|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
revit te panel cizimi (baraka bey buralarda mi?)
resimde gorulen giyidirme cam panel i revit te basitce nasil cizeriz???
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Serbb,
Sorunuzla ilgili açıklamalar resimlerde anlatılmıştır. 1den 8 nolu resme sıra ile bakınız. iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
6 dan devam
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
sagolun
tesekkurler
yalniz burada bi problem yasadim! eger daha onceden cizdigimiz cam panellerin boyu family de cizdiigimiz panel ile ayni boyda degilse problem yasaniyor!!!! mesela tam bir yay (yari capi sabit) ve esit sayida panel e bolersek takdir edersinizki kusuratli olculerde paneller cikacaktir! o zaman family deki orjinal panel ile cizimdeki giydirme cephenin koordinasyonunu nasil saglayacagiz?kolay gelsin... |
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
sonuc bu
paneller sapitiyor! oysaki family de hersey duzgun gorunuyor! ![]() |
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayin Serbb,
istediginiz sekilde farki olculerdeki panellere uyumluluk icin 2 ozelligi yerine gore kullanmaniz gerekir. 1-Revit`te -constraints` olarak anilan sinirlamalar yaratmaniz gerekmektedir. Hemen hemen tum 2D ve 3D nesnelerin yaratilmasi sirasinda kucuk kilit sembollerinin belirdigini gormussunuzdur. Bu kilitleri kapatmaniz nesneler arasinda sinirlama vb. iliskiler kurmanizi saglar. Ve yaratacaginiz nesne farkli olculere otomatik olarak uyar. 2-Parametrik nesne yaratilmasi. 5 nolu resime bakarsaniz solda `Family Types...` tiklayin. Acilan pencerede `Parameters` ile parametreler ekleyebilirsiniz. Bu durumda nesnelerin olculerini vb. siz proje icinden tanimlayabilirsiniz. Bunu daha iyi anlamak icin bir kapiyi dusunun. Herhangi bir kapi Family`sini acin ve yaratilan iliskileri ve sinirlamalari inceleyin. Kapi icin boyutlar, malzemeler, vb. bircok parametreler tanimlanarak proje icinde kullanilirken bu parametreleri degistirebilmeniz mumkun olur. Bu konularla ilgili alistirma icin Help-Tutorials bolumune girin `Creating Families` bolumunde `Creating Components in the Family Editor` icindeki (Creating a Door Family) ornegini yapin. Daha ileri bir alistirma icin ayni bolumdeki `Parametric Component Design Techniques` basligindaki alistirmayi yapabilirsiniz. Family ler icin yaratacaginiz sinirlama ve parametreler tum family turlerinde ihtiyaca gore kullanilmaktadir. Yaratacaginiz paneler de bir Family turu oldugundan ayni ilkeler gecerli olacaktir. iyi calismalar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ziyaretçi
|
baraka beye
syn baraka verdiginiz bilgiler icin tesekkurler!
verdiginiz bilgileri degerlendirdim ama hala sorunumu cozebilmis degilim (aslinda kismen cozulmus sayilir cunku direkt, family leri ise karistirmadan artik modeli yapabilirim!) anca ben sizin onerdiginiz yontemlede de sorunu cozebilmek istiyorum! sanirim sorunu da belirttiginiz "constraints" de yasiyorum! cunku modellerken bende "kilitler" gorunmuyor!? belkide modellemede yanlislik yapiyorum! modelin ozu ; 3 adet "eğik üçgen"(sizin orneginizde 2) , bunlari olustururken ben, "set work plane" le egik reference plane i secip o yuzeyde ucgenimi solid extr. cizip kalinlik veriyorum! yalniz benim ucgenlerin duseydeki merkezi sizinki gibi tam ortada degil! daha asagida! o yuzden 3 farkli ucgen cikiyor ortaya. simdi bunlara sonradan kilit eklemek mumkunmu? ya da bunlari birbirine kilitleme nasil yapilmaliydi??? Not: parametrik family baska bir yerde cok isime yaradi sagolun cok tesekkurler zaman ayirdiginiz icin!!! kolay gelsin... |
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|