|
|
#1 |
|
Üye
İstanbul
![]() |
revit te kat planını kopyalama..?
merhaba..gerçekten çok kolay bir soru olabilir ama revite yeni başlıyan biri olarak bir türlü bulamadım.
yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk ler..ayrıca sayın site yönetiminden de bir isteğim olacak eğer mümkünse.revit ile ilgili ayrı bir dosya açılsa ( mesala archicad de olduğu gibi ) ve burada revit kullanan arkadaşlar bilgilerini paylaşsa nasıl olur.?? ( bu arada sitenize daha önce üye oldum ama ancak daha yeni yeni inceleme fırsatım oldu.emeği geçen herkese teşekkür ederim.gerçekten çok faydalı bir site.iyi çalışmalar.saygılar..) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
sayin cahitb,
kat planini kopyalamak? yapmak istediginiz isi biraz daha aciklarsaniz yardimci olmaya calisiriz ekran goruntusu gonderirseniz daha iyi anlasilir iyi calismalar ufuk aydin |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
İstanbul
![]() |
merhaba
sn baraka bey öncelikle ilginiz için tşk ler..yani bir katın kabaca duvarlarını pencerelerini vs çizdikten sonra (ufak bir deneme ) o katın duvar yüksekliklerini bir kata göre 3mt ayarlıyabiliyorum.daha sonra kesit aldıktan sonra level 1 -2 -3 diye katları ayarlıyorum..fakat en alt kat planını üstteki katlara nasıl kopyalarım-coğaltırım ? yani zemin katı çizdikten sonra bu katı diğer 3 kat içinde çoğaltmak istiyorum aslında..( inş bu sefer anlatabilmişimdir.
iyi çalışmalar.saygılar
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
sayin cahitb,
1-Oncelikle kopyalayacaginiz nesneleri 3D ekranindan seciniz. Ilk resim de gorulen sekilde. (EDIT/COPY TO CLIPBOARD secin yada klavyeden CTRL+C) 2-Ikinci resimde gorulen (EDIT/PASTE ALIGNED/SELECT LEVEL BY NAME...) secin 3-Kopyalamak istediginiz kat yada kotlari secin. OK`e tikladiginizda, (3.resim) diger katlarada kopyalamayi tamamlamis olursunuz.(4.resim) Not: Revit`te duvar yuksekliklerini 3m vb. vermek yerine, bir kottan diger kota tanimlamak daha kullanisli olabilir. Ornegin ``duvar alt kotu (Base Constraint) Level 1`den basladi ve yuksekligi yani ustu (Top Constraint) Level 2`de bitti`` gibi. Yada Level 1`de basladi ve Level 2`nin (Top Offset -60cm) asagisinda bitti gibi. Boylece daha sonra degisiklik yaparken duvar vb. ayri ayri ugrasmassiniz. Kesitte yada gorunuste Level 2 kotu degistirdiginiz anda, duvarlar kendi boylarini ayarlarlar. Ayni sekilde doseme, asma tavan, cati, merdiven vb. tum nesneler geometri ve boylarini otomatik olarak ayarlarlar. iyi calismalar En son Ufuk Aydın tarafından düzenlendi : 13-08-2006 13:58 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Üye
İstanbul
![]() |
sn baraka..ilgi alakanız ve verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim..iyi çalışmalar..saygılar..
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|