|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
maxwell patlayacak mi acaba?
maxwell i dün kurdum ve bugün denemek için ufak bir çakmak modelledim ve ilk renderi direk gönderiyorum. ben açikcasi çok sasirdim. hiçbir ayar yapmadan sirf enviroment ayari ile bu oluyor. ilerisini düsünemiyorum..
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu gidisle vray in pabucunu dama atacak
![]() maxwell in tam surumu cıktı mı yakında cıkacak deniyordu yoksa hala beta mı En son lumina tarafından düzenlendi : 10-05-2007 21:03. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
açıklama
sevgili arkadaşım bu program hakkında biraz bilgi verir misin.....
En son lumina tarafından düzenlendi : 10-05-2007 21:04. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Maxwell Render ı ben de yeni kurdum. Deniyorum. fiyatlarla ilgili hiçbir bilgim yok henüz!!!
Dış renderlarda gayet iyi sonuçlar aladım. ışık gölge sorunu kesinlikle yok. Ben Maxwell i 3d max ile birlikte kullanıyorum ve anlayamadığım birkaç sorunum var aslında. 1. bu motor ile render alırken maxin orjinal ışıklarını tanımıyor. 2. maxin default mapslerini veya standart map ayarlarını kullanamıyorsunuz. yalnızca maxwell ile birlikte gelen menü kullanılıyor. malzeme girişleri yine maxteki gibi yapılıyor. 3. malzemelerin görüntüleri objelere atanmadan görünmüyor. slotlar siyah çıkıyor. halledemediğim 2. sorun da bu. 4. render ayarlarında herşeyle oynamama rağmen renderda ufak noktacıklar oluşuyor. çözümünü bulmak için çabalıyorum. bilen varsa sevinirim. 1.sorunla ilişkili olarak spotlarda iç renderda ışık yeterli olmadığında maxin default ışıklarını kullanıyorum fakat maxwell bu ışıklar hiç konulmamış gibi render alıyor. fakat iç renderlarda bile render ayarları kısmındaki enviroment ayarlarını yapınca gayet güzel sonuçlar veriyor. maxwell in en güzel yanı zaten dış renderlarda fazla bir uğraş sarfetmeye gerek bırakmaması sanırım. yani benim için ilk aşamada bu şekilde oldu. söyleyebileceğim fazlada birşey yok . çünkü ben de denemelere yeni başladım. maxwell in kısa süre sonra çok iyi tutacağına eminim... daha detaylı bilgi ve resimler kendi sitesinde mevcut. ilk girdiğimde kıskanmıştım. Forumda bulunan gece fotoğraf makinası ile çekilmiş gibi olan mutfak sahneside maxwell in şaheseri imiş. site içindeki videolarda görebilirsiniz. ben uzatmayayım herşey burada. Maxwell Render ™ : The Light Simulator. Render engine. Multilight ™. Materials. Photorealistic... not: sitedeki iç perspektiflerde bazı ufak gölge sorunları var ama bence genel anlamda süperler..... En son lumina tarafından düzenlendi : 10-05-2007 21:05. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba mimarmeo, Maxwell renderer 'ı şahsen kullanmıyorum henüz ancak kullanan tanıdık çevreden zaman zaman edinmiş olduğum bilgileri aktarabilirim. Bu bilgilerin pekçoğu internet üzerinde de bulunuyor asıl olarak. Maxwell henüz 'full version-tam sürüm' çıkarmadı. Program henüz Beta aşaması denilen son değişikliklerin yapıldığı deneme sürecinde, ancak bu haliyle dahi kullanılıyor ve deneyenler çok iyi sonuçlar alıyor. Sadece 3ds Max için değil Maya, Cinema 4d, Viz, Lightwave, Solidworks ve başka pek çok '3d' yazılımla birliklte kullanılmak üzere bir 'stand alone' sürümü