|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Prefabrik ev
60 m2, cam, çelik ve kontplak, prefabrik ev.
Proje Müellifi: Mimar Sema Topaloğlu www.sematopaloglu.com 3DS MAX 2008 VUE 6 xStream VRAY Photoshop En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 28-05-2008 01:10. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Tebrikler güzel bir çalışma olmuş Çetin.
Seçilenler bölümüne alınmasını teklif ediyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Teşekkürler... Ben kendimi oylayamıyorum. İsterseniz "televoting" yapalım
. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Vue'yu daha önce hiç kullanmadım. Acaba bu çalışmanızda Rendering'i yapan Vue mudur VRay midir? Eğer Vray ise, Vue'un işlevi acaba nedir? Vue ile mental ray denediniz mi? Tam uyumlu mudur? Saygılarımı sunarım. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hocam elinize sağlık,güzel bir çalışma.Ve eğer Mümkünse planı görebilirmiyim?Teşekkürler
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Plan, yan yana dizilmiş mutfak, yaşama alanı ve yatak odasından oluşuyor yatak odasının bir bölümü banyo ve tuvalet olarak ayrılmıştır. Mekanda duvar yerine depolama uniteleri kullanılmıştır. Ön cephedeki kapılar kayar kapı ve tümü açılabiliyor.
VUE, ortamdaki agaçları, çalıları, araziyi ve diğer bütün yeşillikleri oluşturmak için kullanıldı. Vray ise prefabrik yapı ve önündeki ahşap alan ve havuz için kullanıldı. VUE ve MAX kameraları aynı noktada ve aynı açıda olduklarından daha sonra photoshopta birleştirildi. VUE xStream aslında MAX ile aynı anda çalışabiliyor, yani VUE sahnesini bir yanda acıp maxi bir yanda açıp programları bir birleri ile konuşturabiliyorsunuz ama bendeki VUE versiyonu kurulu olan MAX versiyonu ile çalışmadı. Zaten çalışsa bile Mental Ray ile render etmem gerekecekti. Ben bu projeye başlarken tamamen kişisel seçim olarak VRAY kullanmayı tercih ettim. Yani Mental Ray de kullanabilirdim. Tamamen keyfi bir seçim. VUE kendi içindeki render sistemini (internal renderer) kullandı. BU arada VUE kullanmayı seçmem de tamamen keyfiyettendir. VUE ağaçlarını export edip max içinde kullanmak da mümkün ancak dokuları elden geçirmek gerekiyor. Bir de çok fazla poligon yükü yaratıyor. Ancak yine de bana mümkünmüş gibi geldi. Çok fazla zorlamadım açıkçası. Arkada lavanta tarlaları var. Bu yapı o tarlaların kenarında arazi sahibinin kısa süreli ikameti için tasarlandı. Ilerde daha büyük bir yapı inşa edilmek istenirse sökülecek. Ben bu çalışmada tasarımcı olarak değil sadece görselleştirmeleri yapan kişi olarak bulunuyorum. En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 28-05-2008 00:15. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Şu 2 alternatif de denendi ancak bence görsellik açısından bu 2 alternatif pek de iyi sayılmaz. Mimari tasarımın amacı görsellik değil tabi öncelikle.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ne kadar keyfi bir çalışma olsa'da''gayet güzel bir görselleştirme''diyebilirim.
Prefabrik yapı'nın her tarafı kullanıma elverişli olmuş.Ki ''duvar yerine depolama üniteleri kullanmak''ilginç ve güzel.Tekrar teşekkürler.
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Ben şahsen proje müellifini çok başarılı buluyorum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Proje müellifi kimdir?
''Bir tasarım ancak biri onu kullandığı zaman bitmiş demektir'' En son Çetin Tüker tarafından düzenlendi : 28-05-2008 01:06. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Başarılı bir mimar daha tanımış oldum.
|
|
|
#13 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bu iş akışı bana mantıklı geldi. Böylece her iki yazılımın olanaklarını kullanabiliyorsunuz. Geniş doğal arazi ve bitki örtüsü içeren ilk çalışmamızda bu yöntemi deneyeceğim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Önde vareanda gibi bir şey olması bnce hoş olurdu.
Fikir iyi görsel iyi. Olumlu oyum vardır. Bir oy daha beklenmektedir. (Yönetici ya da değil)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|