|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Tokat
Mimar
![]() |
Revit Building
modelleme+render (bulutlar da dahil ,bulutları otomatik oluşturuyo
) Autodesk Revit
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
ufak sorular
bence revit render cok yetersiz....max e atip bisiler yapsan daha basarili cikar.ama revitten export ettiginde herbir cizimini "mm" cinsi olarak verior bu da diger programlarda çalışırken sana ölcek sorunu yaşatior..
arti olarak revit kullanmaya calisan biri olarak bir iki soru sormak isterim, oncelikle programda merdiven yapildiginda basamak sayisi nasil konuyor bilginiz var mi ve duvarlara pencere veya kapi yerlestirildiginde , program ic cepheye döndügü gibi neden dis cepheyede pervaz dönüyor bi turlu anlayamadim.ayrica pencere önündeki denizlik olayı autodesk in architectural destop prog. ın da da yoktu Revit te gene yok ???? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
özgürcüm
basamak sayısını stair properties olan yerde ayarlayabiliyorsun. İkincisi ise kapı pervazıve denizlik olayı tamamiyle kullanılan kapı veya pencere blok'undan kaynaklanıyor. Blok dediğim şey revitte family ya da component olarak geçer. Yani kullanacağın kapıyı önce edit family de, onu edit et...orada da kapı pervazını dışta sil,pencerede de aynı şey: edit family deyip ona orada bir denizlik yapcaksın. bende çok az biliyorum ama danıştım
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
niluferrcigim,
yardimindan dolayi tesekkur ederim fakat basamak sayisini sorarken, prog ın merdiveni olusturduktan sonra, planlar uzerindeki view deyken merdiven numaralarini koymadigini iyi biliorsundur... bu da bize mimari olarak ciktilarimizda istenen ama prog in veremedigi enayi bi detaydir...ve family den pervaz olayini her kapi ve pencere icin ayar verdigimizde omrumuz biter die dusunuyorum.bu yuzden bu forumda sizin gibi bilen bi arkadas cikarda bu konuda yararlanabilecegimiz bi revit kutuphanesi link i verir die tahmin etmistim niluferr'den ozur dilerim...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
bunun hesabı sonra sorulacaktır
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Selamlar,
Autodesk Revit Building ile ilgili Türkçe teknik dokümanlara http://www.sayisalgrafik.com.tr/inde...destek/sol.htm adresinden erişebilirsiniz. "Teknik Destek Veritabanı" na tıklayın. "Ürün Seçin" başlığından "Autodesk Revit" seçin. Altındaki alanda "Tüm sürümler" kalsın. Sağındaki "Ara" tuşuna tıklayın. TD10789 numaralı "Revit'te Merdivenler" başlıklı doküman gerekli bilgileri içermektedir. iyi çalışmalar Ufuk |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|