|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Revit'te sıva gösterimi.
Revit'te sıva gösterimi konusunda büyük sıkıntı çekiyordum. Mimari kolon ile "structural" sekmesindeki taşıyıcı kolon elemanlarını iç içe koyarak bu sıkıntımı aştım. Mimari kolon herhangi bir duvarla yanyana gelince otomatik olarak onun sıva katmanını alıyor, structural kolon da tarama vazifesi görüyor. Daha pratik çözüm öneresi olan var mı?
Linkte de bir Revit modeli var. İncelemek isteyen indirebilir. (15 mb) RapidShare Webhosting + Webspace |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Merhabalar
Dosyanızı aldım. Öncelikle mimari kolonu sildim. Tabii sizin duvarlar kolonun içinden geçti. Hemen sizin kolonlardan M_Concrete-Rectangular-Column isimli familiy'sini edit ettim Önce referans plane çizdim Bunları ölçülendirip tip seçicide instance gözükecebilecek şekilde ölçülendirdim parametrelendirdim. Bu paramatreyi materail-finish yapıp tabii length değeri verilebilecek şekilde default değer 20mm yaptım. Bu ref plane'leri bir güzel solid extrusion 2500 ile sıvalı hale getirdim. M_Concrete-Rectangular-Columna isimi ile kaydettim. Sonra projeye dönüp familiyi değiştirince sorun kalktı. Ondan sonra join işlemi gerekti tabii. İşte ekran görüntüsü.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Bu arada Sevgili mm60,
Demiyecektim diyorum. Revitcity'deki içiçe kolonları çizme fikri oldukça saçmaydı. Çünkü Revit'in en önemli özelliği kolonu duvarı ölçebilmesi. Bu şekilde mükerrer imalat çıkacak. Metraj ve keşif bedeli artacak durduk yere. Oradan önce keşke buraya sorasaydınız.:-)))) KOlay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Metraj özelliğine pek başvurmadığım için içiçe kolon koyarak saçmalamış olabilirim. Yönteminizi paylaştığınız için teşekkürler. Umarım bu konu Sayısal Grafik Teknik Destek Veri Tabanına eklenir.
SAYISAL GRAFiK - CAD / CAM / CAE / GIS / Multimedia Çözümleri |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Aman ha size saçmaladınız demedim.
O cevap veren arkadaşa demiştim. Aman ha.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Bu family'i forumla paylaşabilir misiniz?
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Sıva sorununa ek
Alıntı:
Örnek dosyada Kiriş family'sini inceleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Tam olarak ne yaptığınızı biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?
Ayrıca dış duvarda mantolama var diyelim, o zaman bunu nasıl birleştireceğiz kolon-perde ya da kiriş ile? ![]()
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
nkemer,
Öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. Sizin gönderdiğiniz örnek dosya üzerinde kirişin birini döşemenin ortasında bir yere kopyalayıp döşeme ile birleştirdiğimizde ekteki resimdeki sonuç çıktı ortaya: kiriş ve döşeme birleşimi arasında sıva katmanı kesilmiyor, yani kiriş ve döşeme yine birleşmiyor! Acaba siz de döşeme ortasındaki kirişlerde aynı sorunu yaşıyor musunuz?
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
nkemer,
Ayrıca döşemeyi çizerken, sizin yaptığınız gibi duvar ve kolonların iç hizalarından çizgi seçerek değil de, daha pratik olduğu için daha sık kullanılan "pick wall" ile dış duvarları seçerek yaptığımızda da kirişler dış duvara hizalı bile olsa birleşimleri yine sorunlu oluyor.
"(...)Pırıl pırıl dalgalı bir denize karşı Yangelmişim diz boyu sulara Hepinize iyiniyetle gülümsüyorum (...)" T. Uyar En son architurk tarafından düzenlendi : 27-06-2008 12:47. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Kişin üst tarafınada sıa geçmek lazım bence family'de. Şu anda Revit'i kaldıramayacak ufacık bir bigisayardan yazıyorum. Arkitera Eğitim Merkezi'ne gidince deneyeceğim...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Birleşimde sorun yaşanan kolon ve kirişler için bulunduğu yerin konumuna göre farklı tipler oluşturmak gerekiyor. Köşe kolonlar için kolonun belirli yönlerinde sıva olan bir tip, duvarların arasında konumlanan kolonlar için farklı bir tip. Aynı şeyi kirişler içinde yapmak gerekiyor anladığım kadarıyla. Sayın nkemer'in gönderdiği kiriş familysi için de aynı durum sözkonusu sanırım. Gönderilen tip sadece yapının dış duvarlarında kullanılabilecek bir tip olarak edit edilmiş. Döşemenin ortasından geçecek bir kiriş için farklı düzenlemeye sahip bir kiriş tipi tanımlanmalı diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sonuç bu oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yönetici
|
Kolon duvar birleşimleri için kolon elemanı kullanmak yerine, duvar elemanı kullansak; duvar malzemesi olarak örneğin "yerinde dökme beton" girsek, "default wrapping" seçeneklerinden "interior"ı seçsek (böylece duvarın sıva dönmeyen uçlarına da duvar iç kısmındaki kaplama malzemesi -yani sıva- döndürmüş oluyoruz.), duvar özelliklerinden taşıyıcı (bearing) olduğunu belirtsek (olmasa da olur muhtemelen), duvar katmanları içindeki 1., 2., 3. gibi birleşim önceliklerinden de faydalanarak pek çok sorunu rahatlıkla çözebiliyoruz gibi... Ayrıca zaten dış duvardaki mantolama gibi katmanlı oluşumları dış yüzeydeki kolon-perdelere de uygulayabilmek için zaten tek yol bu gibi görünüyor! (yoksa kolon elemanında -henüz- çözümsüz sıva sorunun üzerine bir de "yes no" parametresi tanımlayarak bu ek katmanların görünürlüğünü ayarlamak, ya da boyut farklılıklarından başka malzeme farklılıkları için de 3 4 çeşit daha kolon cinsi tanımlamak gerekecek, işler daha da karışacak gibi geliyor bana). Perde ve kolonları duvarla yapmak, farklı kolon tipleri konusunda da rahatlık sağlayacaktır, 30, 35, 40 vs. cm'lik kalınlıklarda betonarme duvarlar oluşturmak yetecektir.
Bu programa takla attırmaktır ve belki Revit Structure ile çalışılmış bir taşıyıcı sistemi mimari programımıza alırken belki işimizi biraz uzatacaktır (ki RS Türkiye'de yaygınlaşıp tam oturana kadar tahminim RA'daki bu soruna bir çözüm getirecektir artık programcılar) ama bence kolon-duvar birleşiminin çözümü budur! Tabii duvar altına sıva katmanını otomatik olarak atamayacağımız için bu zihnisinirlik döşeme-kiriş-duvar birleşiminde yemiyor! Orada da belki kesitlerdeki birleşim yerlerine "edit cut profile" ile nokta atışı yaparak ya da çizgi tarama gibi 2B bir çözüm bulunabilir.
|
|
|
#15 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Ayrıca "pick wall" pratikliği varken kirişe sıva döndüreceğiz diye bu cefa çekilir mi dersiniz? ![]()
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|