de hazırlanıyor. Maxwell' i şu an henüz 'Beta' aşamasındayken satın almak isterseniz 400 Euro / $ 495 ödüyorsunuz ve bir 'preorder'/ erken sipariş listesine dahil ediliyorsunuz, böylece tam sürümü piyasaya girdiğinde perakende fiyatından sadece size özel %51 indirim yapılıyor. Maxwell Render 1.0 - Tam fiyatı ise 800 Euro olarak belirlenmiş. Maxwell ile tüm objeler 'light-emitter-material' sayesinde ışık kaynağına dönüşüyor. Zaten Maxwell ışığın doğadaki fiziksel fenomenini gerçek değerleriyle sağlamak üzere programcıları tarafından hazırlanıyor. Bu özelliği ile diğer 'render engine' lerden ayrılıyor.Yeterli zaman verildiğinde 'render' sonuçlarının başarısız olması neredeyse imkansız. Material editor'da malzeme 'slot' larındaki 'sample'ların siyah göründüğünü yazmışsınız. Benzer bir durum Brazil Rio da da yaşanıyor. Ancak bunu çözmenin bir yöntemi var. Aşağıda eklerde de göreceksiniz, 'Assign Renderer' bölümünde 'Material Editor' ın karşısında hangi renderer olduğunu gösteren bir kutucuk var bunun hemen yanındaki 'kapalı asma kiliti' açık konuma getirirseniz 3ds max'in kullandığı malzemeleri de kullanmanıza izin veriyor. Maxwell Renderer' i 'renderer' olarak atarken bunu da denerseniz belki olumlu sonuç alırsınız. Son olarak da kurtulmaya çalıştığınız o minik benekler Maxwell' in bir özelliğidir, buna 'grainy-tanecikli' deniyor hatta Maxwell kullanıcıları bu konuda sık sık şakalaşırlar. Maxwell 'i diğer Render Engine' lerden ayıran bir başka özellik sadece. Başarılar... En son asteria tarafından düzenlendi : 12-11-2005 13:39. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
merhaba asteria
,Her zaman ihtiyac duyulduğunda (ki bana göre "gerçekten ihtiyac duyulduğunda") hızır gibi yetişiyorsun,hatta bazen öyle durumlar oluşuyor ki araştırmaya vakit bulamıyacağım herhangi bir konu yada problem karşısında tembellik edip "asteria bugün yarın bizi 'gerçek' bilgilerle aydınlatır diyerek bekleyiveriyorum .Aydınlatıcı bilgilerin için çok teşekkür ederiz (haddimi aşmazsa genel olarak forumdakiler adına da etmiş oldum),bu sefer bende biraz sabırsızlık ederek senden önce bu konu hakkında meraklanıp kısa bir araştırma yaptım .Gördüğüm bazı maxwell render çalışmaları gerçekten ilgi çekiciydi.Mimarmeo' unun göndermiş olduğu basit denemenin fazla uğraşılmadan edinilen ; "istenilen yeterli sonuçlar" konunun biraz üzerine gitmemi sağladı.proğramın web sitesinde 22 kasım tarihinde maxwell 1.0 in tam sürümü çıkacağı ve asteria nında bahsettiği fiyatlarda olduğunu belirtiyor.forum kısmında sorulan sorularda bir trial versiyonunun bulunmadığını söylüyorlar.benim merak ettiğim daha önce vardıda yeni mi kalktı yoksa olan sürüm zaten "ücretli beta" sürümümüydü.mimarmeo fiyatlarla ilgili bir bilgisi olmadığını söylediğine göre ücretsiz bir sürüm kullanıyor sanırım.Böyle bir trial versiyonun olup olmadığını merak ediyorum sadece.Çünkü gördüğüm kadarıyla Türkiye'de de bu proğramla deneme çalışmalar yapan baya birileri var gibi. Şİmdiden teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba shadow, Çok naziksiniz, çok teşekkür ederim. Arada bir şeylere yardımcı olabilmek hoş bir duygu ... Maxwell konusunda sizin güncellenmiş bilgilerinize ek söylenebilecek pek fazla şey yok gibi aslında, ancak Beta aşamasında olan Maxwell bir 'evaluation' ya da 'free demo' vermiyor bildiğim kadarıyla önce 'Full Version-Tam Sürüm' ün piyasada yerini alması gerekiyor. Ancak o zaman Next Limit yeni bir alıcı kitlesini Maxwell' le tanıştırmak için bir 'Free Demo' sunmayı teşvik edici bulabilir.