|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar;
Revitte kat yükseklikleri birbirine eşit olmayan bir binaya zemin kattan üst kata kadar kesintisiz ulaşan bir merdiven çizmeye çalışıyorum. Bunun için zemin katta merdiveni oluşturup, element properties den mutistory top level ı merdivenle çıkacağım son kota ayarladım. Ancak zemin katın yüksekliği daha fazla diğerlerinin daha az olduğu için ekteki resimde görüldüğü gibi bir durum ortaya çıktı. Yaparken bir yanlışlık mı yaptım yoksa dikkat etmem gereken birşey var da onu mu atladım bilemiyorum. Bu konuda yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ekteki resimde görüldüğü gibi -0.45 ile +2.95 kotları arasında bir sorun yok iken+2.95 ile +6.01 kotları arasında merdiven döşeme kotundan üste çıktı!!!!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Bildiğim kadarıyla kat yüksekliklerinin eşit olması gerekiyor. Yani bu sistem ancak kat yüksekliği aynı olan tipkatlarda kullanılmak üzere tasarlanmış; zaten düşününce, programın farklı kat yüksekliklerinde merdivene basamak ekleme ya da çıkartması gerekecek ve bunu "kafasına göre" yapması biraz garip olurdu.
"(...)Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı Yangelmişim diz boyu sulara Hepinize iyiniyetle gülümsüyorum (...)" T. Uyar En son architurk tarafından düzenlendi : 10-05-2008 08:54. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Multistory zaten toplu hikaye analtımı gibi bir şey.
Birbirinin aynısı olan katlar için kurgulanıyor. Yani normal kat planı kavramı olduğunda. Zaten mantıksız farklı kat yüksekliklerinde farklı döşeme yarıkları olmak zorunda. Bunlarda bile revizyone gidilirken merdiven de ayrıca düzeltilmeli farklı kotlar için.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkür ederim
))) |
|