|
|
#1 |
|
Yönetici
|
AutoDesk Revit hakkında
Daha demin elime Sayısal Grafik'ten Revit hakkında bir broşür geçti.
Tabii broşürden bilgi aktarmakla programı kurcalamak bir değil. Ama yine de bazı temel felsefeler var onlar ilgimi çekti. Broşür "CAD mi Yapı Bilgi Sistemi mi?" gibi bir soru ile başlıyor ilginç tabii. Parametrik bir program. işte cephenin plandaki değğişiklerle değişmemesini sağlamak ya da kapı boşluğu duvar ilişkisi daha kontrollü. Benim en çok beğendiğim ise şu oldu 1/50 uygulama projesi çizdiniz. 1/100 çıktı alıcağınızı derseniz otomatik olarak her şeyi değiştiriyor. Bence şahane. veri paylaşımı kolay falan filan AutoCAD, Allplan ya da Archicad gibi daha mimari programlara kafa tutmak istiyor. http://www.sayisalgrafik.com.tr/inde...vit/index.html
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ne zamandan beri bu mesajı yazıcam hep zamansızlık ve netin yavaşlığı elim bi türlü gitmemişti.
Revit 'i yapı fuarında incelemiştim. Açıkcası fiyatını çok bulmama rağmen autodesk ürünlerini program kalitesi olarak beğenirim. Revitte bu kalite devam ediyor. Çizimde parametrik belirleyiciler kullanılabiliyor. (Kapının duvardan 10 cm niş oluşturması, bir duvar bir mekanı tam ortadan bölsün gibi sabitlenmiş oran ve değerler boyutlar değişse bile otomatik ayarlanıyor.) Oradaki görevlinin bana söylemesi göre eğer Autocad kullanıcısı iseniz autocad e devam edin, yok eğer Autocad kullanmayı bilmiyorsanız reviti öğrenin olmuştu. Gördüğüm kadarı ile kullanımı autocad den farklı. Aslında çizim tek bir 3d model oluşturup, bundan 2d çizimler üretip belirlediğiniz paftalara çizimi yerleştirebiliyorsunuz. Galiba Autocad ileride artık tamamen mesleki olarak özelleşip kaybolucak. Keşke programıda kullanabilseydim. Ha birde bünyesinde render motoru bulunuyor. Ama neydi unuttum. Tabiiki benim fikrim biraz daha gelişmeden balıklama atlamak yerine seyredip kararı ona göre vermek daha doğru olur.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Azili bir parametrik program muhalifi olmama ragmen demosu beni de cok etkiledi. Garip bir sekilde parametrik programlarla vektorel cizim programlarinin ara kesitinde duruyor gibi. Herhangi bir mimari projede kullanan varsa yorumlarini merak ediyorum. Autocad hamalligindan kurtulmak icin uzun zamandir firsat kolluyorum zaten...
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
architectural desktoptan oldukça hallice bir program. arayüzü autocadden farklı olmakla beraber obje tabanlı bir program için çok uygun. parametrik düzenlemeler arch desktoptaki gibi çalışma düzlemi üzerinde açılan onlarca pencereyle değil doğrudan çizimin ya da modelin üzerinde yapılabiliyor.
model üzerinde hem 2 hem de 3 boyutlu tasarım yapabilme, aynı modeli hem dokümantasyon hem de yapı bilgi sistemi için kullanabilmek yeni kavramlar değil ancak revit içinde daha iyi işlenmiş olabilir. programın yurt dışında uzun zamandır kullanılan başka modülleri de var. hvac, piping vb. modülleriyle birlikte revit sektör için daha güçlü bir program olacak gibi görünüyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|