|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
revit te ucs gibi biseyler mi var?
mesela bir obejeye gorunuslerde ya da kesitlerde mudehale etmeye calisiyorum! bazen move etmeye calistigim obje gorunuste mesela, "z" ekseninde hareket etmeyi kabul etmiyor, gene "x-y" de hareket ediyor! bir kac gorunus degistikten sonra "z" de hareket etmeyi kabul ediyor
acad te ucs ayarli oldugu yuzeyde calisabilirsiniz! acaba revit tedemi boole bisiiler var? kontrolu arttirmanin yolu nedir? |
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Tokat
Mimar
![]() |
workplane (orta barda en solda)...bazen gerekiyor..ama ben de çok iyi kullanabildiğimi söyleyemem..senin yaptığın gibi değişik görünüşlerden olayı çözmeye çalışıyorum..linkte eldados un verdiği cevaba bi bakarsan, worklplane kullanmadan yapılamayacak bir durum var ..
http://www.revitcity.com/forums.php?...thread_id=4963 En son mm60 tarafından düzenlendi : 25-08-2006 12:32 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
sagol!yalniz benim sordugum tam bu degildi aslinda! binanin belli belirisiz yerlerine, mesela extrude, revolve, sweep vb. yontemle olusturdugumuz objeleri bazen "elevation" larina bakmadan onemsemeden yaratiyorum. sonra onlari olmasi gereken yuksekliklerine cikarmak icin herhangi bir gorunuste yukari ya da asagiya move ettirmeye calisiyorum. bazen bunda basarili olamiyorum cunku program bana sadece "x-y" duzleminde hareket etmeme izin veriyor. bende bir kac bakis acisi degistiriyorum (3d, yan gorunus vb.) sonra tekrar duzenleme icin en uygun oldugunu dusundugum gorunuse geri donuyorum ve "z" ekseninde hareket ettirebiliyorum objeyi.... acad ta 3d calistiginizda, eger gorunuslere gecerseniz ve tekrar izometrik ekrana donerseniz en son biraktiginiz gorunus ucs si aktif kalir ve ancak o duzlemde isinize devam edebilirsiniz, world ucs ye gecmek icin ucs yi "duzelmeniz" gereklidir! sorun budur! tesekkurler.. ii gunler! |
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
mm60 sorunu cozdu :)
Ynt: slm
move a basınca orta barda 4 secenek görünüyor (constrain,disjoin,copy,multiple)...ordaki disjoinden bahsettim.. meslea bazen kesitte bir objeyi yukarı aşagı hareket ettirmene müsade etmiyor...disjoinin yanına tık koyunca..yukarı aşağı da gidebiliyor... olay barda gorunen "disjoin" dir tesekkurler metin...
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|