|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Revit.arkitera.com
Selamlar,
Uzun zamandır Revit konusunda eğitim öğretim çalışması yapıyorum. (Uzun zamandır dediğim Revit'in mazisine göre tabii) Yurtdışındaki bloglar siteler filan güzeller ama bir kere bizim dertlerimizden anlamıyorlar. Biriyle muhabbetimiz sırasında "şu merdiven system family'sini dağıtmam lazım API desteği alabiliyor musun Autodesk'ten" diye sordum. O da "Ne yapacaksın merdivenle oynayıp" diye ister sitemez sordu. Merdiven bize uymuyor dedim. Bir jpeg gönderdim. Farkı gördü. Kısaca merdivenler içimizdeki yaradır. Düzeltilmesi şarttır. Sağolsun Sayısal Grafik'ten Ufuk Aydın dışında konuşabileceğim görüşebileceğim pek kişi yok. AUGI kendi yağıyla kavuruluyor zaten. Kolona nasıl sıva konulur gibi basit olabilecek derde deva bile olunamıyor ülkemiz kaynaklarıyla. Ama gelin görün ki yarattığım family'de bile dert var aslında. Kısaca http://revit.arkitera.com gibi bir destek bölümü açmaya niyetim var. Yine forum üyelik sistemi ile çalışacak. Ömer Yılmaz'ın fikridir. Onunla geliştireceğiz. Destekler misiniz?. Sorular gelir Ayasofya cevaplar o girmezse olduğu gibi öyle kalıverir olmaz değil mi? Yorumlarınızı alayım. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
İşte uzun zamandır beklenen ve büyük bir eksikliği dolduracak gelişme! :-)
Fakat Türkiye kullanıcısına Revit'i "takla attırmadan" kullandırabilmek için bir "DESTEK" bölümünün ötesinde ve öncesinde bir "GİRİŞ" bölümüne ihtiyaç var kanısındayım. Çünkü kullanıcılar zaten foruma yazarak sorunları hakkında destek alıyorlar, şöyle ya da böyle... Ama kolon duvar sıva birleşimleri, kiriş-asmolen gösterimleri, detaylı metraj çıkarabilme, pencere kapı pozlamaları, merdiven çizimi gibi Türkiye'de Revit'le uğraşanların karşılaştığı sorunlara yönelik bir "kütüphane", bir "ÖRNEKLEM" eksikliği hissediyorum. Yani, bu foruma girecek insanların önüne önce Revit'te Türkiye şartlarına göre çizilmiş 4-4lük bir "uygulama projesi" koyabilmeliyiz. Ayasofya hocam gelişmeleri heyecanla takip ediyoruz ve elimizden geldiğince, bilgimizin erdiğince, dilimizin döndüğünce destek bölümüne destek olmaya tabii ki hazırız. ps: Şu da var ki hocam, eğer bir soru cevapsız kalıyorsa, sanıyorum cevaplanmaya üşenildiğinden değil, büyük ihtimalle cevaplayacak bilgide olunmadığındandır :-) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben gönülden destekliyorum böyle bir gelişmeyi. Revit'i yeni öğreniyorum, kaynak sıkıntısı çekiyorum ve bu tür architurk'ün de dediği gibi takla attırmadan kullanılabilecek bir desteğe hayır demem mümkün değil.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
varım
![]() ama bi durun 1-2 ayda güzel bi ögreneyim sonra bak neler yapacağım ![]() düşünceniz için teşekkürler
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Ömer Yılmaz'a bildireceğim. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
merdiven kamu problemi
evet ayasofyaya katılıyorum revitte merdiven yapmak ciddi bir problem misal bu ya! herşey çok iyi oluyor ta ki merdiven işin içine girinceye kadar.sürekli problem oluşturuyor.hata üstüne hata veriyor ve piyasada kullandığımız sıradan bir merdiveni bile yapamıyoruz.mesela 120 kol genişliği 10 kova genişliği 120 sahanlık 290 kat yüksekliği 175 kol uzunluğu bu merdiven avcılar piyasasında müteahhitlerin gözdesi vazgeçilmezi konumunda ve bu merdiveni maalesef revit yapmıyor.neyse uzun lafın kısası bu ve bunun gibi birçok sorun..... revit için ayrı bir link mükemmel olur diyorum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
http://revit.arkitera.comdiye bir adres hala yok, bu konunun akibeti noldu?
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Selamlar
İçerik hazırlamaya çalışıyoruz. Teşekkürler.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
![]()
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Askerden sonra inşaallah desteklemeye çalışacağım..4 ay kaldı.
![]() Revitcity Gallery 'den |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Kervan yolda düzülür (ya da düzelir) diye bir atasözü vardır.
Bir yerinden başlasak artık? :-)
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
Bizim tüm kervanlar biraz yolda düzüldü zaten
![]() Başlayalım.
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
TOPLANTI DUYURUSU
Forumdaki Revit'çileri topluyoruz. Toplantı yeri Arkitera Eğitim Merkezi Yeldeğirmeni. Öğretmenler odası ))TARİH: Aşağıda tarih hakkında bilgi verilmiştir. Toplantıya katılacak kişilerin en azından Revit'te bütünüyle bir proje bitirmiş ve sunmuş olmalarını istiyoruz. revit.arkitera.com için içerik toplanması ve iş bölümü yapacağız. Söz konusun portal MADDİ AMAÇLARLA KURULMAYACAKTIR. Söz konusu siteden yazılım SATIŞI yapılmayacaktır. (Öyle bir derdimiz yok) Yani olay bir topluluk kurmaktan geçiyor. Türkiye kütüphanesi yaratmaktan geçiyor. Bütünüyle gönüllü olacak. Ömer Yılmaz'ın hiç mi hiç haberi yok ama hosting ve Internet'te yayınlama masraflarını karşılayacak. Biz de içeriğini vereceğiz. TAV'dan Enka'dan adamlar sokarız araya. Rica ederiz tabii. Bizi kırmazlar yani sektörden sorunlarını bir şekilde çözmüş kişiler. Amacımız bir topluluk yaratmak. Ancak hariçten gazel okumamak için yetkili eğitimi merkezi olmanın verdiği doküman desteğini bekliyoruz. Tarih ne yazık buna bağlı. Ortaya laf atıp sonra durunduk gibi olduğu için özür dileriz ama beklediğimiz bazı şeyler var. Teşekkürler.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Toplantı gerçekleşmedi galiba?
Bu satırların yazarı "destekleriz" demişti yaklaşık 3 ay önce, hâlâ da sözünün arkasında, ama şimdi uzaklarda (Ankara'daydı şimdi taa Libya'larda) ve kendisi de daha bu yolun başında zaten (en azından daha başından sonuna Revit'te bitirilmiş projesi yoktur daha).
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Öncelikle sevgili ayasfoya ve ömer yılmaza cok tesekkurler. CAD programları ile ilgili forumlar arasında tecrübesi ve kalitesi yukarda bir platformda REVIT gibi çoğunluğun çekinerek baktığı ancak tahminimce önümüzdeki 5 yıl içinde ortalığa hakim olacağını düşündüğüm bir programın eksiklerini veya yöntemlerini tartışmanın hepimiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bizlerde ofis olarak yeni yeni geçmeye çalışıyoruz. Aslında ARUP'ta veta TAV'da çalışan ve özellikle de uygulama projesi üzerinde yoğunlaşmış, diğer disiplinlerle koordinasyonu da başarmış arkadaşların bizleri daha iyi yönlendirebileceğini düşünmekteyim. Gelişmeleri takip ediyor olacağım. Sevgiler.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| revit |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|