|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Revitte tarama
ii günler arkadaşlar
revit te duvar veya diger elemanlarla ilgili tarama yapıyorum ama hep aynı tip oldukları için güzel gözükmüyor düzeltme yapabileceğim veya bununla ilgili hatc bulma imkanımız var mı şimididen tşk ederim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Revit'te tarama malzemenin özelliklerine göre değişir ve family editörden yapılır. Elemanın istediğiniz kısmının istediğiniz şekilde taranmasını bu yolla sağlayabilir değiştirebilirsiniz.
Bunun yanında lütfen dikkat ediniz. Sitemizde bilerek ve istenerek KELİME DEFORMASYONU yapılamaz. "ii" demek "iyi" anlamına gelir ama bu forumda değil. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
hatch import..
ayrıca .pat dosyaları ile hatch kütüphanesine yeni "pattern" ekleyebilirsin.
Settings/fill patterns/add... "Keep on Reviiting " |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
anlaşılmadı
Tarama yapamıyorum."family editörden" yapılır demişsiniz, family editörü bulamıyorum.
Birde kolon çiziyorum 'structural wall' ile yanına 'wall' ile duvar çiziyorum bunları birleştiriyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
tarama
tarama bölümü Drafting/Filled region kısmında..
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
"Custom pattern" oluşturmak için kullandığınız bildiğiniz ücretsiz ve güvenilir bir programcık ya da lisp vs var mı acaba?
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Bir de autocad'de kullandığım pat dosyalarını revitte açmak isteyince "No drafting (ya da model) type patterns found" hatası veriyor. Acaba bunların Revit'e özel olması gibi bir durum olabilir mi?
Bir de Model ile Drafting seçimi arasında ne fark var? Ben özellikle cephede "align" kullanarak hizalamaya olanak verdiği için model'i tercih ediyorum.
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Sözde direkt olarak kullanabileceğiz.
Ancak kullanılmıyor. Şimdi kabul ettiği bir pat dosyasının içeriğini vereyim. İspanyol kiremitiymiş, halbukisi halis muhlis Alaturka Kiremit. *Roofing_Shingles_3, Roofing: Shingles - Type 3 0, 0,0, 2.2,1, 15,-2,5,-1 0, 1.33,0.5, -1,1.33, 3,-0.33,6,-0.75 0, 0.5,0.85, 5.2,0.67, 8,-1.4,4,-1 Bir de kabul etmediği acad.pat dosyasından bir örnek *ANGLE, Angle steel 0, 0,0, 0,.275, .2,-.075 90, 0,0, 0,.275, .2,-.075 --- Aradaki farka göre işi kotarabilirsiniz. Ne gariptir ki Revit ile ilgili forumlarda bu konuda bir bilgi olmuyor. Ama gelin görün ki bizim forumda... Pey pey pey.. Anında. (Bir de pattern olmazmış ne de gülerim kendime. Şu anda kullandığım makinede Revit yok. Lisans sadece masaüstü makinemde yüklü olduğundan ve zamansızlıktan AEM'e gidemediğimden benim makinenin parçaları serviste olduğundan ötürü siz deneyeceksiniz.) Kolay gelsin efendim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|