|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba...
sorum şu: çizgiler sekmesi altında yer alan tüm çizgi tipleri ve ilgili köşe yuvarlatma komutları son tahlilde duvar komutuyla seçilince yükselip duvar karakteri kazanırken spline (sürekli eğrisel çizgi) komutuyla çizdiğim biçim duvar olarak yükselmemekte... ben tüm eğrisel duvarları tek tek "arc" komutuyla mı çizmeliyim? teşekkürler...
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Evet
(Dikkaet ederseniz ilk önce duvr komutuna girerseniz çizim bölümünde çizgi arc rectangular vardır ama spline yoktur.) AutoCAD'den getirebilirsiniz. Teşekkürler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
anlayamadım ![]()
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Ben denedim, spline dwg'yi import ettim, hatta patlattım da ama "pick lines" ile duvar çizmeyi başaramadım.
sanıyorum Ayasofya'nın "evet"i "ben tüm eğrisel duvarları tek tek "arc" komutuyla mı çizmeliyim?" sorusunaydı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Biraz önce revitcityden baktım, spline'ı kullanarak mass yapmayı (mass/solid form/solid extrusion) ve sonra wall by face ile duvar yapmayı önermişler. Bu yöntem autocadden import ettiğim splineda tam çalışmadı (extrude edilebiliyor ama duvar yapamıyorum) ama spline'ı revitte çizince sorun olmadı. Belki revite import etttiğin splineı yay parçalarıyla çizmektense, revitin kendi splineıyla dwg'nin splineı üzerinden, ona yakın bir şey yakalamaya çalışman daha iyi sonuç verebilir.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|