|
|
#1 |
|
![]() |
BRAZIL R/S ile İç Mekan Aydınlatma ('Video Tutorial' )
Merhaba, 'Rendering' forumunda pek çok defalar Brazil r/s ile İç Mekan aydınlatmasına dair sorular yöneltilmişti. Bir kaç saat önce Brazil r/s için hazırlanmış kolay bir 'Interior Lighting Video Tutorial' a link verildi.. ( 'photon mapping' yöntemi değil ) DOWNLOAD: http://rapidshare.de/files/10983876/...orial.rar.html Brazil r/s ile ilgilenenlere yardımcı olması dileğiyle İyi çalışmalar Not1: Brazil r/s resmi sitesi www.SplutterFish.com Not2: Ümit ederim ki bu linki vermem yasa dışı bir durum oluşturmamıştır...Bu konuda Cüneyt Özdaş ' ın iyi niyetine güveniyorum..teşekkürler. En son asteria tarafından düzenlendi : 14-01-2006 11:25 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Diyalog Konugu
![]() |
Tutorial'ı hazırlayan arkadaş ilk önce Splutterfish forumuna gönderdi. Ancak foruma birçok yasal olmayan tutorial ve link göndermesinin yanında gayet eski olan kırık brazil sürümünü kullanıyor olması nedeniyle de birçok mesajı forumdan kaldırıldı (video'ya dikkat ederseniz arkadaşta tüm rendererların tam sürümleri mevcut). (bu tutorial ile ilgili forum admini ile arasında geçen diyaloğu şuradan görebilirsiniz: http://forums.splutterfish.com/viewt...?p=30818#30818 )
Ayrıca splutterfish sitesinden ücretsiz dağıtılan ve izin alınmadan başka sitelerde yayınlanmaması gereken tutorialların başka sitelerdeki linklerini dağıtan birisi malesef. Yani warez dosyaları, aynılarının legal olanlarından daha kolay buluyor ve tercih ediyor. video'da anlattığı yöntemin ve ayarların da çok doğru ve etkin olduğunu söyleyemeyeceğim... Ancak arkitera içerisinde ben bir gözümü yumdum "şimdilik"
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() |
Brazil r/s benim için değerli bir 'render engine'...ama en çok da değerli bir program.. O' na ilk değer verdiğim anlarda kaptan pilotlarından birinin bir genç Türk olduğunu dahi bilmiyordum, daha sonra bu programa bakışıma ilave bir boyut getirdiyse de.. Brazil r/s' i kendi iç dünyama göre tanımlamak için uzun zaman öncesinden itibaren 'Çin Porseleni hassasiyetinde ' benzetmesini kullanırım, hala da pek çok diğer popular 'render engine' bazı forumlarda 'hışımla' savunulurken, aynı anda benim zihnimin bir köşesinde 'çing çing' incecik bir tınlama sesi duyarım... Gerçek el işçiliği Çin Porselenini bilenler benim ne demek istediğimi anlamışlardır; bu porselen o kadar incedir ki, elinizde hafifliğinden ötürü aslında yokmuş hissi uyandırır ve insan düşürmekten çekinir...Işığı diğer yöndeki tabakalara öyle kolay geçirir ki, bir tarafındaki kabartma ve boya desenleri sadece ışığa tutmakla diğer tarafından tüm ayrıntılarıyla izlenebilir... Birazil r/s bana hep bu hassasiyeti işleyecek 'engine' izlenimini verdi.. .................................. SplutterFish ekibi piyasadaki benzer ürünlerin genel pazarlama tekniklerinden kendilerini her zaman soyutlayarak ürün-müstakbel kullanıcı/müşteri ilişkilerini farklı bir zeminden yürüttü ve resmi sitelerinde kendilerine 'yasal destek' almak için ayrıca ödeme yapan kullanıcılarının haklarını korumak için yasal olmayan kullanıcılara resmi sitesinde 'yasa dışı' barınma şartları yaratmaktan kaçındı... Bu benim uzun zamandır tanıdığım, izlediğim SplutterFish... .............................. Merhaba Cüneyt Özdaş, Doğal olarak, bu bilgilerin ışığında yukarıda sizin 'bu arkadaş' olarak adlandırdığınız kişinin resmi siteye bu 'tutorial' ı göndermesinin ardından bir süre site admin'lerinin tepkisini bekledim, bu tepki hemen gelmedi. Bu süreçte bu kişinin yasal bir kullanıcı olma ihtimali kuvvet kazandı ve ben onun adının da geçtiği ilk mesajımla birlikte 'link'i de verdim... Ancak bir süre sonra SplutterFish.com ' daki mesaj trafiği değişti ve görüşlerine çok güvendiğim Richard Annema 'nın bu kişiyle ilgili uyarı mesajı geldi...Bu uyarının ardından ben de hemen arkitera.com 'daki mesajımdan şahsın ismini çıkardım ancak 'link' konusunda şüpheliydim. Sizin de dediğiniz gibi bu 'tutorial' Brazil r/s'in bu günki becerilerini aksettirmekten çok uzak ve pek çok diğer 'render engine' de kullanılan ortak veya benzer bir yöntem üzerinde durmuş... Bu anlamda 'link'i sizden bir uyarı gelmeden tamamen kaldırmak istemedim. Tüm eksiklerine rağmen Brazil r/s ile yeni yeni tanışanlar için bir kaç şey öğrenmek ve Brazil r/s 'in burada sıkça ifade edildiği gibi zor ve esnek olmaktan uzak olduğuna dair görüşlerin gerçeklerden oldukça uzak olduğuna dair fikir vermesi açısından .... Ancak ben yine de Brazil r/s ile tanışmak isteyenlere SplutterFish 'in yasal kullanıcıları ve iyi birer 'tester'ı olan; Neil Blevins ' in , http://www.neilblevins.com ve Nathan Fariss ' in , http://www.hello-napalm.com/tuts.html sitelerindeki yeni başlayanlara yönelik 'tutorial'ları önereceğim...daha fazla ayrıntı ve tutarlı içerik bulacaklardır.... Ayrıca gösterdiğiniz anlayışınız için teşekkür ederim.. İyi çalışmalar En son asteria tarafından düzenlendi : 16-01-2006 13:38 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
İzmir
Mimar
![]() |
Valla brazil for maya cıksın parayla alıcam ama adamlar usengecmıdır nedir anlamadım gıttı yaww
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|