Şu anda fiyat kırarak ve 'render' sonuçlarını yayınlayarak programı müşteriye cazip hale getirmeği amaçladıklarını düşünüyorum. Benim bildiğim kullanıcılar yalnızca seçilmiş kişilerden oluşan 'Beta tester' grubu, onlar Maxwell'in 'Beta'sına rahatlıkla ulaşabilirler. 22 Kasım sonrası için Evaluation veya Free Demo beklentisi olabilir elbette, ancak bildiğim kadarıyla sadece 3ds Max değil aynı zamanda Rhinoceros, Cinema 4d gibi programlar için de durum aynı görünüyor. Ne yazık ki bu konuda bilgim yukarıdakilerle sınırlı, yine de bu konuda çevreme sorularım olacak…belki NextLimit’ ten de sürpriz açıklamalar gelir… Başarılar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba mimarmeo, Maxwell bilgilerinin paylaşıldığı forum sitelerini takip ediyorsanız belki de http://www.maxwellrender.com/forum/ link' indeki forumu da görmüşsünüzdür. Buraya önce kayıt olmanız isteniyor, daha sonra sizin sorularınızdan bir veya bir kaçının bulunduğu başlıklara ulaşabilirsiniz. 3ds Max'in malzemelerini de Maxwell ile kullanmak istediğinizi belirtmişsiniz. Bir Maxwell kullanıcısı 'SCANLINE -> MAXWELL MATERIAL CONVERTER' hazırlamış, böylece Scanline' da kullandığınız malzemeleri Maxwell malzemesine dönüştürebilirsiniz. Bu başlığa tam link: http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=4467 Daha pek çok minik kolaylık sağlayan script ve programlar da göreceksiniz bu başlıkta... Genel olarak Forum'un 3ds Max başlığı altında en üstteki 'sticky' ler şeklinde bulacaksınız bu bilgileri... Ancak daha önce de söylediğim gibi link'ler doğrudan açılmayacak, sizden kayıt olmanız istenecek... İyi çalışmalar En son asteria tarafından düzenlendi : 12-11-2005 20:26. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu minik benekler den su andaki beta surumde kurtulmak mumkun degilmi acaba.
maxvell in kendi sitesindeki isler gercekten cok kaliteli ve benekler yok ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba marvell, O minik tanecikleri azaltmak mümkün elbette, 'Beta tester' lar bu sonuçlara ayar-'tweaking' arayışları sayesinde ulaşıyorlar... Aşağıdaki link'te bir iç mekan görüntüsü için 'Maxwell Renderer' kullanılmış, 'tutorial'ı incelerseniz sonuca nasıl gidildiği anlaşılabilir. Bu 'tutorial' da ayrıca mimarmeo'nun bahsettiği 'bug'dan da söz ediliyor; malzemeler objeye atanmadan önce 'preview' da görünmediğinden bahsetmişti. Bunu başkaları da yaşıyor ve Next Limit' ten düzeltmesi bekleniyor... http://www.evermotion.org/?unfold_ex...fold=exclusive Ayrıca 'Tutorial' bölümünde 'Rendering' başlığı altında " 3ds Max:Making of Maxwell scene" adlı 25.2 Mb'lık bir 'tutorial' da var... "3ds Max:Making of Maxwell scene" link'i: http://www.evermotion.org/?unfold=tutorials ( http://www.evermotion.org/tutorials/...lHinudsTut.zip ) Başarılar En son asteria tarafından düzenlendi : 12-11-2005 23:36. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Asteria verdiğin linkler Bilgiler için teşekkürler.
