|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
vray render problemi
slm arkadaslar. ekte gonderdıgım uzere autocad de modelledıgım yapının kırıs hızaları katları ayrı ayrı calısarak modelledıgım ıcın bırbırıne gecmelı olarak modelledım. (neden boyle bı yolu sectınız dıye sorarsanız kısacası "alıskanlık"
) yalnız daha oncekı standard renderlarda problem cıkmazken vray ı denedıgımde boyle anlamsız karartılar meydana cıktı. acaba bunun vrayda bı ayarı varmıdır yoksa bu alıskanlıgı bı kenaramı bırakmam gerekır.
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
...
selamlar,
aslında en temizi bu alışkanlığından vazgeçebilmen ama bu biraz zaman alabilir. ben vray kullanmıyorum ama bu gibi durumlarda yaptığım şey , aynı materyali atayacağım objeleri block yapmak. çok kullanışlı olduğu söylenebilir. tabi benim açımdan. kolay gelsin ...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Muhtemelen üst üste gelen poligonlar mevcut modelde, onları temizlerseniz problem kalmaz. Teknik olarak daha detaylı bilgi verilir sanırım ama bu Z-Fight konusunu Default renderer hallederken Vray nasıl halledemiyor anlayabilmiş değilim.
Sevgiler
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
![]() |
overlapping polygons meselesi.. irredience map very low yapılmalıdır
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Antalya
Mimar
![]() |
ustuste gelen poligonlar yuzunden oluyor bu.
bias ayari ile oynayarak kabul edilebilir bir sonuc elde edebilirsin. ama tavsiye etmem. yani sonucta bu hatali bir modelleme. ve modeli dogru yapmak her zaman cok onemli. o yuzden modeli temiz ve duzgun yapmani oneririm. yoksa bu ilerde bir cok konuda karsina problem cikaracaktir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
teşekkürler
sevgılı "ustadlarım" cevaplarınız ıcın tesekkur ederım. cok faydalı bılgıler aldım sızlerden sorunuma cozum cıkarırsam buradan temız bır model ıcın el ele derim
ıyı calısmalar
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
![]() |
irradiance map ayarlarında interp. samples i 50-100 arası bişi yap bakalım o da çözebilir sorununu
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|