir olmuş, giden gün, Yarın gelir mi bilinmez. Cihan Hocam yine döktürmüş. Bir tıkla zamanı değiştirmek, İstemezdim. Hayat çekilmezdi o zaman Umut edemezdim. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|