|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba arkadaşlar,
Revit ile ilgili naçizane etüdlerimden birisini yaparken, şöyle bir sorunla karşılaştım. Çok fazla ağır olmayan bir autocad dosyasını, revit ortamına aktararak, üzerinden çalışmak istedim. Ancak bu çalışmayı başlattım, ilerlettim, kapattım ama bir daha o dosyayı açmak mümkün olmadı. Önce insert, sonra link ile tekrar denedim. Gene olmadı. Maalesef dosyayı her yeniden oluşturmamda aynı sorun tekrar etti. Aşağıda çıkan uyarıları sırasıyla görebilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşan ve çözebilen oldu mu? Not : Current viewporta yükleme seçeneğini de denedim. Ancak olmadı. Not 2: JPEG leri de eklemeyi denedim ancak o da olmadı. Birazdan göndermeye çalışacağım. Şimdiden teşekkürler.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
imaj 1
Maalesef imajları ayrı mesajda ekliyorum.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
imaj 2
......
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
son imajlar.
bunlar da son imajlar.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Burda kimse varmı?
![]()
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Var da sorunuzun cevabı yok.
Yüklemede bir sorun var gibi. Kullandığınız yazılımı aldığınız yerden ya da Sayısal Grafik'ten bu problem hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu hata mesajlarının geldiği SPESİFİK ve BİLİNDİK bir problem rapor edilmedi genel olrak buraya ve diğer forumlara.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
O zaman daha detaylı anlatayım...
Aslında yazılım ile ilgili bir sorun yok çünkü yazılım orjinal. Revit yüklü makinalarda hep denedik, sonuç aynı. Bu problem Ufuk Bey'e de tarafımdan iletilmiş durumda yani sayısal grafik ile de bağlantı kurduk aslında. Sorunu test edebilmek için pek çok kez başka dosyalarda deneme yaptım. Elimizdeki projeler büyük uygulama projeleri oldugu için böyle bir problem olabilir düşüncesiyle kısmi bir parça insert etmek suretiyle tekrar denedim. Sorun yok. Sorunsuz çalışıyor. Ama tüm plana geldiğimizde sistem çöküyor dosya açılmıyor. Ancak, bizim burda projesini hazırladığımız binalar öncelikle tender projeler üzerinden çalışılıyor. Mesela bir projenin bir katının 13 adet 1/100 A0 paftadan oluştuğunu düşünürsek, altlık yaparak çizme yöntemini ve hatta çizdikten sonra tekrar açabilme sorunlarını ortadan kaldırmamız gerek. Donanımsal problem olması ihitmailini de düşünerek ekran kartı ve gücü daha farklı makinalarda da denedim ancak olmadı. Demekki, orjinal koordinatlara yüklemek suretiyle, farklı farklı proje dosyalarıyla tek planı çalışmak durumundayız anladığım kadarıyla. Hep başka bir çözüm olabilir diye umut etmiştim... Neyse, yine de çok teşekkürler. Görüşmek üzere.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
slm, şu anda "EMIA AEC Tech Camp and Sales Camp 2008" te Paris'teyim. Türkiyeye döndüğümde sorunu çözmeye çalışacağım. iyi çalışmalar
Ufuk Aydın |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Ahhh ahhhh...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Ok... Görüşmek üzere ![]()
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çözümü merak ettiğim kadar ayasofyanın "ahh ahh" çekmesinin nedeninide merak ettim
![]()
|
|
|
#12 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sanki illa Türkiye'de mi olması gerekiyor babında, benim anladığım ![]()
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
benim anladığımda;herhalde Ayasofya hocam şu an orada olamadığından derin bir ah çekiyor...
![]()
|
|
|
#15 |
|
Yönetici
|
Ufuk'un "Sales camp" değil de "tech camp" etkinliklerine daha çok katılması ve tabii "yediğin içtiğin gördüğün senin olsun bize Revit hakkında bilgi ver yeterli" anlamına gelen bir "ah"...
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|