|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
VRay de içmekan
Herkese selamlar
vrayde yapmış olduğum ilk içmekan çalışmaları.hatalarım olmuştur. önerilerinizi bekliyorum. 3dsmax7+ VRay 1.46 Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
Merhabalar..
İlk çalışmalarınız olduğuna insanın inanası gelmiyor..Veya daha önceden diğer modelleme ve render programları kullanıyodunuz..Bence çok başarılı (render açısından değerlendiriyorum.)Bir kaç şey gözüme çarptı ilk resimde tablo ve tekli koltukalrın köşesindeki karartı..İkinci resimde ise sanki zeminin bump ve yansıması fazla gibi..
|
|
|
#3 |
|
Diyalog Konugu
![]() |
Gayet başarılı: kutluyorum. VRay terminolojinisi bilmiyorum ama tavan gibi düz renkli yüzeylerde render hataları görünüyor ("undersampling"?). Genelde bu tip hatalar kalite ayarlarını biraz yükselterek çözülebiliyor.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Çok teşekkürler. modelleme autocad olduğu için ufak tefek sıkıntılar oluyor. içiçe geçen kütlerin kesişiminde siyahlıklar meydana geliyor.elimden geldiği kadarıyla atutocadde kütleleri birleştirmeye veya hizalamaya çalışıyorum.Tabi modelde tekrar bi değişiklik olucak olursa sıkıntı doğuruyor. Bunun başka bir yolu varmı bilmiyorum. photoshop halledebilir bunu belki ama animasyon veya panoramada bu iş zor olacak.
Herkese iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Diyalog Konugu
![]() |
Merhaba,
Benim bahsettiğim şeyler ekte abartarak göstermeye çalıştığım "kutu kutu" görünen bucket izleriydi.. sanırım cevabınız 3.boyut'a yönelikti ama yine de bahsettiğim pürüzlerin yanlış anlaşılmadığına emin olmak istedim. ama yineliyorum: genel olarak oldukça başarılı işler.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Merhaba
Zannedersem bucket izleri ekteki ayarlardan gerçekleşti.Bucket mode da render aldım. Birde VRay:system menüsünde Render region division değerlerini resmin boyutuna göre ayarlarsam bu izler kaybolurmu? ozman tek region olarak render yapılmış olur. Aynı zamanda subdivs.ayarlarını daha fazla artırmam gerekerirmi? Fakat burada render süresinide dikkate almamızda lazım. Yardımlarınız için çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Arkitera Üyesi
Ankara
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Irradiance Map 'i hesaplattirirken Bucket Mode yerine Single Frame şekilde hesaplattirirsaniz sorununuz çözülür diye tahmin ediyorum.
Sevgiler
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Olayın autocad-max olayı olmadığını, kalpten hissetmek, gözler ile dantel inceliğinde dokumak ve doğru müdahaleleri yapmak olduğunu gösteren örnek bir çalışma...
Max'^ten hazır mobilya vs. ile değil autocad ile de olsa kendi tasarımınızı kendiniz modellediğiniz için ayrıca tebrik ediyorum. Çalışmaya devam... Çok iyi bir başlangıç olmuş. (Bir tek yatak örtüsüne biraz daha örnek bakabilirsin diyeceğim. Reactor ile yapınca çok hoş oluyor.) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
![]() |
Yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkürler.
Herkese iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
İstanbul
Mimar
![]() |
...
çok hoş ... ellerinize sağlık .. diğer çalışmalarınızı da büyük bir hevesle bekliyorum. kolay gelsin !
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|