|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
Join geometry duvar kolon
Selam arkadaşlar.
Resimlerdende anlaşıldığı gibi birbirine dik iki duvar'ın birleşimine structural kolon eklediğimizde ve bunları join geometry ile birleştirdiğimde birleşim detayı istediğim gibi olmuyor.Çeşitli tutoralde aynı şekildeki sorunu detail level:fine yaparak düzeltiyorlar.ama bende düzelmiyor.Nasıl düzeltebilirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Neden duvarları kolonlara gelince bitirmiyorsun? Özel bir sebebi mi var?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
Çizim mantığını çözmeye çalışıyorum.Evet istediğim sonuç duvarları kolonlara kadar uzatınca oluyor.Ama görünüşlerde duvarla kolon arasında çizgiler oluyor(join geometry yapsam bile).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Aynı dış kaplama malzemesini seçerseniz dışarıda çizgi olmaz.Yani aynı malzemeli sıva devam ettiğinde ki gerçekte de böyle, çizgi gözükmeyecektir.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
Teşekkürler ayasofya.
Yani doğru çizim tekniği böylemi olmalıdır.Duvar kolonun içinden geçmemeli,duvar kolonda bitmeli midir? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Sayın hasatan,
örnekteki kullandığınız kolon family'sini göndermeniz mümkünse daha doğru birşey söyleyebiliriz. iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
İçel
Öğrenci
![]() |
teşekkürler ayasofya
Aynısı benim başıma da gelmişti. Cevabını sabırsızlıkla bekliyordum , cevabını öğrendim.
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
Ankara
Mimar
![]() |
Bu konu "Revit'te sıva gösterimi" konusuyla doğrudan ilgili galiba, çünkü Ayasofya'nın anlattığı şekilde yaptığımda bende üstteki şeklin aynısı oluşuyor.
Galiba bir şekilde kolonun birleşimlerde 1. öncelikli malzeme, duvarların ise birleştirmede 2. öncelikli, sıva katmanının ise en düşük öncelikli malzeme olduğunu anlatabilmek lazım Revit'e... İşin içine mantolama vs girdiğinde işler daha da karışacak korkarım!
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Sorun kolon family'sindeki bir Bug'dan kaynaklanıyor. Revit Architecture 2009 da structural kolonlardan bir bölümünde görülen beklenmedik nesne davranışı olarak düşünebilirsiniz.
Mevcutları değiştirmek yerine yeni bir şablon (Metric Structural Column.rft) kullanarak kolon yaratırsanız. Doğru ya da beklendiği şekliyle davrandığını görebilirsiniz. (Duvar ile olan Join işlemlerinde) iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
Sayın ufuk bey cevabınız için teşekkürler.Dediğiniz gibi yeni bir kolon oluşturarak büyük ölçüde sorundan kurtuldum.Ama bu yeni oluşturdugum kolona edit family deyıp solid form la etrafında sıva belirlediğim zaman resimdeki gibi duvar ve kolon arasında sıva katmanı oluşuyor.Bunu nasıl yok edebiliriz.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Ekte bulacağınız kolon family'si bu sorunuzu çözecektir. Benzer kolonları farklı duvar-kolon kesişimleri için kolayca türetebilirsiniz. Bir proje dosyasında bu kolonun nasıl davrandığını görebilirsiniz. Kolonu duvarda olmasını istediğiniz yerde konumlandırıp ardından kaplama kısımlarını istediğiniz yere kadar çekiştirebilirsiniz. Kolon parametrelerinde, kaplama malzemesinin ve kalınlığının farklı ölçüler için değiştirilebildiğini göreceksiniz.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
Bu kolon ve duvar birleşimi planda oluyor fakat 3d ile bakınca arada çizgi var bu çizgiyi kaldırmak istiyorum ama planlarda sıva göstermiyoruz, bunu yapmak mümkün mü 3d halinde join geometri yaparsak bu seferde planda istediğimiz gibi gözükmüyorlar
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Efendim
Help>About Revit Eğer vesiyon numaranız (built number) 20080602_1900 değilse bir bug var. Yenisini kurmanız lazım. Autodesk'in sitesinden yeniden çekiniz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu. Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ En son ayasofya tarafından düzenlendi : 04-08-2008 14:08 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
20080321_1900
siteden yeniden indirdim ama bir değişiklik olmadı. hala structural kolonlar duvarlarla birleşince duvar üstte gözüküyor. ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|