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Rica ederim mimarmeo, Güzel modellerinizin, güzel 'render' görüntülerini de görmek isteriz... Başarılar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
'Maxwell Renderer' Güncelleme: Maxwell Renderer’ ı ‘alpha’ aşamasında kullanan ‘tester’ lar ‘Tam sürüm’ ün piyasaya gireceği 22 Kasım günü öncesi yazılımın neler sunabildiğine dair neler söylüyor: • Maxwell şu anda bir ‘Demo’-‘Evaluation’ seçeneği sunmuyor. Bu olasılık tam sürümün piyasada yerini almasının ardından mümkün olabilir.Yapılmış bir duyurusu yok, ancak şu anda dahi Next Limit’e bu konuda baskı var ve beklentiler yükseliyor. • Thomas Anagnostou pek çok yazılımı denemekten hoşlanan çok başarılı bir sanatçı ve şu an Rhinoceros için hazırlanmakta olan Maxwell Renderer’ı ‘preorder’ satın alarak alfa sürümünü tüm aşamalarında ustalıklı becerisiyle ‘test’ ederek beklenti içerisindeki diğer kullanıcıların ümitlerini yükselten bir şahsiyet. Thomas, Maxwell’ı merakla bekleyenler için dün ( 14 Kasım ) tüm gözlemlerine yer verdiği bir derleme / bilgi makalesi hazırladı. Bu noktadan itibaren okuyacaklarınız Thomas’ın açıklayıcı yazısından parçalar olacaktır. Kendisine, meraklı bekleyişin son günlerinde biraz aydınlatıcı olabilen bir derleme hazırladığı için teşekkürler, her zaman çok başarılı eserler hazırlamak kadar, çok nazik ve paylaşımı seven bir insan olmuştur… Thomas Anagnostou’ nun açıklama ve derlemesini İngilizce olarak asıl haliyle okumak isteyenler aşağıdaki link’e uğrayıp aynı zamanda Maxwell ile testler yapmış diğer değerli sanatçıların çalışmalarına da göz atabilirler… http://news2.mcneel.com/scripts/dnew...m=215424&utag= Thomas neler söylüyor ? “..Şu ana kadar Maxwell’ de ‘texturing’ sadece ‘planar map’ lerle ve Maxwell haricindeki dış programların yardımıyla geometrik olmakla sınırlı kaldı. Ayrıca hız çok düşüktü ve ‘caustics’ veya ‘dispersion-yayılıma’ dayalı tüm işlemler en düşük çözünürlükte dahi en az 40 saat ve üstünde sürelerde tamamlandı.. Ancak Maxwell ’in Tam Sürümünde oldukça önemli iyileşmeler bekleniyor. Next Limit’in bana sözlü olarak bildirdiği üzere Piyasa Sürümü tamamen yeni bir tasarım ve gelişmeler şu anki alfa sürümün 10 kat ve üstü niteliklerde. Next Limit ekibi özellikle hızın optimizasyonu ( hız ve ürün kalitesi arasındaki verimlilik ) konusunda odaklandıklarını açıklıyorlar….” Next Limit’ in bahsi geçen ‘iyileştirmesini’, Alfa-Tam Sürüm arasındaki önemli gelişme farkını incelemek istiyorsanız aşağıdaki link’ e uğrayınız… http://www.maxwellrender.com/compara/index.html Aşağıda Beta-Tam Sürüm karşılaşatırmalardan seçtiğim bir kaç örnek karşılaştırma bulacaksınız… Başarılar ...................................................... ... Ve kişisel olarak Thomas’a çok teşekkür ediyorum, her zaman tarafsız ve iyi gözlemler sunup aynı zamanda en çok ihtiyaç duyulduğunda hemen yetişen insancıllığı için… En son asteria tarafından düzenlendi : 15-11-2005 14:43. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|